Firmowe
Rok wydania: 2025
Okładka: Miękka
Stan: Nowe
Opis
Toskania
Toskania. Florencja, Piza i Siena Pascal Lajt Kraina winnic i cyprysowych alei
Czym toskański makaron pici różni się od spaghetti?
Który florencki plac jest najpiękniejszy?
Gdzie odbywa się L'Eroica – niezwykły kolarski wyścig?
Skąd pochodzi słynny biały marmur,
z którego powstał David Leonarda da Vinci?
Podczas podróży z Pascalem zachwycisz się toskańskimi pejzażami i skarbami włoskiego renesansu!
Dolina Val d’Orcia, której łagodne wzgórza pokryte są mozaiką złotych pól zbóż, zielonych winnic i srebrzystych gajów oliwnych, wydaje się wręcz nierealna. Stałym elementem jej pejzażu są cyprysowe aleje, wijące się wzdłuż dróg i wskazujące drogę do skarbów regionu, takich jak malownicze trasy w Monticchiello czy La Foce. Do najsłynniejszych widoków w Val d’Orcia należą prowadząca przez pola Droga Gladiatora, samotna kapliczka Madonna di Vitaleta oraz willa Podere Belvedere, której obraz w porannej mgle stał się jednym z najbardziej rozpoznawalnych symboli Toskanii.Magdalena Ciach-Baklarz autorka bloga Italia poza szlakiem
Ribollita
Słynna toskańska ribollita to zupa wywodząca się z biednej kuchni chłopskiej, w której nie marnowano resztek warzyw czy chleba. Jej podstawą jest biała fasola. Wszystkie składniki najpierw dusi się w oliwie, a następnie gotuje, tworząc prostą i pożywną potrawę. Ribollita jest najlepsza na drugi dzień – wtedy smaki się przegryzają, a danie doskonale rozgrzewa i syci.
- Autor: Magdalena Ciach-Baklarz
- Wydawnictwo: Pascal
- Seria wydawnicza: Pascal Lajt
- Rok wydania: 2025
- Język:
- Oprawa: miękka
- Liczba stron: 160
- Format: 11.5 x 19.0 cm
- Numer ISBN: 978********-465-5
- Kod paskowy (EAN): 978*****74655
Toskania. Florencja, Piza i Siena Pascal Lajt Kraina winnic i cyprysowych alei
Czym toskański makaron pici różni się od spaghetti?
Który florencki plac jest najpiękniejszy?
Gdzie odbywa się L'Eroica – niezwykły kolarski wyścig?
Skąd pochodzi słynny biały marmur,
z którego powstał David Leonarda da Vinci?
Podczas podróży z Pascalem zachwycisz się toskańskimi pejzażami i skarbami włoskiego renesansu!
Dolina Val d’Orcia, której łagodne wzgórza pokryte są mozaiką złotych pól zbóż, zielonych winnic i srebrzystych gajów oliwnych, wydaje się wręcz nierealna. Stałym elementem jej pejzażu są cyprysowe aleje, wijące się wzdłuż dróg i wskazujące drogę do skarbów regionu, takich jak malownicze trasy w Monticchiello czy La Foce. Do najsłynniejszych widoków w Val d’Orcia należą prowadząca przez pola Droga Gladiatora, samotna kapliczka Madonna di Vitaleta oraz willa Podere Belvedere, której obraz w porannej mgle stał się jednym z najbardziej rozpoznawalnych symboli Toskanii.Magdalena Ciach-Baklarz autorka bloga Italia poza szlakiem
Ribollita
Słynna toskańska ribollita to zupa wywodząca się z biednej kuchni chłopskiej, w której nie marnowano resztek warzyw czy chleba. Jej podstawą jest biała fasola. Wszystkie składniki najpierw dusi się w oliwie, a następnie gotuje, tworząc prostą i pożywną potrawę. Ribollita jest najlepsza na drugi dzień – wtedy smaki się przegryzają, a danie doskonale rozgrzewa i syci.
- Autor: Magdalena Ciach-Baklarz
- Wydawnictwo: Pascal
- Seria wydawnicza: Pascal Lajt
- Rok wydania: 2025
- Język:
- Oprawa: miękka
- Liczba stron: 160
- Format: 11.5 x 19.0 cm
- Numer ISBN: 978********-465-5
- Kod paskowy (EAN): 978*****74655
ID: 1022387096
Skontaktuj się
Dodane 28 sierpnia 2025
Toskania. Pascal
Tylko przedmiot
37,29 zł
do negocjacji
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły