Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Korzystając z komór suszących produkowanych przez naszą firmę LabEcoTech, otrzymujesz sprzęt, który może doskonale wysuszyć każdy produkt, od jabłek, mięsa, śliwek po ananasy, papaję i uszy wieprzowe.
Jak wiadomo, każdy produkt ma odpowiednio swój sezon dojrzewania i sezon suszenia. Nasz sprzęt jest uniwersalny, jeśli kupisz szafkę do suszenia pomidorów, śliwek, moreli w lecie, to w okresie jesienno-zimowym możesz łatwo wysuszyć każdy inny produkt, który będzie interesujący dla Twojej firmy, na przykład dynię, buraki, jabłka, gruszki i itp.
Zasada suszenia w podczerwieni polega na równomiernym narażeniu na promieniowanie podczerwone na całym obszarze produktu w celu usunięcia wilgoci na poziomie komórkowym bez naruszania integralności błony komórkowej, to znaczy energia zużywana przez emitery podczerwieni jest wydawana bezpośrednio na ogrzewanie produktu, a nie powietrza, jak na suszenie konwekcyjne.
Proces suszenia w podczerwieni jest kontrolowany za pomocą dotyku z prostym i intuicyjnym interfejsem, dzięki czemu masz możliwość zaprogramowania komory suszenia do pracy z dowolnym produktem. Stopniowe programowanie procesu suszenia zapewnia racjonalne wykorzystanie zasobów elektrycznych i czasu, ponieważ na każdym etapie masz możliwość ustawienia optymalnego czasu, temperatury i szybkości wentylacji. Ponieważ procesowi suszenia w podczerwieni towarzyszy intensywne uwalnianie wilgoci, istnieje potrzeba jego usunięcia. Dzięki dostosowanemu systemowi wentylacji wilgoć uwalniana podczas procesu suszenia jest równomiernie usuwana w całym obszarze produktu z komory suszenia na każdym etapie procesu suszenia.
Suszenie na podczerwień i jego programowanie krok po kroku zapewniają wysoką wydajność komory suszenia na podczerwień, zwiększają wydajność i zmniejszają koszty energii, co z kolei prowadzi do obniżenia kosztów produktu końcowego i zwiększenia zysku przedsiębiorstwa, a także przyciąga klientów ze względu na niższą cenę na rynku.
Bez innowacyjnego sprzętu osiągnięcie sukcesu i przetrwanie presji ze strony bardziej zaawansowanych firm jest dość trudne. Jednak wiele nowoczesnych rozwiązań jest w stanie zapewnić stabilny rozwój firmy, wzrost sprzedaży i redukcję kosztów, umożliwiając przedsiębiorstwom pozostanie w czołówce tak długo, jak to możliwe. Jednym z takich rozwiązań jest suszenie w podczerwieni.
ZALETY SUSZENIA PODCZERWIENI PRODUKTÓW I MATERIAŁÓW
Zastosowanie promieniowania podczerwonego do suszenia produktów spożywczych (owoce, warzywa, jagody, grzyby, rośliny okopowe, mięso, owoce morza, przekąski, ser, herbata, zioła, pyłek roślinny) zapewnia:
- zapewniając atrakcyjną prezentację i zachowanie składu przetwarzanych surowców;
- prawie całkowita bezpłodność, dzięki której następuje nie tylko całkowite zniszczenie szkodliwych mikroorganizmy, ale także zapobieganie ich dalszemu rozwojowi;
- aktywacja procesów biologicznych przyczyniających się do poprawy jakości produktu.
- konserwacja enzymów, ponieważ suszenie można przeprowadzić w niskiej temperaturze.
- minimalne koszty energii na jednostkę produktu gotowego.
A co najważniejsze - promienie podczerwone NIE szkodzą ludzkiemu ciału i środowisku. Tak więc produkty wytwarzane przez twoje przedsiębiorstwo zachowają wszystkie swoje użyteczne właściwości, będą minimalnie podatne na uszkodzenia, a jego trwałość znacznie się wydłuży. Technologia suszenia w podczerwieni jest również stosowana do przetwarzania zboża, pasz dla zwierząt, przypraw, piasku, węgla, pigmentu, trocin i innych materiałów, których przechowywanie i stosowanie wymaga usunięcia nadmiaru wilgoci.
Wszystkie nasze instalacje wykonane są z wysokiej jakości materiału - stali nierdzewnej. Dostępne są również czujniki temperatury, wentylatory, warto wspomnieć o możliwości operacyjnego zakończenia cyklu pracy suszarki.
Produkty spożywcze doskonale zachowują swoje właściwości odżywcze i smakowe. Urządzenia suszące, komory suszące, linie suszące, suszarnie, których cena jest niska, spełniają wszystkie wymagania dotyczące bezpieczeństwa urządzeń i standardów technologicznych.
