Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Praca
  3. Gastronomia
  4. Kucharz
  5. Kucharz - Dolnośląskie
  6. Kucharz - Szklarska Poręba
Dodane 13 maja 2024

Executive Chef / Szef Kuchni - 5* hotel w Szklarskiej Porębie

Lokalizacja

Szklarska Poręba

Wymiar pracy

Pełny etat

Typ umowy

Umowa o pracę, Samozatrudnienie

Specjalne wymagania: Książeczka sanepidowskaOdpowiednie doświadczenie zawodoweMiejsce pracy: W siedzibie firmy

🇺🇦 Автоматичний переклад українською

Opis

Platinum Mountain Hotel & SPA to ekskluzywny Resort położony w malowniczej, górskiej miejscowości - Szklarskiej Porębie. Na kompleks składa się luksusowy Hotel 5* oraz 11 komfortowych Apartamentowców i obiekt dla osób 12+ Platinum Adults. Resort dysponuje prawie 150 pokojami oraz 400 apartamentami, 5 salami konferencyjnymi, strefą SPA & Wellness, a także salonem Dr Irena Eris Beauty Partner.

W związku z prężnym rozwojem i rozbudową obiektu, zapraszamy Cię do udziału w procesie rekrutacji na stanowisko: Szef kuchni.

Miejsce pracy: Szklarska Poręba.

Oferujemy pracę z możliwością zakwaterowania.

Twój zakres obowiązków

  • Organizacja wyżywienia dla gości obiektu (śniadania, obiadokolacje, imprezy okolicznościowe) oraz nadzór nad funkcjonowaniem trzech punktów a la carte,

  • Zarządzanie 40-50 osobowym zespołem kucharzy oraz pomocy kuchennych, Szkolenie pracowników i dbanie o wysoki poziom efektywności pracy,

  • Optymalizacja kosztów zatrudnienia,

  • Prowadzenie prawidłowego procesu zakupów oraz kontrola nad właściwą gospodarką powierzonym surowcem,

  • Utrzymanie właściwych wskaźników operacyjnych – food cost,

  • Udział w tworzeniu oraz nadzór nad realizacją budżetu operacyjnego działu,

  • Przygotowywanie oferty dań dla punktów a la carte w oparciu o sezonowość oraz zasady menu engineering,

  • Tworzenie atrakcyjnej oferty menu rotacyjnego obiadokolacji,

  • Przestrzeganie zasady „zero waste”,

  • Współpraca z kierownikami innych działów, min. działem marketingu przy tworzeniu atrakcyjnych ofert promocyjnych,

  • Dbałość o wizerunek hotelu i reprezentowanie go poza obiektem,

  • Utrzymywanie i ścisłe przestrzeganie norm sanitarnych, bezpieczeństwa oraz przepisów HACCP,

  • Znajomość i przestrzeganie procesów oraz standardów hotelowych, a także ścisła współpraca z Zarządem.

Nasze wymagania

  • Doświadczenie na stanowisku szefa kuchni min. 5 lat w dużych obiektach hotelowych,

  • Doświadczenie w przygotowywaniu przyjęć i bankietów,

  • Praktyczna wiedza na temat HACCP, BHP i optymalizacji kosztów,

  • Gotowanie jest Twoją pasją, a aktualne trendy kulinarne nie są Ci obce,

  • Kreatywność i zaangażowanie, umiejętność zorganizowania pracy podległego zespołu,

  • Dbałość o wysoką jakość i estetykę przygotowywanych potraw,

  • Dobra znajomość pakietu MS Office.

To oferujemy

  • W przypadku relokacji, możliwość zakwaterowania na terenie resortu,

  • Stabilne zatrudnienie w oparciu o formę współpracy zgodną z Twoimi preferencjami,

  • Możliwość rozwoju zawodowego w ramach działu oraz w strukturach hotelu, a także udziału w szkoleniach organizowanych przez hotel,

  • Przyjazną atmosferę pracy w pełnym pozytywnej energii i zgranym zespole,

  • Udział w programie motywacyjnym #PlatynowaKariera, który wiąże się z szeregiem benefitów,

  • Program Poleceń Pracowniczych,

  • Program MultiLife Extra,

  • Atrakcyjne zniżki na masaże i zabiegi SPA oraz korzystanie z oferty gastronomicznej resortu, a także pobyty w hotelach z grupy Górskie Resorty,

  • Ubezpieczenie grupowe,

  • Śniadania pracownicze,

  • Paczki świąteczne,

  • Parking dla pracowników.

Dołącz do naszego #PlatynowegoZespołu, który tworzą zdolni, kreatywni, energiczni i pełni pasji do hotelarstwa ludzie.

Aplikowanie na stronie ogłoszeniodawcy

Ogłoszeniodawca udostępnia aplikowanie na swojej stronie internetowej. Po kliknięciu przycisku Aplikuj zostaniesz tam przeniesiony.

Aplikuj teraz

Lokalizacja

Szklarska Poręba,

Dolnośląskie

Dolnośląskie, Szklarska Poręba
ID: 915315410

Darmowa aplikacja na Twój telefon