Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Dom i Ogród
  3. Wyposażenie wnętrz
  4. Przybory kuchenne
  5. Noże i nożyce kuchenne
  6. Noże i nożyce kuchenne - Mazowieckie
  7. Noże i nożyce kuchenne - Warszawa
  8. Noże i nożyce kuchenne - Praga-Północ
Satake Nashiji Natural Zestaw Santoku + Nakiri
PromujOdśwież
  • Firmowe

  • Stan: Nowe

Opis

Zestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku

Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

Satake Nashiji Natural Nóż kuchenny Nakiri 16 cm

Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa

Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa

Twardość - 56-58 HRC

Długość całkowita - 31 cm

Długość ostrza - 16 cm

Szerokość klingi - 5,1 cm

Grubość klingi - ok. 1,8 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 120 g  

Satake Nashiji Natural Nóż kuchenny Santoku 17 cm

Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa

Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa

Twardość - 56-58 HRC

Długość całkowita - 30 cm

Długość ostrza - 17 cm

Szerokość klingi - 4,5 cm

Grubość klingi - ok. 1,8 mm

Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny

Waga - ok. 90 g

Specyfikacja stali

Stal molibdenowa-wanadowa to wysokiej jakości prosta stal nierdzewna, która cechuje się wytrzymałością, odpornością na zużycie i opornością na korozję. Jest bardzo łatwa w utrzymaniu. Nie wymaga specjalnych zabiegów pielęgnacyjnych. Wystarczy dobrze ją umyć i dokładnie wysuszyć, a na pewno będzie długo nam służyć. Stal molibdenowa-wanadowa jest niezwykle prosta w ostrzeniu. Nie potrzebujemy żadnych specjalistycznych urządzeń, aby stale zachowywały swoją ostrość. Zwykle hartowana jest w granicach skali 56-58 Hrc, co sprawia, że jest odporna na wykruszenia.

Skład stali:

Węgiel: 0,74%,

Chrom: 13,45%,

Molibden: 0,18%,

Wanad: 0,12%

Konserwacja

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej (węglowej). W składzie chemicznym, oprócz żelaza i węgla, występują również inne pierwiastki (Chrom i Wanad), które są bardziej odporne na korozję i ścieranie. Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy zupełnie ich zaniedbywać.

Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to do pojawienia się rdzy na ostrzu.

Długo nieużywane noże kuchenne możemy nasmarować olejkiem kameliowym, dzięki czemu nasz nóż będzie zawsze w dobrej kondycji.

Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi tnącej, dlatego nie należy mieszkać gotujących się wyrobów kuchennych.
ID: 875558954

Skontaktuj się

User avatar

HEBITO

Na OLX od czerwiec 2017

Jest teraz online!

xxx xxx xxx

Dodane 14 maja 2024

Satake Nashiji Natural Zestaw Santoku + Nakiri

Tylko przedmiot

359 zł

Cena z Przesyłką OLX

Safety Badge
Sklep HEBITO

Użytkownik

Lokalizacja

O firmie

Darmowa aplikacja na Twój telefon