Prywatne
Rok wydania: 2018
Okładka: Miękka
Stan: Nowe
Rodzaj: Szkoły zawodowe
Opis
⇒ KSIĄŻKI NOWE, W STANIE IDEALNYM!
⇒ SZYBKA WYSYŁKA!
⇒ SUPER CENA!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
EAN: 978*******73592
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Rodzaj: tradycyjny podręcznik
Waga: 0.53 kg
Klasa: wieloletnie
Okładka: miękka
Nośnik: książka papierowa
Rok wydania: 2018
Tytuł: Organizacja transportu. Kwalifikacja Au.32. Część 1
Wydawnictwo: WSIP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Liczba stron: 360
Seria: Organizacja transportu
Szerokość produktu: 17 cm
Wysokość produktu: 24 cm
Język publikacji: polski
Autor: Jarosław Stolarski, Joanna Śliżewska, Paweł Śliżewski
Publikacja "Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz" to podręcznik, który przygotowuje uczniów szkół ponadpodstawowych do wykonywania tytułowych zawodów. Pozycja jest autorstwa Marzanny Zienkiewicz. Jest zgodna z założeniami kwalifikacji TG.07 (tzn. "Sporządzanie potraw i napojów") i opracowana według podstaw programowej z 2019 roku.
W publikacji tej autorka omówiła zagadnienia z zakresów: PDG, KPS, BHP i kwalifikacji HGT.02, które dotyczą ogólnego wyposażenia zakładów gastronomicznych. Podręcznik stanowi rzetelnie skonstruowany przewodnik oraz wsparcie podczas przygotowań do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.
Na początku autorka porusza kwestię zasad BHP, istotnych w wykonywaniu profesji kucharza. Kolejno podejmuje zagadnienia ekonomiczne z uwzględnieniem szczególnych w tej kwestii postanowień prawnych, umowy o pracę, zakładania własnej działalności. Następnie prezentuje elementy wyposażenia konkretnych lokali gastronomicznych. Podejmuje także temat szczególnej roli dobrej kondycji psychicznej oraz kultury osobistej pracownika lokalu gastronomicznego. Język podręcznika jest jasny i klarowny, w pełni zrozumiały przez uczniów branżowych szkół ponadpodstawowych.
W publikacji umieszczono wykaz najważniejszych terminów wykorzystywanych w branży gastronomicznej. Przy nazwach obcojęzycznych umieszczono ich poprawną wymowę. Dla lepszego zrozumienia wiedzy teoretycznej autorka umieściła liczne wizualne przykłady.
⇒ SZYBKA WYSYŁKA!
⇒ SUPER CENA!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
EAN: 978*******73592
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Rodzaj: tradycyjny podręcznik
Waga: 0.53 kg
Klasa: wieloletnie
Okładka: miękka
Nośnik: książka papierowa
Rok wydania: 2018
Tytuł: Organizacja transportu. Kwalifikacja Au.32. Część 1
Wydawnictwo: WSIP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Liczba stron: 360
Seria: Organizacja transportu
Szerokość produktu: 17 cm
Wysokość produktu: 24 cm
Język publikacji: polski
Autor: Jarosław Stolarski, Joanna Śliżewska, Paweł Śliżewski
Publikacja "Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz" to podręcznik, który przygotowuje uczniów szkół ponadpodstawowych do wykonywania tytułowych zawodów. Pozycja jest autorstwa Marzanny Zienkiewicz. Jest zgodna z założeniami kwalifikacji TG.07 (tzn. "Sporządzanie potraw i napojów") i opracowana według podstaw programowej z 2019 roku.
W publikacji tej autorka omówiła zagadnienia z zakresów: PDG, KPS, BHP i kwalifikacji HGT.02, które dotyczą ogólnego wyposażenia zakładów gastronomicznych. Podręcznik stanowi rzetelnie skonstruowany przewodnik oraz wsparcie podczas przygotowań do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.
Na początku autorka porusza kwestię zasad BHP, istotnych w wykonywaniu profesji kucharza. Kolejno podejmuje zagadnienia ekonomiczne z uwzględnieniem szczególnych w tej kwestii postanowień prawnych, umowy o pracę, zakładania własnej działalności. Następnie prezentuje elementy wyposażenia konkretnych lokali gastronomicznych. Podejmuje także temat szczególnej roli dobrej kondycji psychicznej oraz kultury osobistej pracownika lokalu gastronomicznego. Język podręcznika jest jasny i klarowny, w pełni zrozumiały przez uczniów branżowych szkół ponadpodstawowych.
W publikacji umieszczono wykaz najważniejszych terminów wykorzystywanych w branży gastronomicznej. Przy nazwach obcojęzycznych umieszczono ich poprawną wymowę. Dla lepszego zrozumienia wiedzy teoretycznej autorka umieściła liczne wizualne przykłady.
ID: 918842581
Skontaktuj się
Wojtek
Na OLX od listopad 2022
Ostatnio online dziś o 16:32
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
xxx xxx xxx
Dodane 16 czerwca 2024
Sporządzanie potraw i napojów Kwalifikacja HGT.02 Część 1 Podręcznik
Tylko przedmiot
48 zł
Cena z Przesyłką OLX
O ogłoszeniodawcy
Wojtek
Na OLX od listopad 2022
Ostatnio online dziś o 16:32
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
Lokalizacja