Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Zestaw Masahiro w opakowaniu ozdobnym składający się z noży: Sankei Chef 180mm oraz Sankei Paring 90mm. Taki skład noży to niezbędne minimum, które powinno znaleźć się w każdej kuchni, dodatkowo zapakowane w piękne pudełko tworzą idealny zestaw na prezent.
Chef to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
W skład kompletu wchodzi również nóż z tej samej serii Sankei - Paring 90mm. Paring a właściwie obierak to nóż przeznaczony do obierania oraz obróbki małych produktów jak owoce i warzywa. Ostro zakończony czubek pozwala na łatwe manewrowanie a nieduży rozmiar pozwala na wygodne obieranie w ręku czy krojenie drobnych produktów na desce. Jego wszechstronne zastosowanie, czynią go niezbędnym elementem wyposażenia kuchni.
Stal MBS-26, która została użyta do produkcji noży z tej serii, jest wyjątkowym stopem węgla (0,85-1,00%), chromu (13-15%) oraz molibdenu, manganu i wanadu. Materiał ten zawdzięcza swoje wyjątkowe właściwości specjalnej obróbce cieplnej. Sekret trójstopniowego procesu składającego się z hartowania, chłodzenia w bardzo niskiej temperaturze oraz odpuszczania aż do osiągnięcia twardości 58-59HRC znany jest tylko właścicielowi firmy - rodzinie Hattori. Otrzymana w ten sposób stal pozwala się zaostrzyć do niespotykanego poziomu ostrości a utrzymywanie dużej agresywności krawędzi tnącej przez bardzo długi okres czasu jest cechą charakterystyczną noży Masahiro, uznaną przez użytkowników na całym świecie. MBS-26 należy do grupy tzw. stali nierdzewnych, nie reaguje w kontakcie z kwaśnymi produktami zamianą koloru czy zapachu. Utrzymanie noży z tego stopu w nienagannym połyskującym stanie nie stanowi żadnego problemu. Wystarcza zwykłe mycie w letniej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Należy tylko pamiętać aby po myciu wytrzeć nóż do sucha.
Prosty i funkcjonalny kształt rękojeści wykonanej z drewna pakkawood nadaje nożowi wyjątkowego charakteru. Idealnie wypolerowana rękojeść z niewyczuwalnymi w dotyku dwoma nitami pozwala na bardzo komfortową pracę z tym narzędziem, nawet przez dłuższy czas.
Seria Sankei jest adresowana głównie dla gotujących amatorów ale bez najmniejszych problemów poradzi sobie w trudnych warunkach restauracyjnych kuchni. Grupa składa się z sześciu podstawowych noży takich jak: nóż szefa kuchni, santoku, obierak (paring), mniejszy nóż uniwersalny (ostrze długości 15cm) oraz nóż do plastrowania i krojenia pieczywa. Kompaktowe rozmiary, bardzo dobre wyważenie i niska waga to cech charakterystyczne tej serii. Ze względów bezpieczeństwa wszystkie modele (z wyjątkiem noża do pieczywa) posiadają zeszlifowany narożnik (broda noża - krawędź tnąca), co zapobiega przypadkowym skaleczeniom. Tak jak wszystkie produkty Masahiro, noże Sankei zostały wykonane z należytą starannością oraz zamiłowaniem do doskonałego wykańczania nawet najmniejszych detali.
Przydatne informacje:
Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.
Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).
Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.
Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.
Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Wymiary:
Długość całkowita (A): Chef: 302 mm; Paring: 201mm
Długość ostrza (B): Chef: 182 mm; Paring: 95mm
Szerokość (C): Chef: 45 mm; Paring: 26mm
Grubość (D): Chef: 1.8 mm; Paring: 1.6mm
Waga: Chef: 108 g; Paring: 50 g
Producent: Masahiro
Rękojeść: drewniana
Styl: zachodni
Rodzaj noża: nóż szefa, do obierania
Długość ostrza: 16-19 cm, 5-11 cm
Chef to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
W skład kompletu wchodzi również nóż z tej samej serii Sankei - Paring 90mm. Paring a właściwie obierak to nóż przeznaczony do obierania oraz obróbki małych produktów jak owoce i warzywa. Ostro zakończony czubek pozwala na łatwe manewrowanie a nieduży rozmiar pozwala na wygodne obieranie w ręku czy krojenie drobnych produktów na desce. Jego wszechstronne zastosowanie, czynią go niezbędnym elementem wyposażenia kuchni.
Stal MBS-26, która została użyta do produkcji noży z tej serii, jest wyjątkowym stopem węgla (0,85-1,00%), chromu (13-15%) oraz molibdenu, manganu i wanadu. Materiał ten zawdzięcza swoje wyjątkowe właściwości specjalnej obróbce cieplnej. Sekret trójstopniowego procesu składającego się z hartowania, chłodzenia w bardzo niskiej temperaturze oraz odpuszczania aż do osiągnięcia twardości 58-59HRC znany jest tylko właścicielowi firmy - rodzinie Hattori. Otrzymana w ten sposób stal pozwala się zaostrzyć do niespotykanego poziomu ostrości a utrzymywanie dużej agresywności krawędzi tnącej przez bardzo długi okres czasu jest cechą charakterystyczną noży Masahiro, uznaną przez użytkowników na całym świecie. MBS-26 należy do grupy tzw. stali nierdzewnych, nie reaguje w kontakcie z kwaśnymi produktami zamianą koloru czy zapachu. Utrzymanie noży z tego stopu w nienagannym połyskującym stanie nie stanowi żadnego problemu. Wystarcza zwykłe mycie w letniej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Należy tylko pamiętać aby po myciu wytrzeć nóż do sucha.
Prosty i funkcjonalny kształt rękojeści wykonanej z drewna pakkawood nadaje nożowi wyjątkowego charakteru. Idealnie wypolerowana rękojeść z niewyczuwalnymi w dotyku dwoma nitami pozwala na bardzo komfortową pracę z tym narzędziem, nawet przez dłuższy czas.
Seria Sankei jest adresowana głównie dla gotujących amatorów ale bez najmniejszych problemów poradzi sobie w trudnych warunkach restauracyjnych kuchni. Grupa składa się z sześciu podstawowych noży takich jak: nóż szefa kuchni, santoku, obierak (paring), mniejszy nóż uniwersalny (ostrze długości 15cm) oraz nóż do plastrowania i krojenia pieczywa. Kompaktowe rozmiary, bardzo dobre wyważenie i niska waga to cech charakterystyczne tej serii. Ze względów bezpieczeństwa wszystkie modele (z wyjątkiem noża do pieczywa) posiadają zeszlifowany narożnik (broda noża - krawędź tnąca), co zapobiega przypadkowym skaleczeniom. Tak jak wszystkie produkty Masahiro, noże Sankei zostały wykonane z należytą starannością oraz zamiłowaniem do doskonałego wykańczania nawet najmniejszych detali.
Przydatne informacje:
Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.
Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).
Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.
Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.
Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Wymiary:
Długość całkowita (A): Chef: 302 mm; Paring: 201mm
Długość ostrza (B): Chef: 182 mm; Paring: 95mm
Szerokość (C): Chef: 45 mm; Paring: 26mm
Grubość (D): Chef: 1.8 mm; Paring: 1.6mm
Waga: Chef: 108 g; Paring: 50 g
Producent: Masahiro
Rękojeść: drewniana
Styl: zachodni
Rodzaj noża: nóż szefa, do obierania
Długość ostrza: 16-19 cm, 5-11 cm
ID: 928179056
xxx xxx xxx
Dodane 17 października 2025
Zestaw noży Masahiro Sankei 359_2224
Tylko przedmiot
423,99 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym

Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły
