Prywatne
Opis
Grzyby Shiitake, czyli twardnik japoński to popularny składnik potraw kuchni chińskiej i japońskiej. Cieszy się uznaniem już od tysięcy lat ze względu na swoje właściwości smakowe, odżywcze i lecznicze. Jest jednym z najstarszych grzybów hodowanych przez człowieka.
Shiitake mają specyficzny smak i zapach, który nadaje całej potrawie wyrazistości. Są dobrym składnikiem zup, potraw duszonych i smażonych. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami - czosnkiem, chili, sosem sojowym. Szczególnie dobrze smakują z duszonymi warzywami i makaronem ryżowym.
Sposób przygotowania:
Grzyby przed przyrządzeniem należy namoczyć w wodzie przez:
Przynajmniej 10 minut w temperaturze 80 stopni Celsjusza,
Optymalnie przez około 60minut
Najlepiej jednak moczyć przez całą noc
Po namoczeniu odlać wodę i opłukać przed dalszym przyrządzaniem. Nie należy ich poddawać zbyt długiej (powyżej 5min) obróbce termicznej, gdyż stają się twarde.
PRODUKT POLSKI
Shiitake mają specyficzny smak i zapach, który nadaje całej potrawie wyrazistości. Są dobrym składnikiem zup, potraw duszonych i smażonych. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami - czosnkiem, chili, sosem sojowym. Szczególnie dobrze smakują z duszonymi warzywami i makaronem ryżowym.
Sposób przygotowania:
Grzyby przed przyrządzeniem należy namoczyć w wodzie przez:
Przynajmniej 10 minut w temperaturze 80 stopni Celsjusza,
Optymalnie przez około 60minut
Najlepiej jednak moczyć przez całą noc
Po namoczeniu odlać wodę i opłukać przed dalszym przyrządzaniem. Nie należy ich poddawać zbyt długiej (powyżej 5min) obróbce termicznej, gdyż stają się twarde.
PRODUKT POLSKI
ID: 958401684
xxx xxx xxx
Dodane 06 sierpnia 2025
Shiitake grzyby suszone całe 30g eko polskie
Tylko przedmiot
15 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły