Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Pakiet 4x Folia próżniowa moletowana rękaw w rolce 28cm szerokości 300cm
Moletki to wysokiej jakości rolka do zgrzewarek próżniowych, idealna do pakowania produktów spożywczych w celu przedłużenia ich świeżości. Dzięki zastosowaniu folie marki Moletki, zmniejszysz ilość marnowanej żywności i przedłużysz świeżość produktów bez konieczności stosowania sztucznych konserwantów. Wybierz Moletki i ciesz się dłuższą trwałością swoich produktów spożywczych!
Cechy produktu:
możliwość Gotowania Metodą 'sous Vide' Max 80°c przez 24godz
Mocna i odporna na rozerwanie
jedna strona gładka folia barierowa, druga moletowana w sprawdzony na rynku wzór rombów
Nasze folie nie zawierają szkodliwego Bpa i ftalanów
można używać w mikrofalówce (podczas podgrzewania należy uciąć róg worka celem wydostawania się gorącego powietrza)
nadają się do mrożenia
wielokrotnego użytku
idealne do marynowania
uniwersalne - pasują do większości zgrzewarek zewnętrznych, listwowych dostępnych na Polskim rynku
Pakowanie próżniowe
Pakowanie żywności za pomocą worków próżniowych jest powszechnie stosowaną metodą, która cieszy się ogromną popularnością niemal we wszystkich branżach przemysłu spożywczego. Świadczy to o rosnącej popularności pakowania próżniowego oraz jego ogromnej skuteczności w przechowywaniu produktów żywnościowych.
Na czym polega pakowanie próżniowe?
Produkty dzieli się wtedy na porcje, a następnie zabezpiecza je przy użyciu worka próżniowego, który idealnie dopasowuje się do kształtu żywności. Pakowanie próżniowe ma na celu zabezpieczenie artykułów spożywczych przed czynnikami zewnętrznymi, takimi jak gazy, wilgoć czy zanieczyszczenia, i równoczesne przedłużenie terminu przydatności do spożycia. Zapakowany próżniowo produkt łatwiej również magazynować, transportować i sprzedawać bez ryzyka, że wartości odżywcze, świeżość lub kształt produktu zostaną utracone. Do pakowania próżniowego w warunkach produkcyjnych stosuje się pakowarki próżniowe wyposażone w dedykowane worki. Pakowanie przy użyciu pakowarki jest sterylne i umożliwia zabezpieczenie dużej liczby produktów w krótkim czasie. Produkty spożywcze mogą być pakowane zarówno w próżni, jak i z zastosowaniem mieszanki gazów obojętnych. Oba sposoby pozwalają wyeliminować niechciane skutki uboczne przechowywania żywności, takie jak m.in. zmiana barwy, smaku, zapachu i wagi produktów, jełczenie tłuszczów czy odparowywanie płynów.
Worki do pakowania próżniowego
Pakowanie próżniowe żywności odbywa się z wykorzystaniem worków próżniowych Pa/pe wykonanych z folii wielowarstwowej z poliamidu i polietylenu. Atestowane worki próżniowe do żywności spełniają wymogi Pzh, są nietoksyczne i dopuszczone do kontaktu z produktami spożywczymi. Do produkcji worków Pa/pe nie wykorzystujemy surowców wtórnych, ftalanów, fotoinicjatorów, zmiękczaczy, alergenów, Bisfenolu A i B, pierwszorzędowych aminów aromatycznych i innych substancji wzbudzających szczególnie duże obawy (svhc). Nasze worki są bezpieczne dla zdrowia i nie zmieniają składu chemicznego żywności, dzięki czemu to idealne produkty dla zwolenników wydłużania terminu przydatności do spożycia bez stosowania szkodliwej chemii.
Zastosowanie pakowania próżniowego
Próżniowe pakowanie żywności to metoda powszechnie stosowana niemal we wszystkich branżach przemysłu spożywczego. Pakowarki próżniowe stosowane są m.in. w branży mięsnej, mleczarskiej, rybnej, garmażeryjnej, owocowo-warzywnej oraz cukierniczej. Oprócz tego pakowanie próżniowe wykorzystuje się także w innych branżach, m.in. elektronicznej, papierniczej, kosmetycznej oraz chemicznej, do pakowania części elektronicznych, książek, kosmetyków czy środków czystości.
Zalety pakowania próżniowego
Próżniowe pakowanie żywności wiąże się z szeregiem korzyści odczuwalnych przez producentów, sprzedawców, restauratorów i konsumentów. Do podstawowych zalet pakowania próżniowego zaliczamy takie czynniki jak:
redukcja strat związanych z wyrzucaniem psujących się produktów spożywczych,
możliwość przedłużenia terminu przydatności do spożycia,
zachowanie smaku, aromatu, kształtu, konsystencji i wartości odżywczych żywności,
szczelność opakowania próżniowego,
wytrzymałość mechaniczna opakowania,
ochrona przed czynnikami zewnętrznymi (m.in. wilgoć, gazy, bakterie tlenowe, zanieczyszczenia),
możliwość przechowywania w jednej lodówce wielu produktów spożywczych bez ryzyka, że dojdzie do przeniknięcia zapachów,
estetyczny wygląd produktów, możliwość zastosowania nadruków,
zabezpieczenie przed wysychaniem mokrej żywności.
