Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Rolnictwo
  3. Żywność i suplementacja zwierząt
  4. Żywność i suplementacja zwierząt - Opolskie
  5. Żywność i suplementacja zwierząt - Sowin
Kwas mlekowy  ciemny 50 % GALVET LACTIVET DRINK 30kg
PromujOdśwież
  • Firmowe

Opis

WŁAŚCIWOŚCI:

Kwas mlekowy występuje w sposób naturalny w wielu produktach spożywczych oraz w tkankach organizmów żywych i dlatego jego stosowanie w żywieniu zwierząt i konserwacji pasz jest uzasadnione. Kwas mlekowy jest całkowicie przyswajalny i metabolizowany w organizmie zwierząt.

Kwas mlekowy Lactivet Drink dodawany do pasz poprawia ich smak, co wpływa na ich chętne przyjmowanie przez zwierzęta.

STOSOWANIE:

W żywieniu drobiu stosujemy 0,2% roztwór kwasu mlekowego Lactivet Drink, który uzyskujemy po zmieszaniu 1 kg kwasu mlekowego 50%
z 250 litrami wody. Tak sporządzony roztwór podajemy z wodą do picia w okresie zmiany paszy, przy wystąpieniu biegunek lub w przypadku utraty apetytu.
W żywieniu trzody chlewnej stosujemy kwas mlekowy w postaci 1% roztworu jako dodatek do pasz suchych. Roztwór 1% uzyskujemy po
zmieszaniu 1 kg kwasu mlekowego 50% z 50 litrami wody.
Przy podawaniu z wodą do picia stosujemy roztwór 0,5% (0,5 kg kwasu mlekowego 50% na 50 litrów wody). Dla trzody chlewnej możemy również
podawać kwas mlekowy z mlekiem w ilości 0,5 do 1,0 kg na 50 litrów mleka.
W żywieniu bydła dzienna dawka wynosi 1ml na 5kg masy ciała, co daje 50-100ml/1 krowę/dziennie i od 30-50ml/1cielę/dziennie

KISZENIE PASZ:
Kwas mlekowy 50 % Lactivet Drink może być z powodzeniem stosowany do szybkiego i skutecznego kiszenia pasz. Sporządzamy roztwór 1% z kwasu mlekowego
50% (1kg kwasu mlekowego 50% zmieszać z 50 litrami wody) i taki roztwór stosujemy w ilości:
- trawy z upraw polowych - 4 l na 1000 kg,
- mieszanki roślin motylkowych z trawami - 6 l na 1000 kg,
- rośliny motylkowe - 7 l na 1000 kg
- rośliny pastewne - 4 l na 1000 kg
-rośliny zbożowe - 7 l na 1000 kg
-ziarna zbóż - 3,5 l na 1000 kg

Przygotowanie kiszonki z kukurydzy:

- 1l kwasu mlekowego 50% wlać do 50 l wody, tak sporządzony roztwór stosować do zakiszania kukurydzy w ilości 6l na 1 tonę materiału, w przypadku ziarna stosować połowę 3l roztworu.
- 1 l kwasu wystarczy na zakiszenie 8,5 tony kukurydzy
- 30l kwasu wystarczy na zakiszenie 255 ton kukurydzy

Dodatkowe informacje:

Kwas mlekowy jest wytwarzany przez bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus i występuje w takich produktach jak: kefir, jogurt, zsiadłe mleko, kwaszona kapusta. jest czynnikiem konserwującym kiszonki. Działa bakteriobójczo w przewodzie pokarmowym.
ID: 845564006

Skontaktuj się

Gosia

Na OLX od kwiecień 2023

Ostatnio online dziś o 12:07

xxx xxx xxx

Dodane Dzisiaj o 14:29

Kwas mlekowy ciemny 50 % GALVET LACTIVET DRINK 30kg

230 zł

Użytkownik

Lokalizacja

Darmowa aplikacja na Twój telefon