Prywatne
Opis
Teraz w naszej ofercie OLX znajdziesz dwa opakowania Soplówka Jeżowata (cała, suszona). Więcej znaczy taniej! Cena z ogłoszenia dotyczy 2 opakowań.
Odkryj moc tkwiącą od wieków w naturze! Soplówka jeżowata to grzyb od wieków stosowany w dolegliwościach mózgu i układu nerwowego. Pomaga w leczeniu depresji, wspomaga trawienie, likwiduje stany zapalne. Zadbaj o swoje zdrowie w sposób naturalny i dołącz do grona osób skutecznie dbających o swój organizm własnymi środkami!
SKŁAD I KORZYŚCI:
100% Soplówka jeżowata (hericium erinaceus) – 100g, wspiera wzrost komórek nerwowych, dzięki czemu wpływa na procesy poznawcze i myślowe. Regularne stosowanie Soplówki zapobiega chorobie Parkinsona a najnowsze badania wskazują, że wspomaga leczenie w początkowej fazie choroby Alzheimera. Chroni przed neurodegradacją, poprawia pamięć, skupienie, zdolność zapamiętywania oraz uczenia się. Ponadto wspomaga pracę wątroby, obniża cholesterol, wspomaga układ trawienny i jest niezastąpiona w kuracji choroby wrzodowej. Wspomaga pracę wątroby, obniża ciśnienie tętnicze, obniża poziom cukru we krwi. Działa przeciwmiażdżycowo, działa wspomagająco przy leczeniu autyzmu, Aspergera oraz stwardnienia rozsianego. Ponadto sprawdza się również przy leczeniu boreliozy.
Sposób przygotowania:
napar – rozdrobniony owocnik w ilości około 10g zalać szklanką wrzącej wody i zostawić pod przykryciem na ok. 10 minut.
odwar – rozdrobniony owocnik w ilości około 10g zalać zimną wodą, podgrzać do wrzenia a następnie zmniejszyć ogień na minimum i podtrzymywać na wolnym ogniu przez około 30 minut. Spożywać razem z grzybem.
sos – można przygotować sos na takich samych zasadach jak przygotowujemy inne sosy wg przepisów z internetu na sosy z grzybów suszonych. Trzeba tylko pamiętać, że suszony owocnik Soplówki jest gorzkawy, dlatego proponujemy do przepisów z internetu dodać łyżkę miodu.
Aby maksymalnie wykorzystać prozdrowotne właściwości soplówki jeżowatej należy spożywać ją wg jednego z wyżej opisanych sposobów przez okres, co najmniej 30-60 dni. Sposoby przygotowania można zmieniać w poszczególnych dniach, co oznacza, że jednego dnia możemy np. wypić napar a drugiego dnia zjeść na obiad sos z soplówki.
Zadbaj o swoje zdrowie w sposób naturalny z naszą soplówką jeżowatą! Odkryj, jak wielką różnicę mogą zrobić małe zmiany i zaufaj mocy natury. Poczuj się lepiej i ciesz się zdrowiem na co dzień!
Odkryj moc tkwiącą od wieków w naturze! Soplówka jeżowata to grzyb od wieków stosowany w dolegliwościach mózgu i układu nerwowego. Pomaga w leczeniu depresji, wspomaga trawienie, likwiduje stany zapalne. Zadbaj o swoje zdrowie w sposób naturalny i dołącz do grona osób skutecznie dbających o swój organizm własnymi środkami!
SKŁAD I KORZYŚCI:
100% Soplówka jeżowata (hericium erinaceus) – 100g, wspiera wzrost komórek nerwowych, dzięki czemu wpływa na procesy poznawcze i myślowe. Regularne stosowanie Soplówki zapobiega chorobie Parkinsona a najnowsze badania wskazują, że wspomaga leczenie w początkowej fazie choroby Alzheimera. Chroni przed neurodegradacją, poprawia pamięć, skupienie, zdolność zapamiętywania oraz uczenia się. Ponadto wspomaga pracę wątroby, obniża cholesterol, wspomaga układ trawienny i jest niezastąpiona w kuracji choroby wrzodowej. Wspomaga pracę wątroby, obniża ciśnienie tętnicze, obniża poziom cukru we krwi. Działa przeciwmiażdżycowo, działa wspomagająco przy leczeniu autyzmu, Aspergera oraz stwardnienia rozsianego. Ponadto sprawdza się również przy leczeniu boreliozy.
Sposób przygotowania:
napar – rozdrobniony owocnik w ilości około 10g zalać szklanką wrzącej wody i zostawić pod przykryciem na ok. 10 minut.
odwar – rozdrobniony owocnik w ilości około 10g zalać zimną wodą, podgrzać do wrzenia a następnie zmniejszyć ogień na minimum i podtrzymywać na wolnym ogniu przez około 30 minut. Spożywać razem z grzybem.
sos – można przygotować sos na takich samych zasadach jak przygotowujemy inne sosy wg przepisów z internetu na sosy z grzybów suszonych. Trzeba tylko pamiętać, że suszony owocnik Soplówki jest gorzkawy, dlatego proponujemy do przepisów z internetu dodać łyżkę miodu.
Aby maksymalnie wykorzystać prozdrowotne właściwości soplówki jeżowatej należy spożywać ją wg jednego z wyżej opisanych sposobów przez okres, co najmniej 30-60 dni. Sposoby przygotowania można zmieniać w poszczególnych dniach, co oznacza, że jednego dnia możemy np. wypić napar a drugiego dnia zjeść na obiad sos z soplówki.
Zadbaj o swoje zdrowie w sposób naturalny z naszą soplówką jeżowatą! Odkryj, jak wielką różnicę mogą zrobić małe zmiany i zaufaj mocy natury. Poczuj się lepiej i ciesz się zdrowiem na co dzień!
ID: 1023343833
xxx xxx xxx
Dodane 30 września 2025
Soplówka Jeżowata (cała, suszona) - Dwa Opakowania po 100g
Tylko przedmiot
87,98 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły