Prywatne
Rodzaj: Pozostałe
Opis
Prezentuję do sprzedania unikatową kucharską książkę , którą napisano i wydano w 1937 r. w Niemczech . Jest to tzw. książka szkoleniowa , która cieszyła się wtedy ogromną popularnością we wszystkich szkołach typu gastronomicznego w których przyuczano do zawodu kucharz -kucharka oraz pozostałych pomocników pracujących w kuchni . Jest to wydanie D tej książki .
Została ona przeprojektowana , sporo rozszerzona , a opracowana przez najlepszych specjalistów i ekspertów ze wszystkich dziedzin sztuki kulinarnej .
Na drugiej stronie jest tzw. Przedmowa
w której autor przedstawia potrzebę wydania tej książki pisząc , że duże zmiany w żywności i wymaganiach żywieniowych wymusiły gruntowne zmiany i dlatego opracowano nowe wydanie tej kucharskiej szkoleniowej książki . W tej pozycji zaprezentowano aż 1700 przepisów i 20 ilustrowanych tablic . Na pierwszych 19 stronach opisane są ogólne zasady żywienia , ponadto jak wygląda zarządzanie nowoczesną kuchnią , podstawowe terminy kuchenne , co oznaczają różne skróty używane w przedstawianych przepisach .
Książka jest w miękkiej oprawie i liczy 224 stron .. Stan wizualny oceniam prawie na b. dobry , wszystkie kartki są czyste , brak zagnieceń , papier trochę pożółkły , ale to chyba ze względu na swój wiek . Książka ma już 88 lat . Lekko widać ślady użytkowania na okładce .
Napisana jest na dodatek dekoracyjną czcionką , co dodaje jej wizualnego uroku i wrażeń estetycznych podczas czytania .
BARDZO POLECAM !
Książka ta może być też niebywałą gradką dla osób zgłębiających naukę
j. niemieckiego . Można w oparciu o nią doskonalić się w czytaniu i pisaniu po niemiecku .
Została ona przeprojektowana , sporo rozszerzona , a opracowana przez najlepszych specjalistów i ekspertów ze wszystkich dziedzin sztuki kulinarnej .
Na drugiej stronie jest tzw. Przedmowa
w której autor przedstawia potrzebę wydania tej książki pisząc , że duże zmiany w żywności i wymaganiach żywieniowych wymusiły gruntowne zmiany i dlatego opracowano nowe wydanie tej kucharskiej szkoleniowej książki . W tej pozycji zaprezentowano aż 1700 przepisów i 20 ilustrowanych tablic . Na pierwszych 19 stronach opisane są ogólne zasady żywienia , ponadto jak wygląda zarządzanie nowoczesną kuchnią , podstawowe terminy kuchenne , co oznaczają różne skróty używane w przedstawianych przepisach .
Książka jest w miękkiej oprawie i liczy 224 stron .. Stan wizualny oceniam prawie na b. dobry , wszystkie kartki są czyste , brak zagnieceń , papier trochę pożółkły , ale to chyba ze względu na swój wiek . Książka ma już 88 lat . Lekko widać ślady użytkowania na okładce .
Napisana jest na dodatek dekoracyjną czcionką , co dodaje jej wizualnego uroku i wrażeń estetycznych podczas czytania .
BARDZO POLECAM !
Książka ta może być też niebywałą gradką dla osób zgłębiających naukę
j. niemieckiego . Można w oparciu o nią doskonalić się w czytaniu i pisaniu po niemiecku .
ID: 980711747
Skontaktuj się
Ewa Koźma
Na OLX od kwiecień 2022
Ostatnio online wczoraj o 18:09
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
xxx xxx xxx
Dodane 15 lipca 2025
Książka kucharska w j .niemieckim z 1937 roku .
Tylko przedmiot
80 zł
do negocjacji
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Ewa Koźma
Na OLX od kwiecień 2022
Ostatnio online wczoraj o 18:09
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły