Przejdź do głównej części
Wiadomości

Powiadomienia

Dodaj ogłoszenie
Satake Sakura Nóż Szefa kuchni 21 cm
PromujOdśwież
  • Firmowe

  • Stan: Nowe

Opis

Satake Sakura Nóż Szefa kuchni 21 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

Dane techniczne:

Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa

Rękojeść - tworzywo abs

Twardość - 56-58 HRC

Długość całkowita - 33,3 cm

Długość ostrza - 21,0 cm

Szerokość klingi - 4,4 cm

Grubość klingi - 1,7 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 177 g

Specyfikacja stali

Stal molibdenowa-wanadowa to wysokiej jakości prosta stal nierdzewna, która cechuje się wytrzymałością, odpornością na zużycie i opornością na korozję. Jest bardzo łatwa w utrzymaniu. Nie wymaga specjalnych zabiegów pielęgnacyjnych. Wystarczy dobrze ją umyć i dokładnie wysuszyć, a na pewno będzie długo nam służyć. Stal molibdenowa-wanadowa jest niezwykle prosta w ostrzeniu. Nie potrzebujemy żadnych specjalistycznych urządzeń, aby stale zachowywały swoją ostrość. Zwykle hartowana jest w granicach skali 56-58 Hrc, co sprawia, że jest odporna na wykruszenia.

Skład stali:

Węgiel: 0,74%,

Chrom: 13,45%,

Molibden: 0,18%,

Wanad: 0,12%

Konserwacja

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej (węglowej). W składzie chemicznym, oprócz żelaza i węgla, występują również inne pierwiastki (Chrom i Wanad), które są bardziej odporne na korozję i ścieranie. Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy zupełnie ich zaniedbywać.

Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to do pojawienia się rdzy na ostrzu.

Długo nieużywane noże kuchenne możemy nasmarować olejkiem kameliowym, dzięki czemu nasz nóż będzie zawsze w dobrej kondycji.

Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi tnącej, dlatego nie należy mieszkać gotujących się wyrobów kuchennych.
ID: 837903700

Skontaktuj się

HEBITO

Na OLX od czerwiec 2017

Ostatnio online w dniu 01 listopada 2024

Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.

xxx xxx xxx

Dodane 20 października 2024

Satake Sakura Nóż Szefa kuchni 21 cm

Tylko przedmiot

289 zł

Cena z Przesyłką OLX

Safety Badge
Sklep HEBITO

Lokalizacja

Darmowa aplikacja na Twój telefon