Firmowe
Opis
W sklepie www.SUPERSPICE.eu znajdziesz wszystkie niezbędne komponenty do zrobienia domowej kiełbasy i wędlin. Wysyłka z naszego sklepu za darmo.
Przeczytaj cały opis aukcji, na końcu czeka na Ciebie GRATIS – NIESPODZIANKA!
Zrębki Wędzarnicze Super Smoke OLCHA+BUK KL-10 (9-12mm) Large 6 Litrów
ZRĘBKI WĘDZARNICZE SUPER SMOKE
rodzaj drewna: OLCHA 50% + BUK 50%
granulacja: size:L (large) rozmiar zrębków 9-12mm (odpowiednik KL-10, Z-08, JRS 2/16)
wilgotność zrębków: 10%objętość opakowania: 6 Litrów
Dostosowane do urządzeń typu:
- ALWI
- Centserwis
- Pan Kornik
- Browin
- Royal Catering
- dymogeneratory DYMBOX
- Thermowind
- PIETRZYK
- H&G Smoker
- domowe wędzarnie z tradycyjnym paleniskiem
OPAKOWANIE: bardzo wytrzymała torba typu DOYPACK z niezwykle wygodnym i praktycznym zamknięciem strunowym. Pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania i zabezpiecza przed rozsypaniem i zawilgoceniem zrębków oraz pozwala przechowywać zrębki przez dłuższy okres czasu zgodnie z warunkami przechowywania. Kupując nasz produkt, masz pewność, że dotrze do Ciebie w nienaruszonym stanie.
SUPER SMOKE łączy pasję z tradycją i innowacyjnością, aby zapewniać Tobie produkty wysokiej jakości, które odmienią Twoje doświadczenie z wędzeniem na lepsze.
Obecnie specjalizujemy się w bogatej ofercie najwyższej jakości zrębków do wędzenia, dla pasjonatów, którzy chcą tworzyć zdrowe i smaczne wędliny domowe przy użyciu naturalnych składników.
Nasze wieloletnie doświadczenie zdobywaliśmy w branży mięsnej, która jest bardzo wymagająca i restrykcyjna. Współpracując z zakładami mięsnymi przy wsparciu przedstawicieli Uczelni i Instytutów Przemysłu Mięsnego dopracowaliśmy do perfekcji nasze produkty które stały się idealne do użytku w precyzyjnych, przemysłowych wędzarniach.
Teraz przenosimy nasze doświadczenie na zrębki przeznaczone do małych wędzarni używanych przez pasjonatów tworzenia wszelkiego rodzaju wyrobów domowych.
Czy wędzenie to Twoja pasja?
Nasze zrębki będą doskonałe dla Ciebie!
Dzięki nim możesz łatwo uzyskać wspaniałe efekty w "domowym zaciszu". Wędź kiełbasę, szynki, ryby i inne wyroby, wykorzystując pełnię smaku i aromatu, który nadaje naturalne wędzenie. Nasze zrębki są bezpieczne i wygodne w użyciu, co sprawia, że są idealne dla każdego, kto chce samodzielnie stworzyć zdrowe i pyszne jedzenie dla siebie i swojej rodziny w domowej wędzarce.
W SUPER SMOKE wysoka jakość jest naszym priorytetem. Surowiec do produkcji pochodzi z Polskich Lasów Państwowych posiadających Certyfikat PEFC lub FSC. Do naszych zrębków używane są wyłącznie wyselekcjonowane, zdrowe pełne pnie drzew liściastych, aby nasze zrębki były czyste, bezpieczne i idealne do użycia - bez dodatków sztucznych, takich jak aromaty czy barwniki.
Dołącz do kręgu Zadowolonych pasjonatów wędzenia domowych wyrobów.
SUPER SMOKE będzie Twoim "przewodnikiem" w podróży po świecie wędzarniczych smaków i aromatów. Zapraszamy do skorzystania z naszego doświadczenia, które precyzyjnie odzwierciedlają oferowane przez nas zrębki do wędzenia.
