Prywatne
Rok wydania: 2016
Stan: Używane
Tematyka: Zdrowie i styl życia
Opis
UNIKAT
"Dieta w trakcie chemioterapii" Mike Herbert, Joseph Dispenza
"To zdumiewające, że 20-40 procent pacjentów chorych na raka umiera z przyczyn związanych ze złym odżywianiem się, a nie z powodu samej choroby, zaś u 80 procent pacjentów rozwija się jakaś forma klinicznego niedożywienia".
Państwowy Instytut Onkologii
Co powinien jeść pacjent poddawany chemioterapii?
Czy dieta może wpływać na przebieg terapii?
Chemioterapia stosowana u osób chorych na raka nie tylko osłabia organizm i jego odporność, ale może także powodować utratę apetytu lub jadłowstręt. Dlatego tak istotny podczas leczenia jest sposób odżywiania pacjenta, zbilansowana, pełnowartościowa i wzmacniająca dieta dostosowana do zmian zachodzących w jego apetycie i wrażliwości kubków smakowych.
Książka Mike’a Herberta to świetnie napisany przewodnik po diecie dla pacjentów poddanych chemioterapii. Autor porusza w niej kwestie dotyczące m.in.:
zachowania siły i poprawy tolerancji organizmu na chemioterapię i jej skutki uboczne
wzmocnienia odporności, obniżenia ryzyka infekcji i przyspieszenia regeneracji
zmiany sposobu myślenia o chorobie i rozwijania pozytywnego nastawienia do terapii
wyboru najskuteczniejszego programu żywienia
W publikacji znalazły się także proste do zastosowania instrukcje detoksykujących kąpieli, przepisy na dania, które dodają sił i wspomagają gojenie od wewnątrz oraz program żywienia i suplementacji diety, który przyspiesza regenerację ciała.
Stan: używany (bardzo dobry/idealny)
"Dieta w trakcie chemioterapii" Mike Herbert, Joseph Dispenza
"To zdumiewające, że 20-40 procent pacjentów chorych na raka umiera z przyczyn związanych ze złym odżywianiem się, a nie z powodu samej choroby, zaś u 80 procent pacjentów rozwija się jakaś forma klinicznego niedożywienia".
Państwowy Instytut Onkologii
Co powinien jeść pacjent poddawany chemioterapii?
Czy dieta może wpływać na przebieg terapii?
Chemioterapia stosowana u osób chorych na raka nie tylko osłabia organizm i jego odporność, ale może także powodować utratę apetytu lub jadłowstręt. Dlatego tak istotny podczas leczenia jest sposób odżywiania pacjenta, zbilansowana, pełnowartościowa i wzmacniająca dieta dostosowana do zmian zachodzących w jego apetycie i wrażliwości kubków smakowych.
Książka Mike’a Herberta to świetnie napisany przewodnik po diecie dla pacjentów poddanych chemioterapii. Autor porusza w niej kwestie dotyczące m.in.:
zachowania siły i poprawy tolerancji organizmu na chemioterapię i jej skutki uboczne
wzmocnienia odporności, obniżenia ryzyka infekcji i przyspieszenia regeneracji
zmiany sposobu myślenia o chorobie i rozwijania pozytywnego nastawienia do terapii
wyboru najskuteczniejszego programu żywienia
W publikacji znalazły się także proste do zastosowania instrukcje detoksykujących kąpieli, przepisy na dania, które dodają sił i wspomagają gojenie od wewnątrz oraz program żywienia i suplementacji diety, który przyspiesza regenerację ciała.
Stan: używany (bardzo dobry/idealny)
ID: 1006636767
xxx xxx xxx
Dodane 06 lipca 2025
UNIKAT "Dieta w trakcie chemioterapii" Mike Herbert, Joseph Dispenza
Tylko przedmiot
39 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły