Prywatne
Opis
Posiadam 20-letnie doświadczenie w aplikowaniu o środki finansowe z UE (dotacje). Chętnie podejmę współpracę w zakresie wsparcia w pozyskaniu dla Państwa dotacji w ramach programu HoReCa.
Nabór trwa od 6 maja 2024 r. do 5 czerwca 2024 r.
Maksymalny poziom dofinansowania wynosi 90%, a maksymalna kwota wsparcia na przedsięwzięcie MŚP to 540 tys. zł. Dofinansowanie udzielane będzie w ramach pomocy de minimis, a rozliczane wyłącznie w formie refundacji (brak zaliczki).
Okres realizacji przedsięwzięcia MŚP wynosi 12 miesięcy i musi się zakończyć najpóźniej 31 stycznia 2026 r.
Celem inwestycji jest wsparcie przedsięwzięć MŚP, które planują rozszerzenie lub zmianę profilu dotychczasowej działalności prowadzonej w sektorach takich jak hotelarstwo, gastronomia (HoReCa), turystyka lub kultura. O pomoc mogą ubiegać się przedsiębiorstwa, prowadzące działalność w ramach wskazanej w regulaminie konkursu Polskiej Klasyfikacji Działalności (PKD), które w latach 2020–2021 odnotowały spadek obrotów o co najmniej 30%, liczonych rok do roku.
Inwestycja jest kierowana do mikro, małych i średnich przedsiębiorstw, które prowadziły i prowadzą przeważającą działalność gospodarczą określoną odpowiednim kodem PKD, potwierdzoną wpisem do właściwego rejestru w jednej z branż: hotelarstwo, gastronomia, turystyka, kultura. Kody PKD:
55.10.Z Hotele i podobne obiekty zakwaterowania
55.20.Z Obiekty noclegowe turystyczne i miejsca krótkotrwałego zakwaterowania
55.30.Z Pola kempingowe (włączając pola dla pojazdów kempingowych) i pola namiotowe
56.10.A Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne
56.10.B Ruchome placówki gastronomiczne
56.21.Z Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)
56.29.Z Pozostała usługowa działalność gastronomiczna
56.30.Z Przygotowywanie i podawanie napojów
59.14.Z Działalność związana z projekcją filmów
77.21.Z Wypożyczanie i dzierżawa sprzętu rekreacyjnego i sportowego
77.34.Z Wynajem i dzierżawa środków transportu wodnego
77.35.Z Wynajem i dzierżawa środków transportu lotniczego
79.11.A Działalność agentów turystycznych
79.11.B Działalność pośredników turystycznych
79.12.Z Działalność organizatorów turystyki
79.90.A Działalność pilotów wycieczek i przewodników turystycznych
79.90.B Działalność w zakresie informacji turystycznej
79.90.C Pozostała działalność usługowa w zakresie rezerwacji, gdzie indziej niesklasyfikowana
82.30.Z Działalność związana z organizacją targów, wystaw i kongresów
85.51.Z Pozaszkolne formy edukacji sportowej oraz zajęć sportowych i rekreacyjnych
91.02.Z Działalność muzeów,
91.03.Z. Działalność historycznych miejsc i budynków oraz podobnych atrakcji turystycznych
91.04.Z Działalność ogrodów botanicznych i zoologicznych oraz obszarów i obiektów ochrony przyrody
96.04.Z Działalność usługowa związana z poprawą kondycji fizycznej
Występuje możliwość zdalnej współpracy, dlatego też zapraszam do kontaktu bez względu na Państwa lokalizację przedsięwzięcia - obszar całej Polski.
Oferta:
I. Przygotowanie wniosku o dofinansowanie w konkursie KPO A.1.2.1 dla branży HoReCa, a także doradztwo w pozyskaniu dotacji na inwestycję:
- opłata wstępna – po podpisaniu umowy: 2 000,00 PLN netto,
- success fee: w wysokości 3% od przyznanej dotacji (nie mniej niż 10 000,00 PLN netto).
II. Usługa doradcza w zakresie rozliczenia projektu oraz przygotowania do ewentualnej kontroli. Rozliczenie za godzinę konsultacji w wysokości 150,00 PLN netto/h.
Nabór trwa od 6 maja 2024 r. do 5 czerwca 2024 r.
Maksymalny poziom dofinansowania wynosi 90%, a maksymalna kwota wsparcia na przedsięwzięcie MŚP to 540 tys. zł. Dofinansowanie udzielane będzie w ramach pomocy de minimis, a rozliczane wyłącznie w formie refundacji (brak zaliczki).
Okres realizacji przedsięwzięcia MŚP wynosi 12 miesięcy i musi się zakończyć najpóźniej 31 stycznia 2026 r.
Celem inwestycji jest wsparcie przedsięwzięć MŚP, które planują rozszerzenie lub zmianę profilu dotychczasowej działalności prowadzonej w sektorach takich jak hotelarstwo, gastronomia (HoReCa), turystyka lub kultura. O pomoc mogą ubiegać się przedsiębiorstwa, prowadzące działalność w ramach wskazanej w regulaminie konkursu Polskiej Klasyfikacji Działalności (PKD), które w latach 2020–2021 odnotowały spadek obrotów o co najmniej 30%, liczonych rok do roku.
Inwestycja jest kierowana do mikro, małych i średnich przedsiębiorstw, które prowadziły i prowadzą przeważającą działalność gospodarczą określoną odpowiednim kodem PKD, potwierdzoną wpisem do właściwego rejestru w jednej z branż: hotelarstwo, gastronomia, turystyka, kultura. Kody PKD:
55.10.Z Hotele i podobne obiekty zakwaterowania
55.20.Z Obiekty noclegowe turystyczne i miejsca krótkotrwałego zakwaterowania
55.30.Z Pola kempingowe (włączając pola dla pojazdów kempingowych) i pola namiotowe
56.10.A Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne
56.10.B Ruchome placówki gastronomiczne
56.21.Z Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)
56.29.Z Pozostała usługowa działalność gastronomiczna
56.30.Z Przygotowywanie i podawanie napojów
59.14.Z Działalność związana z projekcją filmów
77.21.Z Wypożyczanie i dzierżawa sprzętu rekreacyjnego i sportowego
77.34.Z Wynajem i dzierżawa środków transportu wodnego
77.35.Z Wynajem i dzierżawa środków transportu lotniczego
79.11.A Działalność agentów turystycznych
79.11.B Działalność pośredników turystycznych
79.12.Z Działalność organizatorów turystyki
79.90.A Działalność pilotów wycieczek i przewodników turystycznych
79.90.B Działalność w zakresie informacji turystycznej
79.90.C Pozostała działalność usługowa w zakresie rezerwacji, gdzie indziej niesklasyfikowana
82.30.Z Działalność związana z organizacją targów, wystaw i kongresów
85.51.Z Pozaszkolne formy edukacji sportowej oraz zajęć sportowych i rekreacyjnych
91.02.Z Działalność muzeów,
91.03.Z. Działalność historycznych miejsc i budynków oraz podobnych atrakcji turystycznych
91.04.Z Działalność ogrodów botanicznych i zoologicznych oraz obszarów i obiektów ochrony przyrody
96.04.Z Działalność usługowa związana z poprawą kondycji fizycznej
Występuje możliwość zdalnej współpracy, dlatego też zapraszam do kontaktu bez względu na Państwa lokalizację przedsięwzięcia - obszar całej Polski.
Oferta:
I. Przygotowanie wniosku o dofinansowanie w konkursie KPO A.1.2.1 dla branży HoReCa, a także doradztwo w pozyskaniu dotacji na inwestycję:
- opłata wstępna – po podpisaniu umowy: 2 000,00 PLN netto,
- success fee: w wysokości 3% od przyznanej dotacji (nie mniej niż 10 000,00 PLN netto).
II. Usługa doradcza w zakresie rozliczenia projektu oraz przygotowania do ewentualnej kontroli. Rozliczenie za godzinę konsultacji w wysokości 150,00 PLN netto/h.
ID: 909604599
xxx xxx xxx
Dodane 05 kwietnia 2024
HoReCa - wsparcie w pozyskaniu dotacji dla MŚP
Użytkownik
Lokalizacja