Etapy procesu produkcji zrębków do wędzenia:
- klasyfikacja jakościowa zdrowych pni drewna;
- korowanie;
- rozdrabnianie (specjalistycznym rębakiem);
- sortowanie zrębków w celu usunięcia frakcji niepożądanych (drzazg, trocin itp.);
- suszenie do wilgotności 10%;
- sortowanie w celu ujednolicenia granulacji:
- odpylanie aby usunąć niebezpieczne pyły zakłócające jednostajny proces wędzenia a nawet mogące doprowadzić do samozapłonu zrębków;
- pakowanie w szczelne opakowania foliowe;
Towar jest wówczas gotowy do transportu do klienta i do bezpośredniego użycia przy przygotowaniu domowych wyrobów w odpowiednich urządzeniach.
Zrębki SUPER SMOKE znakomicie sprawdzają się przy wędzeniu wyrobów z:
- wieprzowiny,
- wołowiny,
- dziczyzny,
- baraniny,
- drobiu,
- ryb,
- serów,
- warzyw.
Aby wybrać najlepszy rodzaj drewna do używanego mięsa/produktu – można odnieść się do informacji zawartych w tabeli poniżej.
Wędzenie potraw to jedna z najstarszych technik przyrządzania jedzenia, która nadaje potrawom wyjątkowego smaku i aromatu. Wędzenie jest specyficznym rodzajem obróbki termicznej, podczas której produkt żywnościowy poddawany jest oddziaływaniu ciepła oraz związków chemicznych zawartych w dymie wędzarniczym. Obok solenia i suszenia wędzenie uznaje się za jedną z najstarszych metod utrwalania żywności pochodzenia zwierzęcego, głównie wszelkich rodzajów mięsa i ryb, kształtującym unikatowy profil smakowo-zapachowy oraz barwę wyrobów mięsnych.
Przeczytaj cały opis aukcji, na końcu czeka na Ciebie GRATIS – NIESPODZIANKA!
Zrębki Wędzarnicze Super Smoke OLCHA+BUK KL-10 (9-12mm) Large 6 Litrów
ZRĘBKI WĘDZARNICZE SUPER SMOKE
rodzaj drewna: OLCHA 50% + BUK 50%
granulacja: size:L (large) rozmiar zrębków 9-12mm (odpowiednik KL-10, Z-08, JRS 2/16)
wilgotność zrębków: 10%objętość opakowania: 6 Litrów
Dostosowane do urządzeń typu:
- ALWI
- Centserwis
- Pan Kornik
- Browin
- Royal Catering
- dymogeneratory DYMBOX
- Thermowind
- PIETRZYK
- H&G Smoker
- domowe wędzarnie z tradycyjnym paleniskiem
OPAKOWANIE: bardzo wytrzymała torba typu DOYPACK z niezwykle wygodnym i praktycznym zamknięciem strunowym. Pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania i zabezpiecza przed rozsypaniem i zawilgoceniem zrębków oraz pozwala przechowywać zrębki przez dłuższy okres czasu zgodnie z warunkami przechowywania. Kupując nasz produkt, masz pewność, że dotrze do Ciebie w nienaruszonym stanie.
SUPER SMOKE łączy pasję z tradycją i innowacyjnością, aby zapewniać Tobie produkty wysokiej jakości, które odmienią Twoje doświadczenie z wędzeniem na lepsze.
Obecnie specjalizujemy się w bogatej ofercie najwyższej jakości zrębków do wędzenia, dla pasjonatów, którzy chcą tworzyć zdrowe i smaczne wędliny domowe przy użyciu naturalnych składników.
Nasze wieloletnie doświadczenie zdobywaliśmy w branży mięsnej, która jest bardzo wymagająca i restrykcyjna. Współpracując z zakładami mięsnymi przy wsparciu przedstawicieli Uczelni i Instytutów Przemysłu Mięsnego dopracowaliśmy do perfekcji nasze produkty które stały się idealne do użytku w precyzyjnych, przemysłowych wędzarniach.
