Firmowe
Opis
Oliwki zielone Giarraffa GNIECIONE z oregano, marchewką i selerem
Składniki produktu: oliwki z pestką, woda, sól, oregano, seler, marchew, oliwa
Kraj pochodzenia: Włochy
Producent: Keolive
Waga netto: 500 g
Opakowanie: worek plastikowy
Sposób przechowywania: W chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu w lodówce, można przełożyć do pojemnika / słoika
Termin przydatności: 31/01/2026
Typowo sycylijski tradycyjny sposób przygotowania oliwek o rustykalnym smaku. Łatwo z nich usunąć pestkę. W ten sposób macerowane owoce oliwki nasiąkają smakiem zależnym od dodatków. Sprawdzą się jako aperitif, dodatek do deski serów i wędlin.
Spośród odmian o podwójnym przeznaczeniu (czyli takich, które nadają się zarówno do produkcji oliwy z oliwek extra vergine, jak i do spożycia stołowego) odmiana oliwek Giarraffa jest bez wątpienia jedną z najbardziej znanych i cenionych. Odmiana ta ma bardzo starożytne korzenie, gdyż jej początki sięgają czasów Sicani i Elimi, ludów zamieszkujących Sycylię kilka wieków przed narodzeniem Chrystusa. Choć jest to rodzima odmiana Sycylii (rosnąca głównie w środkowo-zachodniej części kraju, ale występująca również w innych rejonach), drzewa oliwne Giarraffa można znaleźć również w innych rejonach Włoch, a nawet za granicą. Jest to odmiana oliwek, która dojrzewa wcześnie, daje średnią ilość oleju i ma bardzo dobry stosunek miąższu do pestki (84-86 % owocu to miąższ). Zielone oliwki stołowe są bardzo chrupiące i pełne miąższu, natomiast dojrzałe, czarne oliwki poddawane są procesom obróbki w solance lub suszone z użyciem jedynie soli.
Składniki produktu: oliwki z pestką, woda, sól, oregano, seler, marchew, oliwa
Kraj pochodzenia: Włochy
Producent: Keolive
Waga netto: 500 g
Opakowanie: worek plastikowy
Sposób przechowywania: W chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu w lodówce, można przełożyć do pojemnika / słoika
Termin przydatności: 31/01/2026
Typowo sycylijski tradycyjny sposób przygotowania oliwek o rustykalnym smaku. Łatwo z nich usunąć pestkę. W ten sposób macerowane owoce oliwki nasiąkają smakiem zależnym od dodatków. Sprawdzą się jako aperitif, dodatek do deski serów i wędlin.
Spośród odmian o podwójnym przeznaczeniu (czyli takich, które nadają się zarówno do produkcji oliwy z oliwek extra vergine, jak i do spożycia stołowego) odmiana oliwek Giarraffa jest bez wątpienia jedną z najbardziej znanych i cenionych. Odmiana ta ma bardzo starożytne korzenie, gdyż jej początki sięgają czasów Sicani i Elimi, ludów zamieszkujących Sycylię kilka wieków przed narodzeniem Chrystusa. Choć jest to rodzima odmiana Sycylii (rosnąca głównie w środkowo-zachodniej części kraju, ale występująca również w innych rejonach), drzewa oliwne Giarraffa można znaleźć również w innych rejonach Włoch, a nawet za granicą. Jest to odmiana oliwek, która dojrzewa wcześnie, daje średnią ilość oleju i ma bardzo dobry stosunek miąższu do pestki (84-86 % owocu to miąższ). Zielone oliwki stołowe są bardzo chrupiące i pełne miąższu, natomiast dojrzałe, czarne oliwki poddawane są procesom obróbki w solance lub suszone z użyciem jedynie soli.
ID: 989650050
xxx xxx xxx
Dodane 27 listopada 2025
Sycylijskie oliwki Giarraffa z oregano marchewką i selerem 500g
Tylko przedmiot
38 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym

Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły
