Lokalizacja
Szklarska Poręba
Wymiar pracy
Pełny etat
Typ umowy
Umowa o pracę, Samozatrudnienie
🇺🇦 Автоматичний переклад українською
Opis
Platinum Mountain Hotel & SPA to ekskluzywny Resort położony w malowniczej, górskiej miejscowości - Szklarskiej Porębie. Na kompleks składa się luksusowy Hotel 5* oraz 11 komfortowych Apartamentowców i obiekt dla osób 12+ Platinum Adults. Resort dysponuje prawie 150 pokojami oraz 400 apartamentami, 5 salami konferencyjnymi, strefą SPA & Wellness, a także salonem Dr Irena Eris Beauty Partner.
W związku z prężnym rozwojem i rozbudową obiektu, zapraszamy Cię do udziału w procesie rekrutacji na stanowisko: Szef kuchni.
Miejsce pracy: Szklarska Poręba.
Oferujemy pracę z możliwością zakwaterowania.
Twój zakres obowiązków
Organizacja wyżywienia dla gości obiektu (śniadania, obiadokolacje, imprezy okolicznościowe) oraz nadzór nad funkcjonowaniem trzech punktów a la carte,
Zarządzanie 40-50 osobowym zespołem kucharzy oraz pomocy kuchennych, Szkolenie pracowników i dbanie o wysoki poziom efektywności pracy,
Optymalizacja kosztów zatrudnienia,
Prowadzenie prawidłowego procesu zakupów oraz kontrola nad właściwą gospodarką powierzonym surowcem,
Utrzymanie właściwych wskaźników operacyjnych – food cost,
Udział w tworzeniu oraz nadzór nad realizacją budżetu operacyjnego działu,
Przygotowywanie oferty dań dla punktów a la carte w oparciu o sezonowość oraz zasady menu engineering,
Tworzenie atrakcyjnej oferty menu rotacyjnego obiadokolacji,
Przestrzeganie zasady „zero waste”,
Współpraca z kierownikami innych działów, min. działem marketingu przy tworzeniu atrakcyjnych ofert promocyjnych,
Dbałość o wizerunek hotelu i reprezentowanie go poza obiektem,
Utrzymywanie i ścisłe przestrzeganie norm sanitarnych, bezpieczeństwa oraz przepisów HACCP,
Znajomość i przestrzeganie procesów oraz standardów hotelowych, a także ścisła współpraca z Zarządem.
Nasze wymagania
Doświadczenie na stanowisku szefa kuchni min. 5 lat w dużych obiektach hotelowych,
Doświadczenie w przygotowywaniu przyjęć i bankietów,
Praktyczna wiedza na temat HACCP, BHP i optymalizacji kosztów,
Gotowanie jest Twoją pasją, a aktualne trendy kulinarne nie są Ci obce,
Kreatywność i zaangażowanie, umiejętność zorganizowania pracy podległego zespołu,
Dbałość o wysoką jakość i estetykę przygotowywanych potraw,
Dobra znajomość pakietu MS Office.
To oferujemy
W przypadku relokacji, możliwość zakwaterowania na terenie resortu,
Stabilne zatrudnienie w oparciu o formę współpracy zgodną z Twoimi preferencjami,
Możliwość rozwoju zawodowego w ramach działu oraz w strukturach hotelu, a także udziału w szkoleniach organizowanych przez hotel,
Przyjazną atmosferę pracy w pełnym pozytywnej energii i zgranym zespole,
Udział w programie motywacyjnym #PlatynowaKariera, który wiąże się z szeregiem benefitów,
Program Poleceń Pracowniczych,
Program MultiLife Extra,
Atrakcyjne zniżki na masaże i zabiegi SPA oraz korzystanie z oferty gastronomicznej resortu, a także pobyty w hotelach z grupy Górskie Resorty,
Ubezpieczenie grupowe,
Śniadania pracownicze,
Paczki świąteczne,
Parking dla pracowników.
Dołącz do naszego #PlatynowegoZespołu, który tworzą zdolni, kreatywni, energiczni i pełni pasji do hotelarstwa ludzie.
Aplikowanie na stronie ogłoszeniodawcy
Ogłoszeniodawca udostępnia aplikowanie na swojej stronie internetowej. Po kliknięciu przycisku Aplikuj zostaniesz tam przeniesiony.
Lokalizacja
Szklarska Poręba,
Dolnośląskie