Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Wałkownica do ciasta usprawnia proces obróbki ciasta poprzez przyspieszenie procesu wałkowania. Wałkownica nadaje się do rozwałkowywania ciasta francuskiego, półfrancuskiego, pierogowego, kruchego a nawet drożdżowego na strucel. Zapewnia jednakową jakość ciasta. Maszyna nie „męczy” ciasta , czyli nie niszczy jego struktury. Wałkownica jest łatwa w obsłudze i czyszczeniu. Posiada funkcję rolowania wstęgi ciasta na wałek. To solidne i niezawodne urządzenie dostosowane do pracy w produkcji małych i średnich przedsiębiorstw. Zastosowanie wysokiej jakości materiałów i atestowanych taśm podających sprawia, że eksploatacja wałkownic do ciasta zapewnia długoletnią, bezawaryjną pracę urządzenia.
CHARAKTERYSTYKA URZĄDZENIA:
*Urządzenie na kołach
*Osłony bezpieczeństwa podłączone do wyłącznika krańcowego niskiego napięcia
*Wałkowanie ciasta do bardzo cienkich grubości
*Joystick do przesuwania pasów (RH-LH)
*Standardowe taśmy z jedną prędkością; na życzenie wariator prędkości pasów (falownik- za dopłatą)
*Taśmy przenośnika mają zmienną prędkość, co zapewnia równomierny i spójny wynik wałkowania
*Redukcja elementów podatnych na zużycie: dzięki zastosowaniu zębatki cylindry pracują pionowo. *Pozwoliło to zmniejszyć liczbę elementów zwykle używanych i podatnych na zużycie, z oczywistymi korzyściami finansowymi w zakresie kosztów eksploatacji maszyny
*Wszystkie modele wałkownic są standardowo wyposażone w pojemnik do zbierania mąki
*Osłonięte łożyska zapobiegają przedostawaniu się mąki i zabezpieczają działanie maszyny
*Składane ramiona
*Uproszczone czyszczenie skrobaków
*Wyposażenie standardowe: taca podblatowa, szuflada (umożliwia to łatwe i szybkie czyszczenie po zakończeniu pracy), wałek do nawijania ciasta
*Wyposażenie opcjonalne: pedały, stacja do wykrawania
DANE TECHNICZNE:
Model PM600 - 1400
*Długość wałka 600 mm
*Średnica cylindra 70 mm
*Grubość rozwałkowanego ciasta 0,2 – 45 mm
*Silnik 0,75 kW/ 380 V
*Waga 234 kg
*Wymiary ramion 580 x 860 mm
*Wysokość maszyny 1260 mm
*Wysokość powierzchni roboczej 880 mm
*Maszyna otwarta 3190 mm
*Maszyna zamknięta 2150 mm
CHARAKTERYSTYKA URZĄDZENIA:
*Urządzenie na kołach
*Osłony bezpieczeństwa podłączone do wyłącznika krańcowego niskiego napięcia
*Wałkowanie ciasta do bardzo cienkich grubości
*Joystick do przesuwania pasów (RH-LH)
*Standardowe taśmy z jedną prędkością; na życzenie wariator prędkości pasów (falownik- za dopłatą)
*Taśmy przenośnika mają zmienną prędkość, co zapewnia równomierny i spójny wynik wałkowania
*Redukcja elementów podatnych na zużycie: dzięki zastosowaniu zębatki cylindry pracują pionowo. *Pozwoliło to zmniejszyć liczbę elementów zwykle używanych i podatnych na zużycie, z oczywistymi korzyściami finansowymi w zakresie kosztów eksploatacji maszyny
*Wszystkie modele wałkownic są standardowo wyposażone w pojemnik do zbierania mąki
*Osłonięte łożyska zapobiegają przedostawaniu się mąki i zabezpieczają działanie maszyny
*Składane ramiona
*Uproszczone czyszczenie skrobaków
*Wyposażenie standardowe: taca podblatowa, szuflada (umożliwia to łatwe i szybkie czyszczenie po zakończeniu pracy), wałek do nawijania ciasta
*Wyposażenie opcjonalne: pedały, stacja do wykrawania
DANE TECHNICZNE:
Model PM600 - 1400
*Długość wałka 600 mm
*Średnica cylindra 70 mm
*Grubość rozwałkowanego ciasta 0,2 – 45 mm
*Silnik 0,75 kW/ 380 V
*Waga 234 kg
*Wymiary ramion 580 x 860 mm
*Wysokość maszyny 1260 mm
*Wysokość powierzchni roboczej 880 mm
*Maszyna otwarta 3190 mm
*Maszyna zamknięta 2150 mm
ID: 1031296440
Skontaktuj się
xxx xxx xxx
Dodane 10 października 2025
Wałkownica do ciasta, wałkowarka, walcarka do wałkowania ciasta, NOWA
22 878 zł
Lokalizacja