Prywatne
Opis
Ubój byków odbywa się co 5 tygodni, odbiór na Zakęciu. Zamówienia przyjmujemy tydzień wcześniej. Terminy podane na www.hodowlabydla.eu
Lita wołowina bez kości, tzw. jedynka - jakość PREMIUM, 35zł za 1kg, mix różnych części, typu; łopatka, udziec, łata, zrazowa górna - dolna.
Lite mięso bez kości - jakość LUX, 40zł (wyselekcjonowane z jakości PREMIUM chabasy mięsa)
Dostępne wszystkie pozostałe elementy bydła: polędwica,, rostbef/antrykot, ligawa, pręga, mostek, policzki, szponder, ogony, ozory, itd.
Dla entuzjastów steków, możliwość przecięcia antrykotu/rostbefu z kością na plastry 2-2,5cm
Podroby wołowe (serce, wątroba, płuca, nerki) , wyłącznie świeże, nie mielone, nie mrożone.
Dedykowane m.in. do diety BARF, "Biologically Appropriate Raw Food”.
WIĘCEJ INFORMACJI NA STRONIE
www.hodowlabydla.eu
Limousine. Ojczyzną rasy są centralne regiony Francji: Limousin i Marche, o surowym klimacie i skalistym podłożu. Te trudne warunki środowiskowe wpłynęły niewątpliwie na takie cechy dzisiejszych zwierząt jak: zdrowie, kondycja, zdolności adaptacyjne. Limousine – zwierzęta masywne i silne – były przez długi czas użytkowane jako siła pociągowa, a pod koniec okresu użytkowania opasane i przeznaczane na rzeź. Uzyskiwane od nich mięso odznaczało się wybitną jakością. Podstawową przyczyną ogromnej popularności bydła limousine jest imponujące umięśnienie i wysokie walory kulinarne chudego mięsa. Zwierzęta są długie, posiadają delikatny kościec i doskonałe umięśnienie grzbietu i zadu.
U rasy tej często występuje hipertrofia mięśni, dosyć powszechnie nazywana „dwupośladkowością”. Podwójne umięśnienie wpływa korzystnie na wartość opasową i rzeźną, ukształtowanie tuszy i jakość mięsa. U zwierząt z podwójnym umięśnieniem wyższy jest stosunek mięsa do kości i tłuszczu. Mięso jest jaśniejsze, ma lepsze właściwości dietetyczne i smakowe spowodowane mniejszym udziałem tłuszczu i tkanki łącznej.
Lita wołowina bez kości, tzw. jedynka - jakość PREMIUM, 35zł za 1kg, mix różnych części, typu; łopatka, udziec, łata, zrazowa górna - dolna.
Lite mięso bez kości - jakość LUX, 40zł (wyselekcjonowane z jakości PREMIUM chabasy mięsa)
Dostępne wszystkie pozostałe elementy bydła: polędwica,, rostbef/antrykot, ligawa, pręga, mostek, policzki, szponder, ogony, ozory, itd.
Dla entuzjastów steków, możliwość przecięcia antrykotu/rostbefu z kością na plastry 2-2,5cm
Podroby wołowe (serce, wątroba, płuca, nerki) , wyłącznie świeże, nie mielone, nie mrożone.
Dedykowane m.in. do diety BARF, "Biologically Appropriate Raw Food”.
WIĘCEJ INFORMACJI NA STRONIE
www.hodowlabydla.eu
Limousine. Ojczyzną rasy są centralne regiony Francji: Limousin i Marche, o surowym klimacie i skalistym podłożu. Te trudne warunki środowiskowe wpłynęły niewątpliwie na takie cechy dzisiejszych zwierząt jak: zdrowie, kondycja, zdolności adaptacyjne. Limousine – zwierzęta masywne i silne – były przez długi czas użytkowane jako siła pociągowa, a pod koniec okresu użytkowania opasane i przeznaczane na rzeź. Uzyskiwane od nich mięso odznaczało się wybitną jakością. Podstawową przyczyną ogromnej popularności bydła limousine jest imponujące umięśnienie i wysokie walory kulinarne chudego mięsa. Zwierzęta są długie, posiadają delikatny kościec i doskonałe umięśnienie grzbietu i zadu.
U rasy tej często występuje hipertrofia mięśni, dosyć powszechnie nazywana „dwupośladkowością”. Podwójne umięśnienie wpływa korzystnie na wartość opasową i rzeźną, ukształtowanie tuszy i jakość mięsa. U zwierząt z podwójnym umięśnieniem wyższy jest stosunek mięsa do kości i tłuszczu. Mięso jest jaśniejsze, ma lepsze właściwości dietetyczne i smakowe spowodowane mniejszym udziałem tłuszczu i tkanki łącznej.
ID: 850495877
xxx xxx xxx
Dodane 20 kwietnia 2024
Wołowina Limousine chów ekstensywny naturalny
35 zł
Użytkownik
Lokalizacja