Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Szynkowar do wyrobu szynek 1,5 L + Termometr + Folia Kamille KM-6506
Szynkowar Kamille przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin oraz domowej szynki. Wykonany z wysokiej jakości stopu aluminium. Pozwala na przygotowanie do 1-1,2 kg wyrobu mięsnego jednorazowo.
Szynkowar jest używany do produkcji domowej szynki która nie zawiera niezdrowych składników przemysłowych. Każdego rodzaju mięso (tj. wieprzowina, wołowina, kurczak) może być łatwo przetworzone, dając pyszną i świeżą szynkę.
Właściwości:
nowoczesne wzornictwo
wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej
pojemność - 1,5 L
wysokość całości - 19,5 cm
wysokość tuby - 16,5 cm
średnica - 10 cm
dzięki załączonemu termometrowi bezpośredni pomiar temperatury
przeznaczony do gotowania w wodzie
gładkie wykończenie powierzchni zapobiega gromadzeniu cząstek jedzenia i tłuszczu, znacznie ułatwiając czyszczenie
wygodny, poręczny i łatwy w obsłudze
zapakowany w estetyczne i ładne pudełko, które idealnie nadaje się na prezent dla bliskich lub znajomych.
Instrukcja użytku:
Użyj mięsa dobrej jakości.
Włóż mięso do worka, a następnie do pojemnika.
Zakręć dokładnie pokrywkę.
Pojemnik włóż do garnka i gotuj przez 2 godziny we wrzącej wodzie.
Po upływie 2 godzin i ostudzeniu mięso jest gotowe do wyjęcia i spożycia.
podajemy Przepis Na Pyszną Domową Szyneczkę
Składniki:
1 kg szynki wieprzowej
nić do związania szynki (albo specjalna siatka)
Zalewa:
2 L wody
2 łyżki soli
2 łyżki majeranku
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
1/2 łyżeczki czerwonego pieprzu
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
3 posiekane ząbki czosnku
kilka ziaren ziela angielskiego
4-6 listków laurowych
Przygotowanie:
Mięso opłukać i starannie wytrzeć ręcznikiem papierowym. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, ugniatamy i zwijamy z mięsem, następnie wkładamy do lodówki na minimum 2 doby. Po tym czasie do szynkowaru wkładamy woreczek foliowy (jest w zestawie razem z szynkowarem) i do środka ciasno układamy mięso, staramy się nie pozostawiać w środku powietrza. Kiedy mięso jest w środku, zawijamy końcówkę woreczka, nakładamy metalowy przycisk i sprężynę, przykręcamy zaworek. Szynkowar wkładamy do garnka wypełnionego wodą tak aby była około 4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowara i podgrzewamy do temperatury 80-90°c. W tej temperaturze szynkowar utrzymywać przez 2 godziny. Po dwóch godzinach wkładamy szynkowar do zimnej wody w celu schłodzenia, potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce. Szyneczka gotowa. Smacznego!
W internecie można znaleźć mnóstwo przepisów na gotowanie wędlin w takich szynkowarach z wykorzystaniem wielu innych ziół i przypraw.
Bardzo przepraszamy, ale ze względu na rodzaj prowadzonej działalności nie jesteśmy w stanie tworzyć zestawów i oddzielnych ofert sprzedaży. Ceny podane w aukcji przy zakupach detalicznych nie podlegają negocjacji.
Szynkowar Kamille przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin oraz domowej szynki. Wykonany z wysokiej jakości stopu aluminium. Pozwala na przygotowanie do 1-1,2 kg wyrobu mięsnego jednorazowo.
Szynkowar jest używany do produkcji domowej szynki która nie zawiera niezdrowych składników przemysłowych. Każdego rodzaju mięso (tj. wieprzowina, wołowina, kurczak) może być łatwo przetworzone, dając pyszną i świeżą szynkę.
Właściwości:
nowoczesne wzornictwo
wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej
pojemność - 1,5 L
wysokość całości - 19,5 cm
wysokość tuby - 16,5 cm
średnica - 10 cm
dzięki załączonemu termometrowi bezpośredni pomiar temperatury
przeznaczony do gotowania w wodzie
gładkie wykończenie powierzchni zapobiega gromadzeniu cząstek jedzenia i tłuszczu, znacznie ułatwiając czyszczenie
wygodny, poręczny i łatwy w obsłudze
zapakowany w estetyczne i ładne pudełko, które idealnie nadaje się na prezent dla bliskich lub znajomych.
Instrukcja użytku:
Użyj mięsa dobrej jakości.
Włóż mięso do worka, a następnie do pojemnika.
Zakręć dokładnie pokrywkę.
Pojemnik włóż do garnka i gotuj przez 2 godziny we wrzącej wodzie.
Po upływie 2 godzin i ostudzeniu mięso jest gotowe do wyjęcia i spożycia.
podajemy Przepis Na Pyszną Domową Szyneczkę
Składniki:
1 kg szynki wieprzowej
nić do związania szynki (albo specjalna siatka)
Zalewa:
2 L wody
2 łyżki soli
2 łyżki majeranku
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
1/2 łyżeczki czerwonego pieprzu
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
3 posiekane ząbki czosnku
kilka ziaren ziela angielskiego
4-6 listków laurowych
Przygotowanie:
Mięso opłukać i starannie wytrzeć ręcznikiem papierowym. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, ugniatamy i zwijamy z mięsem, następnie wkładamy do lodówki na minimum 2 doby. Po tym czasie do szynkowaru wkładamy woreczek foliowy (jest w zestawie razem z szynkowarem) i do środka ciasno układamy mięso, staramy się nie pozostawiać w środku powietrza. Kiedy mięso jest w środku, zawijamy końcówkę woreczka, nakładamy metalowy przycisk i sprężynę, przykręcamy zaworek. Szynkowar wkładamy do garnka wypełnionego wodą tak aby była około 4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowara i podgrzewamy do temperatury 80-90°c. W tej temperaturze szynkowar utrzymywać przez 2 godziny. Po dwóch godzinach wkładamy szynkowar do zimnej wody w celu schłodzenia, potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce. Szyneczka gotowa. Smacznego!
W internecie można znaleźć mnóstwo przepisów na gotowanie wędlin w takich szynkowarach z wykorzystaniem wielu innych ziół i przypraw.
Bardzo przepraszamy, ale ze względu na rodzaj prowadzonej działalności nie jesteśmy w stanie tworzyć zestawów i oddzielnych ofert sprzedaży. Ceny podane w aukcji przy zakupach detalicznych nie podlegają negocjacji.
ID: 901655101
xxx xxx xxx