Prywatne
Opis
Witam!
Choć jestem skromnym amatorem zbieraczem, to w ostatnich latach zebrane przeze mnie smardze już zdążyły uświetnić bankiety ambasad belgijskiej i francuskiej w Krakowie. Nic dziwnego, Chef kuchni zglosił się do mnie po smardze bezpośrednio po stażu w hiszpańskiej restauracji wyróżnionej 2** Michelin.
Oferta szczególnie powinna zainteresować topowych restauratorów (ale nie tylko) stawiających na jakość i tradycyjny ekologiczny produkt spoza działkowych lub chińskich "upraw". Około 80-90% zawartości kapeluszy względem trzonów.
Cena dotyczy smardzy stożkowatych (morchella conica) 50g.
Na życzenia mogę wystawić inną ilość.
W ofercie ok. 1000g. prawdziwych dzikich smardzy stożkowatych, a nie ich krewniaków lub innego badziewia zbieranego z kory na ogródkach.
O smardzówkę czeską i smardza półwolnego (mitrówkę półwolną) zapytaj.
SMARDZE STOŻKOWATE (Morchella Conica) świeżo zebrane w kwietniu tego roku, ręcznie wyselekcjonowane, przebrane, oczyszczone i ususzone.
Grzyby cięte w pół lub w całości. Przed suszeniem oczyszczone i sprawdzone przed niespodziankami ;).
(smardze wewnątrz są puste co czyni je idealnym miejscem zamieszkiwania ślimaków, szczypawic, mrówek i innych insektów których nie chcielibyśmy "smakować").
Na specjalne zamówienie jest dostępna porcja smardzy w rozmiarze "Jumbo" do faszerowania.
Smardze - wyśmienite w smaku grzyby, o bogatym aromacie, wykwintnością jak i ceną ustępujące tylko truflom.
Suszone mogą być wykorzystane np. do przygotowania sosów lub jako dodatek do wszelakich potraw z mięs, ryb, warzyw czy makaronów.
U nas w kraju dostępne tylko w sklepach z ekskluzywną żywnością, cena za 50g w sklepie to około 300zł,.Polecam, tym bardziej, że w smaku rewelacja, ciekawe przepisy do znalezienia w internecie, mogę podesłać linki.
Choć jestem skromnym amatorem zbieraczem, to w ostatnich latach zebrane przeze mnie smardze już zdążyły uświetnić bankiety ambasad belgijskiej i francuskiej w Krakowie. Nic dziwnego, Chef kuchni zglosił się do mnie po smardze bezpośrednio po stażu w hiszpańskiej restauracji wyróżnionej 2** Michelin.
Oferta szczególnie powinna zainteresować topowych restauratorów (ale nie tylko) stawiających na jakość i tradycyjny ekologiczny produkt spoza działkowych lub chińskich "upraw". Około 80-90% zawartości kapeluszy względem trzonów.
Cena dotyczy smardzy stożkowatych (morchella conica) 50g.
Na życzenia mogę wystawić inną ilość.
W ofercie ok. 1000g. prawdziwych dzikich smardzy stożkowatych, a nie ich krewniaków lub innego badziewia zbieranego z kory na ogródkach.
O smardzówkę czeską i smardza półwolnego (mitrówkę półwolną) zapytaj.
SMARDZE STOŻKOWATE (Morchella Conica) świeżo zebrane w kwietniu tego roku, ręcznie wyselekcjonowane, przebrane, oczyszczone i ususzone.
Grzyby cięte w pół lub w całości. Przed suszeniem oczyszczone i sprawdzone przed niespodziankami ;).
(smardze wewnątrz są puste co czyni je idealnym miejscem zamieszkiwania ślimaków, szczypawic, mrówek i innych insektów których nie chcielibyśmy "smakować").
Na specjalne zamówienie jest dostępna porcja smardzy w rozmiarze "Jumbo" do faszerowania.
Smardze - wyśmienite w smaku grzyby, o bogatym aromacie, wykwintnością jak i ceną ustępujące tylko truflom.
Suszone mogą być wykorzystane np. do przygotowania sosów lub jako dodatek do wszelakich potraw z mięs, ryb, warzyw czy makaronów.
U nas w kraju dostępne tylko w sklepach z ekskluzywną żywnością, cena za 50g w sklepie to około 300zł,.Polecam, tym bardziej, że w smaku rewelacja, ciekawe przepisy do znalezienia w internecie, mogę podesłać linki.
ID: 645994316
xxx xxx xxx
Dodane 20 lipca 2025
Smardze suszone (morchella conica) 50g.
150 zł
Lokalizacja