Prywatne
Opis
Twardy dojrzewający na drewnianych deskach ser kozi.
Olender to kozi ser twardy typu gouda wytwarzany przez gospodarstwo KOZIA FARMA ZŁOTNA, dojrzewający w dojrzewalni na drewnianych półkach od 60 do 150 dni.
Jeden kilogram sera wytwarzany jest z 10 litrów mleka koziego.
Nie musisz się zastanawiać jakie wino do sera koziego wybrać. Olender jest wyrazisty w smaku, zatem doskonale komponuję się z wytrawnym czerwonym winem lub białym słodkim. Wybierz go do deski serów, słodkich owoców, konfitury figowej.
Może być spakowany próżniowo – wówczas okres przechowywania wynosi do 6 miesięcy. Kozi ser tak spakowany, przechowywany w warunkach chłodniczych również dojrzewa.
W ofercie
Olender - 90 -120 dni
olender 150 gram 21.50 PLN
Ser owczy Old Alpine
To twardy ser pochodzący z francuskich Alp, długo dojrzewający na deskach. Czas dojrzewania minimalnie 6 miesięcy. Jest to ser owczy alpejski dość mocno solony, o wyrazistym charakterystycznym, przepysznym smaku. Wyśmienity na finisz deski serowej. Bardziej wyrazisty niż włoski Pecorino Romano. Doskonały również do starcia, podkreślenia smaku sałatek, potraw zapiekanych. I wina, jak mawiają nasi francuscy serowarzy „potrzeba dużo, dużo dobrego wina”.
Cena dotyczy 60 dniowego sera z mleka owczego o wadze 150 gram
Olender to kozi ser twardy typu gouda wytwarzany przez gospodarstwo KOZIA FARMA ZŁOTNA, dojrzewający w dojrzewalni na drewnianych półkach od 60 do 150 dni.
Jeden kilogram sera wytwarzany jest z 10 litrów mleka koziego.
Nie musisz się zastanawiać jakie wino do sera koziego wybrać. Olender jest wyrazisty w smaku, zatem doskonale komponuję się z wytrawnym czerwonym winem lub białym słodkim. Wybierz go do deski serów, słodkich owoców, konfitury figowej.
Może być spakowany próżniowo – wówczas okres przechowywania wynosi do 6 miesięcy. Kozi ser tak spakowany, przechowywany w warunkach chłodniczych również dojrzewa.
W ofercie
Olender - 90 -120 dni
olender 150 gram 21.50 PLN
Ser owczy Old Alpine
To twardy ser pochodzący z francuskich Alp, długo dojrzewający na deskach. Czas dojrzewania minimalnie 6 miesięcy. Jest to ser owczy alpejski dość mocno solony, o wyrazistym charakterystycznym, przepysznym smaku. Wyśmienity na finisz deski serowej. Bardziej wyrazisty niż włoski Pecorino Romano. Doskonały również do starcia, podkreślenia smaku sałatek, potraw zapiekanych. I wina, jak mawiają nasi francuscy serowarzy „potrzeba dużo, dużo dobrego wina”.
Cena dotyczy 60 dniowego sera z mleka owczego o wadze 150 gram
ID: 1037906726
xxx xxx xxx
Dodane 12 listopada 2025
Ser kozi Olender dojrzewający 150gram + ser dojrzewający owczy 150gram
28 zł
Lokalizacja