Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Dom i Ogród
  3. Ogród
  4. Grill
  5. Grill - Śląskie
  6. Grill - Dąbrowa Górnicza
ZRĘBKI WĘDZARNICZE BUK/OLCHA 1KG do wieprzowiny klasa 10
PromujOdśwież
  • Firmowe

  • Stan: Nowe

Opis

Zrębki wędzarnicze do wieprzowiny 1kg

Do wędzenie i grillowania - zrębki świetnie sprawdzą się zarówno w balkonowych, jak i ogrodowych wędzarniach, z powodzeniem użyjesz ich również, przygotowując mięso na grillu.

Idealna kompozycja do wieprzowiny - specjalnie dobrana mieszanka zrębków wydobywa z szynek, boczków i innych części wieprzowiny to, co najlepsze, nadając im smak, aromat i kolor.

Do generatorów dymu - uniwersalna wielkość zrębków sprawia, że z powodzeniem wykorzystać możesz je w generatorach dymu, umożliwiających między innymi wędzenie na zimno.

100% naturalnego drewna bukowo olchowego - zrębki są wolne od związków impregnujących i konserwujących, nie zawierają frakcji pylących. Są bezpieczne dla zdrowia.

Kluczowym elementem procesu wędzenia jest dym uzyskany ze spalania drewna (w formie zrębków) z drzew liściastych.

W zależności od produktu przeznaczonego do wędzenia czy grillowania należy wybrać odpowiedni rodzaj zrębków. Najlepsze efekty uzyskuje się, wykorzystując mieszane zrębki.

Jeśli zastanawiałeś się jakich zrębków najlepiej użyć do wędzenia czy grillowania wieprzowiny, dłużej już nie musisz. Przygotowaliśmy dla Ciebie specjalnie dobraną kompozycję zrębków, która sprawi, że Twoje wędzone czy grillowane szynki, boczki, karczki, polędwiczki itp. zyskają niepowtarzalny smak, aromat oraz piękny, brązowo złocisty kolor. Zrębki wydzielają optymalną ilość dymu (m.in. dzięki odpowiednio niskiej zawartości wody – poniżej 11%).

Zrębki są dedykowane przede wszystkim do wieprzowiny, ale sprawdzą się także do przygotowania wołowiny czy baraniny.

W ofercie dostępne również zrębki do drobiu i ryb.

Sposób użycia:

Wędzenie: w zależności od rodzaju wędzarni, jaką dysponujesz, umieść zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu, albo też wokół żarzącego się paleniska lub przy grzałce – nie umieszczaj ich bezpośrednio na źródle ciepła, gdyż natychmiast ulegną spaleniu.​

Grillowanie: wokół żarzącego się węgla drzewnego ułóż dwucentymetrową warstwę zrębków – nie umieszczaj ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill przykryj pokrywą od razu po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania – od 10 do 30 minut (zależnie od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).

Wędzenie / grillowanie z generatorem dymu: użyj zrębków zgodnie z instrukcją dołączoną do generatora.

Dozowanie:

ilość zrębków, jaką należy użyć, zależy od tego, jaki efekt chcesz osiągnąć i od typu, a zwłaszcza wielkości Twojej wędzarni, grilla czy generatora dymu.

Zrębki przechowuj w suchym, chłodnym miejscu.

Opakowanie: 1kg
Klasa 10 (6-12 mm)

Składniki: zrębki z drzew liściastych - buk i olcha.
ID: 897448595

Skontaktuj się

ZróbWłasne

Na OLX od luty 2023

Ostatnio online w dniu 07 maja 2024

xxx xxx xxx

Dodane 02 maja 2024

ZRĘBKI WĘDZARNICZE BUK/OLCHA 1KG do wieprzowiny klasa 10

7 zł

Użytkownik

Lokalizacja

Darmowa aplikacja na Twój telefon