Prywatne
Stan: Nowe
Opis
Sprzedam grzybek herbaciany zwany też grzybkiem kombuczy wraz ze starterem oraz porcję ziaren grzybka tybetańskiego do wyrobu probiotycznego kefiru! Oba napoje napełnią Cię witaminami z grupy B, wspomogą procesy detoksyfikujące oraz odporność wzmacniając mikroflorę jelitową (potwierdzone badaniami naukowymi działanie prozdrowotne w przypadku osób z zespołem nieszczelnego jelita, wrzodami żołądka lub po antybiotykoterapii). Kefir nie tylko dostarczy Ci łatwo przyswajalnego białka oraz witaminy B12, ale też oczyści z metali ciężkich, a kombucza dzięki zawartości kwasu octanowego dodatkowo pomoże schudnąć.
Kombucha - starter + grzybek kombuchy wlać do litrowego słoika z ochłodzoną mocną herbatą z 2-3 torebek, dodać 4,5-5,5 łyżek stołowych cukru, zakryć ściereczką i nie ruszać tydzień
Grzybek tybetański - oferuję porcję, z której można przyrządzić 1 litr kefiru. Grzybek ten bardzo szybko podwaja swoją objętość (wystarczy zrobić 2 razy kefir i już można się podzielić, albo nadwyżkę przechowywać w lodówce). Ziarna zalewa się mlekiem, może być UHT, odstawia w kąt, słoik/dzbanek przykryty ściereczką. Co kilka godzin należy zamieszać, aby ziarna pływały w niesfermentowanej porcji mleka wokół siebie. Oddzielanie się serwatki jest naturalne, należy zamieszać i pić raz z serwatką (jest bardzo zdrowa). Po ok 1,5-2 dniach przecedza się ziarna na plastikowym sitku, mieszczając drewnianą łyżką, po czym płucze się je i w stawia do nowego mleka lub do lodówki. Nie można zostawić ich na kilka dni w kefirze, bo się rozpuszczą.
Przygotowanie kombuczy to proces trwający ok tygodnia, natomiast kefir jest gotowy w ciągu 1-2 dni, po czym powtarzamy fermentację, a z czasem dzielimy się nadwyżką alg i grzybków herbacianych.
Po każdym skończonym procesie fermentacji, przepłukać scoby/grzybek na sitku
NIE UŻYWAĆ METALOWYCH SZTUĆCÓW!
Proszę o sms, abym potwierdziła sprzedaż na czas, niestety latem często wyjeżdżam i zdarza mi się przegapić ;-) Dziękuję i pozdrawiam!
Kombucha - starter + grzybek kombuchy wlać do litrowego słoika z ochłodzoną mocną herbatą z 2-3 torebek, dodać 4,5-5,5 łyżek stołowych cukru, zakryć ściereczką i nie ruszać tydzień
Grzybek tybetański - oferuję porcję, z której można przyrządzić 1 litr kefiru. Grzybek ten bardzo szybko podwaja swoją objętość (wystarczy zrobić 2 razy kefir i już można się podzielić, albo nadwyżkę przechowywać w lodówce). Ziarna zalewa się mlekiem, może być UHT, odstawia w kąt, słoik/dzbanek przykryty ściereczką. Co kilka godzin należy zamieszać, aby ziarna pływały w niesfermentowanej porcji mleka wokół siebie. Oddzielanie się serwatki jest naturalne, należy zamieszać i pić raz z serwatką (jest bardzo zdrowa). Po ok 1,5-2 dniach przecedza się ziarna na plastikowym sitku, mieszczając drewnianą łyżką, po czym płucze się je i w stawia do nowego mleka lub do lodówki. Nie można zostawić ich na kilka dni w kefirze, bo się rozpuszczą.
Przygotowanie kombuczy to proces trwający ok tygodnia, natomiast kefir jest gotowy w ciągu 1-2 dni, po czym powtarzamy fermentację, a z czasem dzielimy się nadwyżką alg i grzybków herbacianych.
Po każdym skończonym procesie fermentacji, przepłukać scoby/grzybek na sitku
NIE UŻYWAĆ METALOWYCH SZTUĆCÓW!
Proszę o sms, abym potwierdziła sprzedaż na czas, niestety latem często wyjeżdżam i zdarza mi się przegapić ;-) Dziękuję i pozdrawiam!
ID: 966184256
xxx xxx xxx
Dodane 05 sierpnia 2025
ZESTAW kombucza + grzybek tybetański na detoks z metali ciężkich
Tylko przedmiot
45 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły