Firmowe
Opis
Lactoma Classic Sano 25kg
Żywienie krów w laktacji i w zasuszeniu.
Energia + białko + związki biologicznie czynne stymulujące wydajność krów
Lactoma Classic to mieszanka uzupełniająca pasze objętościowe w białko i energię oraz związki biologicznie czynne. Żywe kultury drożdży Saccharomyces cerevisiae oraz niacyna są biologicznym aktywatorem żwacza, synchronizują żwacz i stymulują produkcję mleka.
Cechy szczególne:
Dopasowany dla przeżuwaczy skład białka: szybko, średnio i wolno rozkładające się w żwaczu
Odpowiedni udział cukrów będących idealną pożywką dla bakterii, synchronizacja żwacza
Wysoki poziom niacyny i żywych drożdży Saccharomyces cerevisiae wpływa na wysoką wydajność
Korzyści stosowania:
Wysoka wydajność
Dobra zdrowotność
Właściwa kondycja
Dobra płodność
Wysoka zawartość tłuszczu i białka w mleku
Kiedy i jak stosować:
Mieszanka paszowa uzupełniająca Lactoma Classic przeznaczona jest dla krów mlecznych w zależności od wydajności w ilości 4-10 kg na sztukę dziennie. Z powodu zawartości mocznika paszę należy wprowadzać stopniowo. Dobrze wymieszać z pozostałymi składnikami dawki. Nie stosować dla cieląt, trzody chlewnej, koni, drobiu i innych gatunków zwierząt.
Mocznik mogą otrzymywać wyłącznie zwierzęta z rozwiniętym żwaczem. Maksymalną dawkę mocznika należy wprowadzać stopniowo. Maksymalną zawartość mocznika należy stosować wyłącznie w połączeniu z dietą bogatą w lekkostrawne węglowodany i ubogą w rozpuszczalny azot. W dziennej dawce pokarmowej maksymalnie 30 % całkowitego azotu powinno pochodzić z azotu mocznikowego.
Szczególne działanie:
Lactoma Classic zawiera potężną dawkę energii 7,2 MJ NEL wystarczającą na produkcję 2,3 kg mleka.
Zawarte 21% białka zapewnia produkcję 2,5 kg mleka. Różny stopień rozkładu białka w żwaczu pozwala na jego lepsze wykorzystanie.
Szybko przyswajalny cukier odgrywa bardzo ważna rolę jako pożywka dla bakterii żwacza, które dzięki temu lepiej się rozwijają i mogą lepiej trawić składniki pokarmowe, a szczególnie włókno. Podobną rolę pełnią żywe kultury drożdży Saccharomyces cerevisiae.
Lactoma Classic dostarcza wszystkie niezbędne składniki potrzebne do produkcji mleka:
bez cukru nie ma bakterii celullolitycznych, które rozkładają włókno
¡ bez rozkładu włókna nie ma kwasu octowego
¡ bez kwasu octowego nie ma mleka oraz tłuszczu w mleku
Możliwość wysyłki do paczkomatu
Żywienie krów w laktacji i w zasuszeniu.
Energia + białko + związki biologicznie czynne stymulujące wydajność krów
Lactoma Classic to mieszanka uzupełniająca pasze objętościowe w białko i energię oraz związki biologicznie czynne. Żywe kultury drożdży Saccharomyces cerevisiae oraz niacyna są biologicznym aktywatorem żwacza, synchronizują żwacz i stymulują produkcję mleka.
Cechy szczególne:
Dopasowany dla przeżuwaczy skład białka: szybko, średnio i wolno rozkładające się w żwaczu
Odpowiedni udział cukrów będących idealną pożywką dla bakterii, synchronizacja żwacza
Wysoki poziom niacyny i żywych drożdży Saccharomyces cerevisiae wpływa na wysoką wydajność
Korzyści stosowania:
Wysoka wydajność
Dobra zdrowotność
Właściwa kondycja
Dobra płodność
Wysoka zawartość tłuszczu i białka w mleku
Kiedy i jak stosować:
Mieszanka paszowa uzupełniająca Lactoma Classic przeznaczona jest dla krów mlecznych w zależności od wydajności w ilości 4-10 kg na sztukę dziennie. Z powodu zawartości mocznika paszę należy wprowadzać stopniowo. Dobrze wymieszać z pozostałymi składnikami dawki. Nie stosować dla cieląt, trzody chlewnej, koni, drobiu i innych gatunków zwierząt.
Mocznik mogą otrzymywać wyłącznie zwierzęta z rozwiniętym żwaczem. Maksymalną dawkę mocznika należy wprowadzać stopniowo. Maksymalną zawartość mocznika należy stosować wyłącznie w połączeniu z dietą bogatą w lekkostrawne węglowodany i ubogą w rozpuszczalny azot. W dziennej dawce pokarmowej maksymalnie 30 % całkowitego azotu powinno pochodzić z azotu mocznikowego.
Szczególne działanie:
Lactoma Classic zawiera potężną dawkę energii 7,2 MJ NEL wystarczającą na produkcję 2,3 kg mleka.
Zawarte 21% białka zapewnia produkcję 2,5 kg mleka. Różny stopień rozkładu białka w żwaczu pozwala na jego lepsze wykorzystanie.
Szybko przyswajalny cukier odgrywa bardzo ważna rolę jako pożywka dla bakterii żwacza, które dzięki temu lepiej się rozwijają i mogą lepiej trawić składniki pokarmowe, a szczególnie włókno. Podobną rolę pełnią żywe kultury drożdży Saccharomyces cerevisiae.
Lactoma Classic dostarcza wszystkie niezbędne składniki potrzebne do produkcji mleka:
bez cukru nie ma bakterii celullolitycznych, które rozkładają włókno
¡ bez rozkładu włókna nie ma kwasu octowego
¡ bez kwasu octowego nie ma mleka oraz tłuszczu w mleku
Możliwość wysyłki do paczkomatu
ID: 922650197
xxx xxx xxx