Prywatne
Opis
Wszystkie zioła wyhodowane są w moim przydomowym ogrodzie.
Ogród znajduje się w znacznej odległości od dróg krajowych i autostrad.
Do podlewania używam deszczówki i wody z własnej studni głębinowej.
Zasilam i opryskuję rośliny wyłącznie naturalnymi środkami: kompostem, popiołem drzewnym, drożdżami i produktami roślinnymi.
Przetwory poddaję wielokrotnej pasteryzacji, co gwarantuje sterylność produktów i możliwość długiego przechowywania.
Wielokrotna pasteryzacja, znana również jako tyndalizacja, to metoda konserwacji żywności polegająca na trzykrotnym poddawaniu słoików z przetworami pasteryzacji, czyli ogrzewaniu do określonej temperatury, z odstawianiem do schłodzenia po każdym cyklu. Celem tej metody jest zniszczenie wszystkich form bakterii, w tym tych w postaci przetrwalnikowej, co zapewnia dłuższy okres przechowywania i bezpieczeństwo żywności.
Domowy syrop z mięty będzie idealny do przygotowania błyskawicznej lemoniady.
Wystarczy połączyć go z wodą, dodać kostki lodu i jadalną dekorację, czyli np. plasterki cytryny i listki mięty.
Syrop miętowy sprawdzi się do herbaty, drinków i nasączenia biszkoptu, lodów i deserów.
300g mięty, sok z 2 dużych cytryn, 100g cukru/litr wody
Ogród znajduje się w znacznej odległości od dróg krajowych i autostrad.
Do podlewania używam deszczówki i wody z własnej studni głębinowej.
Zasilam i opryskuję rośliny wyłącznie naturalnymi środkami: kompostem, popiołem drzewnym, drożdżami i produktami roślinnymi.
Przetwory poddaję wielokrotnej pasteryzacji, co gwarantuje sterylność produktów i możliwość długiego przechowywania.
Wielokrotna pasteryzacja, znana również jako tyndalizacja, to metoda konserwacji żywności polegająca na trzykrotnym poddawaniu słoików z przetworami pasteryzacji, czyli ogrzewaniu do określonej temperatury, z odstawianiem do schłodzenia po każdym cyklu. Celem tej metody jest zniszczenie wszystkich form bakterii, w tym tych w postaci przetrwalnikowej, co zapewnia dłuższy okres przechowywania i bezpieczeństwo żywności.
Domowy syrop z mięty będzie idealny do przygotowania błyskawicznej lemoniady.
Wystarczy połączyć go z wodą, dodać kostki lodu i jadalną dekorację, czyli np. plasterki cytryny i listki mięty.
Syrop miętowy sprawdzi się do herbaty, drinków i nasączenia biszkoptu, lodów i deserów.
300g mięty, sok z 2 dużych cytryn, 100g cukru/litr wody
ID: 1012806081
xxx xxx xxx
Dodane 09 lipca 2025
Syrop miętowy + sok z cytryn. 250 ml {4zł/100ml}
Tylko przedmiot
10 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły