Prywatne
Rok wydania: 2021
Stan: Nowe
Tematyka: Kuchnia
Opis
Oprawa twarda
Format A4
Cena z okładki 69,99
UMAMI to mądra i dowcipna opowieść kulinarna przeplatana sprawdzonymi przepisami zarówno na doskonałe potrawy kuchni tradycyjnej, jak i na egzotyczne dania z różnych zakątków świata.
Receptury na:
schab z jałowcem,
rosół ratunkowy dobry na wszystko,
kleftiko pachnące Cyprem,
pilaw z jagnięciny i kaszy jaglanej,
tadżin z makreli,
czy przepyszny tort Jadziny,
zamienią zwykłe posiłki w niezwykłe uczty.
Joanna Brodzik zabierze cię w sensualną podróż przez kontynenty pachnące cynamonem, szafranem, dojrzałymi pomidorami i ukochanymi truskawkami. Zaproponuje wyprawę w czasie. Dowiesz się, jaki wpływ na kulinarną mapę świata mieli Marco Polo, Krzysztof Kolumb czy Amerigo Vespucci i kto przypłacił życiem ich wiekopomne odkrycia, jaki związek z soczewką ma soczewica i uprawy jakich roślin zmieniły bieg historii.
Autorka nauczy cię odnajdywać przyjemność w dotykaniu chrupiącej skórki chleba i kontemplowaniu koloru jadalnych kwiatów. Doradzi, jak nie marnować jedzenia, kiedy warto zacząć przygotowywać noworoczny bigos i czym zastąpić cukier w diecie. W książce znajdziesz przepisy, które powstały z miłości do ludzi, szacunku do produktów i umiejętności słuchania historii opowiadanych przy wspólnym stole. Ta lektura to wyśniona gawęda kulinarna, którą będziesz mógł podzielić się z bliskimi.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Format A4
Cena z okładki 69,99
UMAMI to mądra i dowcipna opowieść kulinarna przeplatana sprawdzonymi przepisami zarówno na doskonałe potrawy kuchni tradycyjnej, jak i na egzotyczne dania z różnych zakątków świata.
Receptury na:
schab z jałowcem,
rosół ratunkowy dobry na wszystko,
kleftiko pachnące Cyprem,
pilaw z jagnięciny i kaszy jaglanej,
tadżin z makreli,
czy przepyszny tort Jadziny,
zamienią zwykłe posiłki w niezwykłe uczty.
Joanna Brodzik zabierze cię w sensualną podróż przez kontynenty pachnące cynamonem, szafranem, dojrzałymi pomidorami i ukochanymi truskawkami. Zaproponuje wyprawę w czasie. Dowiesz się, jaki wpływ na kulinarną mapę świata mieli Marco Polo, Krzysztof Kolumb czy Amerigo Vespucci i kto przypłacił życiem ich wiekopomne odkrycia, jaki związek z soczewką ma soczewica i uprawy jakich roślin zmieniły bieg historii.
Autorka nauczy cię odnajdywać przyjemność w dotykaniu chrupiącej skórki chleba i kontemplowaniu koloru jadalnych kwiatów. Doradzi, jak nie marnować jedzenia, kiedy warto zacząć przygotowywać noworoczny bigos i czym zastąpić cukier w diecie. W książce znajdziesz przepisy, które powstały z miłości do ludzi, szacunku do produktów i umiejętności słuchania historii opowiadanych przy wspólnym stole. Ta lektura to wyśniona gawęda kulinarna, którą będziesz mógł podzielić się z bliskimi.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
ID: 861633909
xxx xxx xxx
Dodane 09 maja 2024
Umami. Opowieści i przepisy. Joanna Brodzik (Nowa książka)
Tylko przedmiot
45,90 zł
Cena z Przesyłką OLX
Użytkownik
Lokalizacja