Więcej informacji na stroni internetowej:
www.labecotech.pl
Podane w ogłoszeniu ceny są cenami netto, do cen należy doliczyć podatek Vat 23%
Jak wiadomo, każdy produkt ma odpowiednio swój sezon dojrzewania i sezon suszenia. Nasz sprzęt jest uniwersalny, jeśli kupisz szafkę do suszenia pomidorów, śliwek, moreli w lecie, to w okresie jesienno-zimowym możesz łatwo wysuszyć każdy inny produkt, który będzie interesujący dla Twojej firmy, na przykład dynię, buraki, jabłka, gruszki i itp.
Zasada suszenia w podczerwieni polega na równomiernym narażeniu na promieniowanie podczerwone na całym obszarze produktu w celu usunięcia wilgoci na poziomie komórkowym bez naruszania integralności błony komórkowej, to znaczy energia zużywana przez emitery podczerwieni jest wydawana bezpośrednio na ogrzewanie produktu, a nie powietrza, jak na suszenie konwekcyjne.
Proces suszenia w podczerwieni jest kontrolowany za pomocą dotyku z prostym i intuicyjnym interfejsem, dzięki czemu masz możliwość zaprogramowania komory suszenia do pracy z dowolnym produktem. Stopniowe programowanie procesu suszenia zapewnia racjonalne wykorzystanie zasobów elektrycznych i czasu, ponieważ na każdym etapie masz możliwość ustawienia optymalnego czasu, temperatury i szybkości wentylacji. Ponieważ procesowi suszenia w podczerwieni towarzyszy intensywne uwalnianie wilgoci, istnieje potrzeba jego usunięcia. Dzięki dostosowanemu systemowi wentylacji wilgoć uwalniana podczas procesu suszenia jest równomiernie usuwana w całym obszarze produktu z komory suszenia na każdym etapie procesu suszenia.
Suszenie na podczerwień i jego programowanie krok po kroku zapewniają wysoką wydajność komory suszenia na podczerwień, zwiększają wydajność i zmniejszają koszty energii, co z kolei prowadzi do obniżenia kosztów produktu końcowego i zwiększenia zysku przedsiębiorstwa, a także przyciąga klientów ze względu na niższą cenę na rynku.
Bez innowacyjnego sprzętu osiągnięcie sukcesu i przetrwanie presji ze strony bardziej zaawansowanych firm jest dość trudne. Jednak wiele nowoczesnych rozwiązań jest w stanie zapewnić stabilny rozwój firmy, wzrost sprzedaży i redukcję kosztów, umożliwiając przedsiębiorstwom pozostanie w czołówce tak długo, jak to możliwe. Jednym z takich rozwiązań jest suszenie w podczerwieni.
ZALETY SUSZENIA PODCZERWIENI PRODUKTÓW I MATERIAŁÓW
Zastosowanie promieniowania podczerwonego do suszenia produktów spożywczych (owoce, warzywa, jagody, grzyby, rośliny okopowe, mięso, owoce morza, przekąski, ser, herbata, zioła, pyłek roślinny) zapewnia:
- zapewniając atrakcyjną prezentację i zachowanie składu przetwarzanych surowców;
- prawie całkowita bezpłodność, dzięki której następuje nie tylko całkowite zniszczenie szkodliwych mikroorganizmy, ale także zapobieganie ich dalszemu rozwojowi;
- aktywacja procesów biologicznych przyczyniających się do poprawy jakości produktu.
- konserwacja enzymów, ponieważ suszenie można przeprowadzić w niskiej temperaturze.
- minimalne koszty energii na jednostkę produktu gotowego.
A co najważniejsze - promienie podczerwone NIE szkodzą ludzkiemu ciału i środowisku. Tak więc produkty wytwarzane przez twoje przedsiębiorstwo zachowają wszystkie swoje użyteczne właściwości, będą minimalnie podatne na uszkodzenia, a jego trwałość znacznie się wydłuży. Technologia suszenia w podczerwieni jest również stosowana do przetwarzania zboża, pasz dla zwierząt, przypraw, piasku, węgla, pigmentu, trocin i innych materiałów, których przechowywanie i stosowanie wymaga usunięcia nadmiaru wilgoci.
Wszystkie nasze instalacje wykonane są z wysokiej jakości materiału - stali nierdzewnej. Dostępne są również czujniki temperatury, wentylatory, warto wspomnieć o możliwości operacyjnego zakończenia cyklu pracy suszarki.
Produkty spożywcze doskonale zachowują swoje właściwości odżywcze i smakowe. Urządzenia suszące, komory suszące, linie suszące, suszarnie, których cena jest niska, spełniają wszystkie wymagania dotyczące bezpieczeństwa urządzeń i standardów technologicznych.
Więcej informacji na stroni internetowej:
www.labecotech.pl
Podane w ogłoszeniu ceny są cenami netto, do cen należy doliczyć podatek Vat 23%
ID: 692151748
xxx xxx xxx
Dodane 13 października 2025
Suszarnia na podczerwień do warzyw, owoców, mięsa
35 780 zł
Lokalizacja