Firmowe
Opis
Oferujemy: Zrębki Wędzarnicze OLCHA KL-08/2L GRILLPAL
Kod: 1928-2
Rodzaj: 100% zrębek drewna olchy.
Kraj pochodzenia: Polska.
Olcha jest uniwersalnym drewnem - doskonałym dla osób, które zaczynają przygodę z wędzeniem. Zrębki olchowe wytwarzają lekki dym, który nadaje wędzonym i grillowanym produktom zabarwienie ciemnożółte/brązowe. Uwędzone takim dymem mięso uzyskuje wyjątkowy aromat.
Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania:
- drobiu,
- czerwonego mięsa,
- ryb,
- owoców morza.
Doskonale nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z generatorem dymu takich producentów jak np. Borniak lub Dymbox.
Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni należy umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska (nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu).
Grillowanie: rozsypać warstwę zrębek o grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu lub węgla drzewnego (nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu). Grill przykryć. Czas grillowania w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa to 10 - 30 minut.
Charakterystyka zrębek wędzarniczych:
- zrębki klasy 08, czyli frakcji o grubości 6 – 8 mm,
- wilgotność 10% (+/- 2%),
- wolne od pleśni i grzybów,
- czyste i dobrze odpylone,
- dokładnie przesortowane,
- opakowanie 2-litrowe powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia.
Waga netto: ~0,5 kg.
Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Dane Techniczne:
- Marka: Grillpal
- Rodzaj drewna: Olcha
- Granulacja: Klasa 08 (6-8mm)
- Pojemność (L): 2
- Wilgotność [%]: 10
- Waga (kg): 0.5
- Głębokość (cm): 6.5
- Szerokość (cm): 16.5
- Wysokość (cm): 24
- Zastosowanie: Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania drobiu, czerwonego mięsa, ryb i owoców morza. Doskonałe dla osób zaczynających przygodę z wędzeniem. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z generatorem dymu.
Kod: 1928-2
Rodzaj: 100% zrębek drewna olchy.
Kraj pochodzenia: Polska.
Olcha jest uniwersalnym drewnem - doskonałym dla osób, które zaczynają przygodę z wędzeniem. Zrębki olchowe wytwarzają lekki dym, który nadaje wędzonym i grillowanym produktom zabarwienie ciemnożółte/brązowe. Uwędzone takim dymem mięso uzyskuje wyjątkowy aromat.
Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania:
- drobiu,
- czerwonego mięsa,
- ryb,
- owoców morza.
Doskonale nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z generatorem dymu takich producentów jak np. Borniak lub Dymbox.
Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni należy umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska (nie umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu).
Grillowanie: rozsypać warstwę zrębek o grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu lub węgla drzewnego (nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ ulegną spaleniu). Grill przykryć. Czas grillowania w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa to 10 - 30 minut.
Charakterystyka zrębek wędzarniczych:
- zrębki klasy 08, czyli frakcji o grubości 6 – 8 mm,
- wilgotność 10% (+/- 2%),
- wolne od pleśni i grzybów,
- czyste i dobrze odpylone,
- dokładnie przesortowane,
- opakowanie 2-litrowe powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia.
Waga netto: ~0,5 kg.
Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przy zamówieniu większej ilości ceny ustalane są indywidualnie.
Dane Techniczne:
- Marka: Grillpal
- Rodzaj drewna: Olcha
- Granulacja: Klasa 08 (6-8mm)
- Pojemność (L): 2
- Wilgotność [%]: 10
- Waga (kg): 0.5
- Głębokość (cm): 6.5
- Szerokość (cm): 16.5
- Wysokość (cm): 24
- Zastosowanie: Zrębki mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania drobiu, czerwonego mięsa, ryb i owoców morza. Doskonałe dla osób zaczynających przygodę z wędzeniem. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z generatorem dymu.
ID: 817097755
xxx xxx xxx