Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Dom i Ogród
  3. Wyposażenie wnętrz
  4. Przybory kuchenne
  5. Noże i nożyce kuchenne
  6. Noże i nożyce kuchenne - Mazowieckie
  7. Noże i nożyce kuchenne - Warszawa
  8. Noże i nożyce kuchenne - Praga-Północ
Satake Megumi 420j2 Nóż Kaisaki 15cm
Satake Megumi 420j2 Nóż Kaisaki 15cm
PromujOdśwież
  • Firmowe

  • Stan: Nowe

Opis

Satake Megumi Nóż Kaisaki 15cm

Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie.

Dane techniczne:

Ostrze - stal 420J2

Rękojeść - drewno magnoliowe pierścień z tworzywa

Twardość - 56 Hrc +/- 1

Długość całkowita - 26,9 cm

Długość ostrza - 15,0 cm

Szerokość klingi - 2,3 cm

Grubość klingi - 1,8 mm

Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny

Waga - ok. 63 g

Specyfikacja stali

Stal 420j2 należy do grupy stali nierdzewnych, dzięki czemu jest bardzo dobrym wyborem na nóż używany w kuchni. Dzięki swojej obojętności chemicznej dużo trudniej patynuje i rdzewieje, nie wymagają takiej uwagi w kwestii konserwacji jak stale węglowe. Stal jest mniej podatna na wykruszenia i można szybko przywrócić jej ostrość na ostrzałce kółkowej jest to duża zaleta dla osób które nie potrafią ostrzyć na kamieniach wodnych. Stal stosuje się czasem również jako zewnętrzne warstwy z rdzeniem ze stali węglowej to połączenie dużo lepszej agresji cięcia na krawędzi i odporności na rdzę.

Skład stali:

Węgiel: 0,13-0,36%

Chrom: 12-15%

Nikiel: 1%

Mangan: 1%

Krzem: 1%

Fosfor: 0,04%

Siarka: 0,03%

Konserwacja

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej (węglowej). W składzie chemicznym, oprócz żelaza i węgla, występują również inne pierwiastki (np. Chrom), które są bardziej odporne na korozję i ścieranie. Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy zupełnie ich zaniedbywać.

Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to do pojawienia się rdzy na ostrzu.

Długo nieużywane noże kuchenne możemy nasmarować olejkiem kameliowym, dzięki czemu nasz nóż będzie zawsze w dobrej kondycji.

Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi tnącej, dlatego nie należy mieszkać gotujących się wyrobów kuchennych.
ID: 875558961

Skontaktuj się

User avatar

HEBITO

Na OLX od czerwiec 2017

Jest teraz online!

Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.

xxx xxx xxx

Dodane Dzisiaj o 06:11

Satake Megumi 420j2 Nóż Kaisaki 15cm

Tylko przedmiot

99 zł

Cena z Przesyłką OLX

Safety Badge
Sklep HEBITO

O ogłoszeniodawcy

Lokalizacja

O firmie

Darmowa aplikacja na Twój telefon