Moletki to wysokiej jakości rolka do zgrzewarek próżniowych, idealna do pakowania produktów spożywczych w celu przedłużenia ich świeżości. Dzięki zastosowaniu folie marki Moletki, zmniejszysz ilość marnowanej żywności i przedłużysz świeżość produktów bez konieczności stosowania sztucznych konserwantów. Wybierz Moletki i ciesz się dłuższą trwałością swoich produktów spożywczych!
Cechy produktu:
możliwość Gotowania Metodą 'sous Vide' Max 80°c przez 24godz
Mocna i odporna na rozerwanie
jedna strona gładka folia barierowa, druga moletowana w sprawdzony na rynku wzór rombów
Nasze folie nie zawierają szkodliwego Bpa i ftalanów
można używać w mikrofalówce (podczas podgrzewania należy uciąć róg worka celem wydostawania się gorącego powietrza)
nadają się do mrożenia
wielokrotnego użytku
idealne do marynowania
uniwersalne - pasują do większości zgrzewarek zewnętrznych, listwowych dostępnych na Polskim rynku
Pakowanie próżniowe
Pakowanie żywności za pomocą worków próżniowych jest powszechnie stosowaną metodą, która cieszy się ogromną popularnością niemal we wszystkich branżach przemysłu spożywczego. Świadczy to o rosnącej popularności pakowania próżniowego oraz jego ogromnej skuteczności w przechowywaniu produktów żywnościowych.
Na czym polega pakowanie próżniowe?
Produkty dzieli się wtedy na porcje, a następnie zabezpiecza je przy użyciu worka próżniowego, który idealnie dopasowuje się do kształtu żywności. Pakowanie próżniowe ma na celu zabezpieczenie artykułów spożywczych przed czynnikami zewnętrznymi, takimi jak gazy, wilgoć czy zanieczyszczenia, i równoczesne przedłużenie terminu przydatności do spożycia. Zapakowany próżniowo produkt łatwiej również magazynować, transportować i sprzedawać bez ryzyka, że wartości odżywcze, świeżość lub kształt produktu zostaną utracone. Do pakowania próżniowego w warunkach produkcyjnych stosuje się pakowarki próżniowe wyposażone w dedykowane worki. Pakowanie przy użyciu pakowarki jest sterylne i umożliwia zabezpieczenie dużej liczby produktów w krótkim czasie. Produkty spożywcze mogą być pakowane zarówno w próżni, jak i z zastosowaniem mieszanki gazów obojętnych. Oba sposoby pozwalają wyeliminować niechciane skutki uboczne przechowywania żywności, takie jak m.in. zmiana barwy, smaku, zapachu i wagi produktów, jełczenie tłuszczów czy odparowywanie płynów.
Worki do pakowania próżniowego
Pakowanie próżniowe żywności odbywa się z wykorzystaniem worków próżniowych Pa/pe wykonanych z folii wielowarstwowej z poliamidu i polietylenu. Atestowane worki próżniowe do żywności spełniają wymogi Pzh, są nietoksyczne i dopuszczone do kontaktu z produktami spożywczymi. Do produkcji worków Pa/pe nie wykorzystujemy surowców wtórnych, ftalanów, fotoinicjatorów, zmiękczaczy, alergenów, Bisfenolu A i B, pierwszorzędowych aminów aromatycznych i innych substancji wzbudzających szczególnie duże obawy (svhc). Nasze worki są bezpieczne dla zdrowia i nie zmieniają składu chemicznego żywności, dzięki czemu to idealne produkty dla zwolenników wydłużania terminu przydatności do spożycia bez stosowania szkodliwej chemii.
Zastosowanie pakowania próżniowego
Próżniowe pakowanie żywności to metoda powszechnie stosowana niemal we wszystkich branżach przemysłu spożywczego. Pakowarki próżniowe stosowane są m.in. w branży mięsnej, mleczarskiej, rybnej, garmażeryjnej, owocowo-warzywnej oraz cukierniczej. Oprócz tego pakowanie próżniowe wykorzystuje się także w innych branżach, m.in. elektronicznej, papierniczej, kosmetycznej oraz chemicznej, do pakowania części elektronicznych, książek, kosmetyków czy środków czystości.
Zalety pakowania próżniowego
Próżniowe pakowanie żywności wiąże się z szeregiem korzyści odczuwalnych przez producentów, sprzedawców, restauratorów i konsumentów. Do podstawowych zalet pakowania próżniowego zaliczamy takie czynniki jak:
redukcja strat związanych z wyrzucaniem psujących się produktów spożywczych,
możliwość przedłużenia terminu przydatności do spożycia,
zachowanie smaku, aromatu, kształtu, konsystencji i wartości odżywczych żywności,
szczelność opakowania próżniowego,
wytrzymałość mechaniczna opakowania,
ochrona przed czynnikami zewnętrznymi (m.in. wilgoć, gazy, bakterie tlenowe, zanieczyszczenia),
możliwość przechowywania w jednej lodówce wielu produktów spożywczych bez ryzyka, że dojdzie do przeniknięcia zapachów,
estetyczny wygląd produktów, możliwość zastosowania nadruków,
zabezpieczenie przed wysychaniem mokrej żywności.
ID: 1002172678
xxx xxx xxx
Dodane 15 lipca 2025
Pakiet 4x Folia próżniowa moletowana rękaw w rolce 28cm szerokości 300
Tylko przedmiot
59,95 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym

Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły