Przejdź do głównej części
Czat

Powiadomienia

Dodaj ogłoszenie
Suszarnia na podczerwień do warzyw, owoców, mięsa
Suszarnia na podczerwień do warzyw, owoców, mięsa
Suszarnia na podczerwień do warzyw, owoców, mięsa
Suszarnia na podczerwień do warzyw, owoców, mięsa
Suszarnia na podczerwień do warzyw, owoców, mięsa
Suszarnia na podczerwień do warzyw, owoców, mięsa
PromujOdśwież

Firmowe

Stan: Nowe

Opis

Korzystając z komór suszących produkowanych przez naszą firmę LabEcoTech, otrzymujesz sprzęt, który może doskonale wysuszyć każdy produkt, od jabłek, mięsa, śliwek po ananasy, papaję i uszy wieprzowe.

Jak wiadomo, każdy produkt ma odpowiednio swój sezon dojrzewania i sezon suszenia. Nasz sprzęt jest uniwersalny, jeśli kupisz szafkę do suszenia pomidorów, śliwek, moreli w lecie, to w okresie jesienno-zimowym możesz łatwo wysuszyć każdy inny produkt, który będzie interesujący dla Twojej firmy, na przykład dynię, buraki, jabłka, gruszki i itp.

Zasada suszenia w podczerwieni polega na równomiernym narażeniu na promieniowanie podczerwone na całym obszarze produktu w celu usunięcia wilgoci na poziomie komórkowym bez naruszania integralności błony komórkowej, to znaczy energia zużywana przez emitery podczerwieni jest wydawana bezpośrednio na ogrzewanie produktu, a nie powietrza, jak na suszenie konwekcyjne.

Proces suszenia w podczerwieni jest kontrolowany za pomocą dotyku z prostym i intuicyjnym interfejsem, dzięki czemu masz możliwość zaprogramowania komory suszenia do pracy z dowolnym produktem. Stopniowe programowanie procesu suszenia zapewnia racjonalne wykorzystanie zasobów elektrycznych i czasu, ponieważ na każdym etapie masz możliwość ustawienia optymalnego czasu, temperatury i szybkości wentylacji. Ponieważ procesowi suszenia w podczerwieni towarzyszy intensywne uwalnianie wilgoci, istnieje potrzeba jego usunięcia. Dzięki dostosowanemu systemowi wentylacji wilgoć uwalniana podczas procesu suszenia jest równomiernie usuwana w całym obszarze produktu z komory suszenia na każdym etapie procesu suszenia.

Suszenie na podczerwień i jego programowanie krok po kroku zapewniają wysoką wydajność komory suszenia na podczerwień, zwiększają wydajność i zmniejszają koszty energii, co z kolei prowadzi do obniżenia kosztów produktu końcowego i zwiększenia zysku przedsiębiorstwa, a także przyciąga klientów ze względu na niższą cenę na rynku.

Bez innowacyjnego sprzętu osiągnięcie sukcesu i przetrwanie presji ze strony bardziej zaawansowanych firm jest dość trudne. Jednak wiele nowoczesnych rozwiązań jest w stanie zapewnić stabilny rozwój firmy, wzrost sprzedaży i redukcję kosztów, umożliwiając przedsiębiorstwom pozostanie w czołówce tak długo, jak to możliwe. Jednym z takich rozwiązań jest suszenie w podczerwieni.

ZALETY SUSZENIA PODCZERWIENI PRODUKTÓW I MATERIAŁÓW

Zastosowanie promieniowania podczerwonego do suszenia produktów spożywczych (owoce, warzywa, jagody, grzyby, rośliny okopowe, mięso, owoce morza, przekąski, ser, herbata, zioła, pyłek roślinny) zapewnia:

- zapewniając atrakcyjną prezentację i zachowanie składu przetwarzanych surowców;
- prawie całkowita bezpłodność, dzięki której następuje nie tylko całkowite zniszczenie szkodliwych mikroorganizmy, ale także zapobieganie ich dalszemu rozwojowi;
- aktywacja procesów biologicznych przyczyniających się do poprawy jakości produktu.
- konserwacja enzymów, ponieważ suszenie można przeprowadzić w niskiej temperaturze.
- minimalne koszty energii na jednostkę produktu gotowego.

A co najważniejsze - promienie podczerwone NIE szkodzą ludzkiemu ciału i środowisku. Tak więc produkty wytwarzane przez twoje przedsiębiorstwo zachowają wszystkie swoje użyteczne właściwości, będą minimalnie podatne na uszkodzenia, a jego trwałość znacznie się wydłuży. Technologia suszenia w podczerwieni jest również stosowana do przetwarzania zboża, pasz dla zwierząt, przypraw, piasku, węgla, pigmentu, trocin i innych materiałów, których przechowywanie i stosowanie wymaga usunięcia nadmiaru wilgoci.

Wszystkie nasze instalacje wykonane są z wysokiej jakości materiału - stali nierdzewnej. Dostępne są również czujniki temperatury, wentylatory, warto wspomnieć o możliwości operacyjnego zakończenia cyklu pracy suszarki.

Produkty spożywcze doskonale zachowują swoje właściwości odżywcze i smakowe. Urządzenia suszące, komory suszące, linie suszące, suszarnie, których cena jest niska, spełniają wszystkie wymagania dotyczące bezpieczeństwa urządzeń i standardów technologicznych.

Więcej informacji na stroni internetowej:
www.labecotech.pl

Podane w ogłoszeniu ceny są cenami netto, do cen należy doliczyć podatek Vat 23%
ID: 692151748

Skontaktuj się

LabEcoTech.pl

Na OLX od luty 2020

Ostatnio online wczoraj o 12:46

xxx xxx xxx

Dodane 13 października 2025

Suszarnia na podczerwień do warzyw, owoców, mięsa

35 780 zł

Lokalizacja

Darmowa aplikacja na Twój telefon