Prywatne
Opis
Dzień dobry posiadam Tłuszcz z owiec, który uchodzi za najzdrowszy i daje wiele korzyści zdrowotnych. Tłuszcz, który posiadam jest świeży i i bez żadnych ścięgien czy innego mięsa, które często się spotyka w sklepach. Chociaż tłuszczu jagniecego w Polsce ciężko dostać, a nawet graniczy z cudem często, żeby znaleźć w sklepie.
Jagniecy i barani tłuszcz na kaszel i na zapalenie oskrzeli, pomaga na infekcje wirusowa jak i bakteryjną. Spozywajac go praktycznie choroby omijają człowieka. Wiedzą to Azjaci niestety w Polsce z tym gorzej a szkoda.
Gdy leczenie choroby, w szczególności wśród dzieci, jak kaszel, nie daje większego pozytywnego wyniku. Wielu terapeutów i pediatra zaczynają uciekać się do metod medycyny alternatywnej. Jednym z takich metod jest leczenie tych chorób za pomocą tłuszczu jagniecego czy baraniego
Zastosowanietakiego tłuszczu w codziennym życiu
Jak wiadomo, jagnięcina cieszy się dużą popularnością jako produkty dietetyczne. Nie jest tajemnicą, że nie jest na tyle, gruby jak wieprzowina, ale ma dużo więcej przydatnych właściwości. U azjatyckich narodów barani tłuszcz używany jest w kuchni. On nawet dzieli się na kilka rodzajów w swoim smaku i konsystencji. Wszystko to jest związane z tym, że taki tłuszcz ma dość miły w tych przypadkach, gdy na nim przygotowują potrawy, zapach ten przenosi się na jedzenie.
W Europie do przygotowywania dań głównych z tego tłuszczu nie jest używany. Wynika to z faktu, że europejskie narody bardziej zobowiązani do spożycia tłuszczów roślinnych. Uważa się za europejczyków, że tłuszcze roślinne są lepiej przyswajane przez organizm i mają więcej przydatnych właściwości, niż tłuszcze pochodzenia zwierzęcego. Oczywiście, zapominając o tym, że w zwierzęcych tłuszczach o wiele więcej składników odżywczych i witamin.
Nawet podczas obróbki termicznej baranina i jagnięcina z tłuszczu, na przykład, jeśli smażyć na nim potraw, jego korzystne właściwości są zapisywane. Tłuszcz topi się, ale pozostaje taki sam przydatny i korzystny. I właśnie z powodu tej właściwości barani i jagniecy tłuszcz i mięso zajmują wiodące miejsce wśród produktów spożywczych z krajów azjatyckich.
Przydatne właściwości tego tłuszczu są niezliczone. Mają najlepszy stosunek kwasów omega 3 do 6 gdzie wychodzi 1:1.W żadnym innym tłuszczuu zwierząt nie ma takiej proporcji idealnej nawet w dziczyzne jest dużo gorsza. W Polsce rzadko można go dostać. Można też stosować zewnętrznie na dolegliwości. Ulga niesamowita. Posiadam loj do
wytopienia, a także jest możliwość
zamówienia już wytopionego.m Cena za kilogram do wytopienia 70 zł. Możliwa wysyłka. Minimalna ilość 3 litry wytopionego przy wysyłce.
Jagniecy i barani tłuszcz na kaszel i na zapalenie oskrzeli, pomaga na infekcje wirusowa jak i bakteryjną. Spozywajac go praktycznie choroby omijają człowieka. Wiedzą to Azjaci niestety w Polsce z tym gorzej a szkoda.
Gdy leczenie choroby, w szczególności wśród dzieci, jak kaszel, nie daje większego pozytywnego wyniku. Wielu terapeutów i pediatra zaczynają uciekać się do metod medycyny alternatywnej. Jednym z takich metod jest leczenie tych chorób za pomocą tłuszczu jagniecego czy baraniego
Zastosowanietakiego tłuszczu w codziennym życiu
Jak wiadomo, jagnięcina cieszy się dużą popularnością jako produkty dietetyczne. Nie jest tajemnicą, że nie jest na tyle, gruby jak wieprzowina, ale ma dużo więcej przydatnych właściwości. U azjatyckich narodów barani tłuszcz używany jest w kuchni. On nawet dzieli się na kilka rodzajów w swoim smaku i konsystencji. Wszystko to jest związane z tym, że taki tłuszcz ma dość miły w tych przypadkach, gdy na nim przygotowują potrawy, zapach ten przenosi się na jedzenie.
W Europie do przygotowywania dań głównych z tego tłuszczu nie jest używany. Wynika to z faktu, że europejskie narody bardziej zobowiązani do spożycia tłuszczów roślinnych. Uważa się za europejczyków, że tłuszcze roślinne są lepiej przyswajane przez organizm i mają więcej przydatnych właściwości, niż tłuszcze pochodzenia zwierzęcego. Oczywiście, zapominając o tym, że w zwierzęcych tłuszczach o wiele więcej składników odżywczych i witamin.
Nawet podczas obróbki termicznej baranina i jagnięcina z tłuszczu, na przykład, jeśli smażyć na nim potraw, jego korzystne właściwości są zapisywane. Tłuszcz topi się, ale pozostaje taki sam przydatny i korzystny. I właśnie z powodu tej właściwości barani i jagniecy tłuszcz i mięso zajmują wiodące miejsce wśród produktów spożywczych z krajów azjatyckich.
Przydatne właściwości tego tłuszczu są niezliczone. Mają najlepszy stosunek kwasów omega 3 do 6 gdzie wychodzi 1:1.W żadnym innym tłuszczuu zwierząt nie ma takiej proporcji idealnej nawet w dziczyzne jest dużo gorsza. W Polsce rzadko można go dostać. Można też stosować zewnętrznie na dolegliwości. Ulga niesamowita. Posiadam loj do
wytopienia, a także jest możliwość
zamówienia już wytopionego.m Cena za kilogram do wytopienia 70 zł. Możliwa wysyłka. Minimalna ilość 3 litry wytopionego przy wysyłce.
ID: 901345396
xxx xxx xxx
Dodane 02 maja 2024
Tłuszcz loj jagniecy barani hodowla na pastwiskach
45 zł
Użytkownik
Lokalizacja