Firmowe
Opis
Zasmażka Ciemna Roux Dark 5 kg Premium SmakiNatury Hurt-DetalZnakomita do zagęszczania ciemnych sosów. Łatwo się rozpuszcza.
WYSYŁAMY OD JEDNEGO OPAKOWANIA ZAINTERESOWANY WIĘKSZA ILOŚCIĄ PROSIMY O KONTAKT
Oferujemy szeroki asortyment przypraw, ziół, surowców oraz , przyprawy w płynie, sosy i zupy w proszku.
Posiadamy w swojej ofercie około
500 pozycji, w tym przyprawy specjalistyczne
Do każdego produktu atest jakościowy do faktury
Wiec jeśli szukasz czegoś zapytaj wyślemy wycenę
Tradycyjna zasmażka na bazie mąki i tłuszczu to podstawa wielu potraw, przede wszystkim zup i sosów. Odpowiednio przygotowana podkreśla naturalny smak dań oraz nadaje im pożądaną, nierzadko dość gęstą, konsystencję. Powstaje poprzez przesmażenie wybranego rodzaju tłuszczu, najczęściej masła, smalcu lub oliwy z oliwek, z niewielką ilością mąki pszennej, a następnie rozrobienie otrzymanej masy odrobiną płynu. W zależności od czasu smażenia wyróżnia się zasmażkę jasną, typową dla kuchni francuskiej, która zagęszcza potrawę praktycznie nie zmieniając jej oryginalnego smaku, oraz ciemną, częściej wykorzystywaną w gastronomii niemieckiej, nadającą potrawom brązowego zabarwienia i charakterystycznego posmaku prażonej mąki.
Samodzielne przygotowanie zasmażki często sprawia wiele trudności. Już nieznaczna zmiana proporcji poszczególnych składników może całkowicie popsuć potrawę, a niewprawnym adeptom sztuki kulinarnej problem sprawia również dostosowanie ilości zasmażki do pożądanej gęstości dania. Rozwiązaniem może być skorzystanie z gotowego produktu w wersji instant.
Zasmażka ciemna to gotowa mieszanka długo przesmażanych mąki pszennej, oleju roślinnego oraz barwnika naturalnego - karmelu, oferowana w postaci granulatu instant. Wystarczy odmierzyć pożądaną ilość produktu i wymieszać z proporcjonalnie odmierzoną ilością wrzącej wody, by uzyskać gotową masę zagęszczającą. W zależności od indywidualnych potrzeb wodę można zastąpić wcześniej przygotowanym sosem, zupą, mlekiem lub bulionem. Gotowa zasmażka to doskonała baza do przygotowania ciemnych sosów pieczeniowych do wołowiny i wieprzowiny oraz dziczyzny, ciemnych zup-kremów oraz tradycyjnych gulaszów. Może być stosowana do zagęszczania potraw warzywnych, np. gotowanej, młodej kapusty lub leczo. Doskonale komponuje się z dodatkiem prażonej cebuli i boczku.
Sposób przyrządzenia i wydajność
Sposób przyrządzenia:
25g zasmażki dodać do 0,5 l wrzącej wody i dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Składniki :
mąka pszenna, tłuszcz palmowy, barwnik: karmel E150c, karmel E150d.
Kraj pochodzenia:
Unia Europejska
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 2300 kJ / 550 kcal
Tłuszcz 39 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 26,1 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 0,1 g
Białko 6 g
Sól 0 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Dane logistyczne
Nazwa Ilość opakowań jednostkowych na palecie
Zasmażka Ciemna Roux Dark - 17kg 24 szt
Zasmażka Ciemna Roux Dark -10kg 90 szt
Zasmażka Ciemna Roux Dark -5kg 90 szt
Zasmażka Ciemna Roux Dark -3kg 90 szt
Zasmażka Ciemna Roux Dark -1kg 360 szt
Dystrybutor/Producent
SmakiNatury
Paula Paulina Beauvale
Stobierna 82
39-200
Debica
SmakiNatury57*****435249.95
WYSYŁAMY OD JEDNEGO OPAKOWANIA ZAINTERESOWANY WIĘKSZA ILOŚCIĄ PROSIMY O KONTAKT
Oferujemy szeroki asortyment przypraw, ziół, surowców oraz , przyprawy w płynie, sosy i zupy w proszku.
Posiadamy w swojej ofercie około
500 pozycji, w tym przyprawy specjalistyczne
Do każdego produktu atest jakościowy do faktury
Wiec jeśli szukasz czegoś zapytaj wyślemy wycenę
Tradycyjna zasmażka na bazie mąki i tłuszczu to podstawa wielu potraw, przede wszystkim zup i sosów. Odpowiednio przygotowana podkreśla naturalny smak dań oraz nadaje im pożądaną, nierzadko dość gęstą, konsystencję. Powstaje poprzez przesmażenie wybranego rodzaju tłuszczu, najczęściej masła, smalcu lub oliwy z oliwek, z niewielką ilością mąki pszennej, a następnie rozrobienie otrzymanej masy odrobiną płynu. W zależności od czasu smażenia wyróżnia się zasmażkę jasną, typową dla kuchni francuskiej, która zagęszcza potrawę praktycznie nie zmieniając jej oryginalnego smaku, oraz ciemną, częściej wykorzystywaną w gastronomii niemieckiej, nadającą potrawom brązowego zabarwienia i charakterystycznego posmaku prażonej mąki.
Samodzielne przygotowanie zasmażki często sprawia wiele trudności. Już nieznaczna zmiana proporcji poszczególnych składników może całkowicie popsuć potrawę, a niewprawnym adeptom sztuki kulinarnej problem sprawia również dostosowanie ilości zasmażki do pożądanej gęstości dania. Rozwiązaniem może być skorzystanie z gotowego produktu w wersji instant.
Zasmażka ciemna to gotowa mieszanka długo przesmażanych mąki pszennej, oleju roślinnego oraz barwnika naturalnego - karmelu, oferowana w postaci granulatu instant. Wystarczy odmierzyć pożądaną ilość produktu i wymieszać z proporcjonalnie odmierzoną ilością wrzącej wody, by uzyskać gotową masę zagęszczającą. W zależności od indywidualnych potrzeb wodę można zastąpić wcześniej przygotowanym sosem, zupą, mlekiem lub bulionem. Gotowa zasmażka to doskonała baza do przygotowania ciemnych sosów pieczeniowych do wołowiny i wieprzowiny oraz dziczyzny, ciemnych zup-kremów oraz tradycyjnych gulaszów. Może być stosowana do zagęszczania potraw warzywnych, np. gotowanej, młodej kapusty lub leczo. Doskonale komponuje się z dodatkiem prażonej cebuli i boczku.
Sposób przyrządzenia i wydajność
Sposób przyrządzenia:
25g zasmażki dodać do 0,5 l wrzącej wody i dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Składniki :
mąka pszenna, tłuszcz palmowy, barwnik: karmel E150c, karmel E150d.
Kraj pochodzenia:
Unia Europejska
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 2300 kJ / 550 kcal
Tłuszcz 39 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 26,1 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 0,1 g
Białko 6 g
Sól 0 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Dane logistyczne
Nazwa Ilość opakowań jednostkowych na palecie
Zasmażka Ciemna Roux Dark - 17kg 24 szt
Zasmażka Ciemna Roux Dark -10kg 90 szt
Zasmażka Ciemna Roux Dark -5kg 90 szt
Zasmażka Ciemna Roux Dark -3kg 90 szt
Zasmażka Ciemna Roux Dark -1kg 360 szt
Dystrybutor/Producent
SmakiNatury
Paula Paulina Beauvale
Stobierna 82
39-200
Debica
SmakiNatury57*****435249.95
ID: 920956448
Skontaktuj się
Paulina
Na OLX od luty 2023
Ostatnio online dziś o 04:21
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
xxx xxx xxx
Dodane 16 czerwca 2024
Zasmażka Ciemna Roux Dark 5 kg Premium SmakiNatury Hurt-Detal
Tylko przedmiot
249,95 zł
Cena z Przesyłką OLX
O ogłoszeniodawcy
Paulina
Na OLX od luty 2023
Ostatnio online dziś o 04:21
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
Lokalizacja
O firmie