Przejdź do głównej części
Czat

Powiadomienia

Dodaj ogłoszenie
Dodane 26 sierpnia 2024

Kierownik Gastronomii z wiedzą Sommelierską - Swarzędz

Lokalizacja

Swarzędz

Wymiar pracy

Pełny etat

Typ umowy

Umowa o pracę

Lokalizacja

Swarzędz

Opis

Hampton by Hilton Poznań Swarzędz wraz z Centrum Konferencyjnym HUBO poszukują doświadczonego Kierownika Gastronomii z Wiedzą Sommelierską. Jeśli pasjonuje Cię świat gościnności, posiadasz wiedzę na temat win, a gastronomia nie ma przed Tobą tajemnic — ta oferta jest dla Ciebie.

Osoba na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za kompleksowe zarządzanie Restauracją. Szukamy lidera, który będzie nie tylko zarządzał zespołem, ale również zainspiruje go do wspólnego tworzenia wyjątkowych doświadczeń dla naszych Gości.

Zależy nam na współpracy z osobą, która utożsamia się z wartościami marki Hampton by Hilton i CK HUBO, czerpie satysfakcję z pracy z ludźmi oraz potrafi budować trwałe i pozytywne relacje – zarówno z zespołem, jak i Gośćmi. Szukamy profesjonalisty z dbałością o szczegóły, wysoką kulturą osobistą i pasją do doskonałej obsługi.

Zakres obowiązków:

  • 1. Zarządzanie operacyjne i jakość serwisu

    -Zarządzanie codziennymi operacjami gastronomicznymi z dbałością o najwyższy standard obsługi,

    -Kontrola kosztów (food cost, beverage cost, waste) i wdrażanie działań optymalizacyjnych,

    -Utrzymywanie wysokiego poziomu satysfakcji gości oraz dbanie o wizerunek restauracji i hotelu,

  • 2. Zarządzanie zespołem

    -Rozwój, szkolenie i motywowanie zespołu gastronomicznego do osiągania wyznaczonych celów,

    -Szkolenie personelu w zakresie wiedzy sommelierskiej i sprzedaży sugestywnej (upselling),

    -Budowanie kultury pracy opartej na wartościach marki – zaangażowaniu, pasji i otwartości,

  • 3. Rozwój oferty i strategia sprzedaży

    -Współpraca z szefem kuchni przy tworzeniu atrakcyjnego i rentownego menu,

    -Wprowadzanie sezonowych kart, promocji oraz koncepcji food & wine pairing,

    -Tworzenie planów sprzedażowych i promocyjnych (np. happy hours, degustacje win, wieczory tematyczne),

    -Analiza konkurencji, trendów rynkowych i preferencji gości – aktywne reagowanie na potrzeby rynku,

  • 4. Sommelierstwo i zarządzanie kartą win

    -Budowa i zarządzanie spójną, rentowną kartą win dopasowaną do profilu restauracji i oferty dań,

    -Selekcja alkoholi z uwzględnieniem jakości, marżowości i rotacji,

    -Organizowanie degustacji, wieczorów sommelierskich oraz edukacji winiarskiej dla gości i zespołu,

  • 5. Współpraca i rozwój wydarzeń

    -Ścisła współpraca z działem sprzedaży przy organizacji eventów, spotkań biznesowych i cateringów,

    -Kreowanie wyjątkowych doświadczeń gości poprzez personalizację oferty gastronomicznej przy wydarzeniach specjalnych

Wymagania:

  • Doświadczenie w zarządzaniu zespołem w branży gastronomicznej,

  • Znajomość programu Gastro oraz funkcji, w tym inwentary i wystawianie faktur,

  • Znajomość zasad zarządzania personelem oraz doświadczenie w szkoleniu i motywowaniu zespołu,

  • Umiejętność pracy pod presją czasu oraz w dynamicznym środowisku,

  • Doskonałe umiejętności organizacyjne oraz dbałość o szczegóły,

  • Elastyczność,

  • Znajomość języka angielskiego na poziomie min. średniozaawansowanym,

  • Pasja do gastronomii oraz zaangażowanie w dążeniu do perfekcji,

  • Przestrzeganie zasad BHP i HACCP.

  • Posiadanie książeczki sanepidu.

Informacje dodatkowe

Proponujemy pełnoetatową pracę w formie umowy o pracę. Nasza firma oferuje atrakcyjny pakiet świadczeń socjalnych oraz możliwość rozwoju zawodowego. Jeśli szukasz nowego wyzwania i chcesz rozwijać się zawodowo, zapraszamy do przesłania swojej aplikacji.

Aplikuj
ID: 940186444

Masz pytanie do pracodawcy odnośnie tej oferty?

Darmowa aplikacja na Twój telefon