Teraz przenosimy nasze doświadczenie na zrębki przeznaczone do małych wędzarni używanych przez pasjonatów tworzenia wszelkiego rodzaju wyrobów domowych.
Czy wędzenie to Twoja pasja?
Nasze zrębki będą doskonałe dla Ciebie!
Dzięki nim możesz łatwo uzyskać wspaniałe efekty w "domowym zaciszu". Wędź kiełbasę, szynki, ryby i inne wyroby, wykorzystując pełnię smaku i aromatu, który nadaje naturalne wędzenie. Nasze zrębki są bezpieczne i wygodne w użyciu, co sprawia, że są idealne dla każdego, kto chce samodzielnie stworzyć zdrowe i pyszne jedzenie dla siebie i swojej rodziny w domowej wędzarce.
W SUPER SMOKE wysoka jakość jest naszym priorytetem. Surowiec do produkcji pochodzi z Polskich Lasów Państwowych posiadających Certyfikat PEFC lub FSC. Do naszych zrębków używane są wyłącznie wyselekcjonowane, zdrowe pełne pnie drzew liściastych, aby nasze zrębki były czyste, bezpieczne i idealne do użycia - bez dodatków sztucznych, takich jak aromaty czy barwniki.
Dołącz do kręgu Zadowolonych pasjonatów wędzenia domowych wyrobów.
SUPER SMOKE będzie Twoim "przewodnikiem" w podróży po świecie wędzarniczych smaków i aromatów. Zapraszamy do skorzystania z naszego doświadczenia, które precyzyjnie odzwierciedlają oferowane przez nas zrębki do wędzenia.
Etapy procesu produkcji zrębków do wędzenia:
- klasyfikacja jakościowa zdrowych pni drewna;
- korowanie;
- rozdrabnianie (specjalistycznym rębakiem);
- sortowanie zrębków w celu usunięcia frakcji niepożądanych (drzazg, trocin itp.);
- suszenie do wilgotności 10%;
- sortowanie w celu ujednolicenia granulacji:
- odpylanie aby usunąć niebezpieczne pyły zakłócające jednostajny proces wędzenia a nawet mogące doprowadzić do samozapłonu zrębków;
- pakowanie w szczelne opakowania foliowe;
Towar jest wówczas gotowy do transportu do klienta i do bezpośredniego użycia przy przygotowaniu domowych wyrobów w odpowiednich urządzeniach.
Zrębki SUPER SMOKE znakomicie sprawdzają się przy wędzeniu wyrobów z:
- wieprzowiny,
- wołowiny,
- dziczyzny,
- baraniny,
- drobiu,
- ryb,
- serów,
- warzyw.
Aby wybrać najlepszy rodzaj drewna do używanego mięsa/produktu – można odnieść się do informacji zawartych w tabeli poniżej.
Wędzenie potraw to jedna z najstarszych technik przyrządzania jedzenia, która nadaje potrawom wyjątkowego smaku i aromatu. Wędzenie jest specyficznym rodzajem obróbki termicznej, podczas której produkt żywnościowy poddawany jest oddziaływaniu ciepła oraz związków chemicznych zawartych w dymie wędzarniczym. Obok solenia i suszenia wędzenie uznaje się za jedną z najstarszych metod utrwalania żywności pochodzenia zwierzęcego, głównie wszelkich rodzajów mięsa i ryb, kształtującym unikatowy profil smakowo-zapachowy oraz barwę wyrobów mięsnych.
ID: 990025761
xxx xxx xxx
Dodane 18 lipca 2025
Zrębki Wędzarnicze Super Smoke OLCHA+BUK KL-10 (9-12mm) Large 6 Litrów
Tylko przedmiot
13,89 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym

Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły