Prywatne
Opis
Witam.
Ofertą sprzedaży jest żółciak siarkowy (Laetiporus sulphureus) w solance. Na stanie 7 słoików 4100ml i kilka mniejszych (5x 200ml).
Pojemność: 4100ml
Cena: 200zł
Sposób przygotowania (kotleciki mielone):
Zawartość słoika przecedzić przed sitko. Żółciaka dać do garnka i zalać zimną wodą. Odstawić do wypłukania soli.
Tak przygotowanego żółciaka zmielić na średniej wielkości oczka.
Reszta składników potrzebnych do wykonania mielonych:
* 2 duże cebule białe lub czerwone,
* 2 łyżki masła,
* 4 średnie jajka,
* 6-7 startych ząbków czosnku
* 5-6 łyżek bułki tartej,
* 1 lyżeczka papryki mielonej słodkiej,
* 1 łyżeczka tymianku suszonego,
* 1 łyżeczka pieprzu mielonego
* 1 czubata łyżeczka soli
Do obtoczenia - bułka tarta.
Do smażenia - olej roślinny.
Żółciaka zmielić. Dodać podsmażoną w kostkę cebulę i czosnek. Dodać wszystkie składniki z listy. Uformować mielone. Usmażyć. Gotowe. Smacznego.
Grzyboznawca 2290.
Ofertą sprzedaży jest żółciak siarkowy (Laetiporus sulphureus) w solance. Na stanie 7 słoików 4100ml i kilka mniejszych (5x 200ml).
Pojemność: 4100ml
Cena: 200zł
Sposób przygotowania (kotleciki mielone):
Zawartość słoika przecedzić przed sitko. Żółciaka dać do garnka i zalać zimną wodą. Odstawić do wypłukania soli.
Tak przygotowanego żółciaka zmielić na średniej wielkości oczka.
Reszta składników potrzebnych do wykonania mielonych:
* 2 duże cebule białe lub czerwone,
* 2 łyżki masła,
* 4 średnie jajka,
* 6-7 startych ząbków czosnku
* 5-6 łyżek bułki tartej,
* 1 lyżeczka papryki mielonej słodkiej,
* 1 łyżeczka tymianku suszonego,
* 1 łyżeczka pieprzu mielonego
* 1 czubata łyżeczka soli
Do obtoczenia - bułka tarta.
Do smażenia - olej roślinny.
Żółciaka zmielić. Dodać podsmażoną w kostkę cebulę i czosnek. Dodać wszystkie składniki z listy. Uformować mielone. Usmażyć. Gotowe. Smacznego.
Grzyboznawca 2290.
ID: 1011185532
xxx xxx xxx
Dodane 30 lipca 2025
Żółciak siarkowy (grzyb) w solance - słoik 4100ml, netto 2500g, 200zł
200 zł
Lokalizacja