Firmowe
Opis
Oferujemy: Zrębki wędzarnicze ŚLIWA KL-04/2L GRILLPAL
Kod: 4559-2
Drewno śliwy wytwarza podczas wędzenia dym o lekkim, owocowym zapachu, dzięki czemu mięso i wędliny uzyskują naturalny, słodkawy posmak o brązowej barwie.
Polecamy zrobić małą próbę na niewielkiej ilości mięsa, ponieważ nie każdemu może pasować słodkawy posmak wyrobów wędzonych drewnem śliwy.
Charakterystyka zrębek do wędzenia:
zrębki klasy 04, czyli frakcji o grubości 3 – 5 mm,
dokładnie przesortowane,
czyste i dobrze odpylone,
wolne od pleśni i grzybów,
wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia.
Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania ryb, drobiu, czerwonego mięsa oraz kiełbas. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem m.in. Grillpal, Borniak czy dymboxowych.
Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu.
Grillowanie: rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego – nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu. Grill przykryć. Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Dane Techniczne:
- Marka: Grillpal
- Rodzaj drewna: Śliwa
- Granulacja: Klasa 04 (3-5mm)
- Pojemność (L): 2
- Wilgotność (): 10
- Waga (kg): 0.5
- Głębokość (cm): 6.5
- Szerokość (cm): 16.5
- Wysokość (cm): 24
- Zastosowanie: Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania ryb, drobiu, czerwonego mięsa oraz kiełbas. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem.
Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu.
Grillowanie: rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego – nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu. Grill przykryć. Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Kod: 4559-2
Drewno śliwy wytwarza podczas wędzenia dym o lekkim, owocowym zapachu, dzięki czemu mięso i wędliny uzyskują naturalny, słodkawy posmak o brązowej barwie.
Polecamy zrobić małą próbę na niewielkiej ilości mięsa, ponieważ nie każdemu może pasować słodkawy posmak wyrobów wędzonych drewnem śliwy.
Charakterystyka zrębek do wędzenia:
zrębki klasy 04, czyli frakcji o grubości 3 – 5 mm,
dokładnie przesortowane,
czyste i dobrze odpylone,
wolne od pleśni i grzybów,
wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia.
Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania ryb, drobiu, czerwonego mięsa oraz kiełbas. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem m.in. Grillpal, Borniak czy dymboxowych.
Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu.
Grillowanie: rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego – nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu. Grill przykryć. Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Dane Techniczne:
- Marka: Grillpal
- Rodzaj drewna: Śliwa
- Granulacja: Klasa 04 (3-5mm)
- Pojemność (L): 2
- Wilgotność (): 10
- Waga (kg): 0.5
- Głębokość (cm): 6.5
- Szerokość (cm): 16.5
- Wysokość (cm): 24
- Zastosowanie: Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania ryb, drobiu, czerwonego mięsa oraz kiełbas. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem.
Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska – nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu.
Grillowanie: rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego – nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu. Grill przykryć. Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
ID: 901572873
xxx xxx xxx