Prywatne
Opis
Dzien Dobry Państwu .
Do mojej oferty chlebków dołączył chlebek Orkiszowy
CHLEB JEST WYPIEKANY W DOMU .
NIE JEST TO WYPIEK Z PIEKARNI .
Skład chlebka to :
- Mąka Orkiszowa 630 i 700
- Kwas żytni ( m.żytnia i woda )
- Sól
- Drożdże świeże (.1% w stosunku do mąki )
- Woda
== Minimalne zamówienie to 2 sztuki .
== Mile widziany kontakt telefoniczny w celu dopracowania zamówienia
Chlebki są pieczone w foremkach z powodu słabego glutenu w mące orkiszowe , a z możliwością robienia tostów . zapiekanek i innych pomysłów na śniadanie lub kolację
Coś od producenta mąki której używam do wypieku tego chlebka >
== cechy dodatkowe
bez laktozy, niesiarkowane, niski indeks glikemiczny,
niskotłuszczowe, superfood, wegańskie, wegetariańskie .
== produkt nie zawiera
antyzbrylaczy, barwników, cholesterolu, cukru, drożdży,
GMO, jajek, konserwantów, laktozy, nabiału, oleju palmowego, orzechów,
pestek, pszenicy, soi, tłuszczy trans (utwardzanych)
W chlebku mogą znaleść się ALERGENY ponieważ w domu używam innych typów mąk ,
ziaren oleistych jak i orzechów.
A tu COŚ O MĄCE ORKISZOWEJ
Orkisz jest rodzajem zboża pszenicznego. Uprawa jego była znana już w starożytności, a następnie na długi czas zapomniana, dlatego uchodzi za najzdrowszą odmianę pszenicy, gdyż nie podlegała modyfikacjom
Orkisz jest bardzo bogaty we właściwości odżywcze, w porównaniu z innymi zbożami najwartościowszy i najzdrowszy. Orkiszem zachwycają się szczególnie wielbiciele zdrowej i ekologicznej żywności, gdyż znają prawdziwe wartości zdrowotne tego zboża. Orkisz jest zbożem, którego nie poddano modyfikacjom genetycznym, nie ingerowano w jego strukturę. Stąd duże zainteresowanie tym ziarnem ze strony zwolenników zdrowego stylu życia i tzw. czystej żywności.
Warto wiedzieć, że orkisz podobnie jak pszenica zawiera w sobie gluten, to też jest niewskazany dla osób chorujących na celiakię oraz z nietolerancją glutenu. Co ciekawe jak dowodzą specjaliści zajmujący się medycyną holistyczną oraz naturopatią, gluten z orkiszu nie wywołuje skutków negatywnych, jak również nie wpływa na pogorszenie się samopoczucia osób chorych.
Uważa się, że wpływ orkiszu jest różny w zależności od danej osoby i ma to związek z poziomem nietolerancji glutenu przez daną osobę.Orkisz to zboże niezwykle bogate w składniki odżywcze. 100 g produktu zapewni nawet 21% dziennego zapotrzebowania człowieka na białko i aż 30% na błonnik
Orkisz posiada szeroki skład witamin i cennych minerałów takich jak: witamina A, witaminy z grupy B (witamina B1, B2, B3, B5, B6 i B9), witamina E i K oraz błonnik, cukry, skrobie, sterole, minerały-cynk, fosfor, magnez, mangan, miedź, potas, selen, sód, wapń i żelazo. W 194 g orkiszu zawiera się 246 kcal, cenne węglowodany.
To, co wyróżnia orkisz to zawarty w nim rodanid, czyli związek, który działa jak naturalny antybiotyk, a który znajduje się również w naszej krwi, mleku kobiet karmiących piersią oraz ślinie. Rodanid wykazuje działanie stymulujące na układ odpornościowy, zapewnia dziecku, które jest karmione piersią ochronę przed infekcjami. Dodatkowo wpływa na produkcję krwi, a także na odpowiedni wzrost i rozwój młodego organizmu.
pomaga obniżyć poziom cholesterol, dzięki wysokiej zawartości błonnika rozpuszczalnego oraz niacyny, które to ponadto są w stanie hamować działanie wolnych rodników z utlenionego cholesterolu;
łagodzi dolegliwości ze strony układu pokarmowego- zapobiega zaparciom i jest pomocny przy nadmiernych wzdęciach;
wspiera diety redukcyjne i jadłospis diabetyków;
zapobiega powstawaniu kamieni żółciowych;zmniejszanie ryzyka nowotworu jelita grubego, dzięki zredukowaniu czasu kontaktu mas kałowych z jelitem oraz czasu przenikania toksyn do jego komórek;
kontroluje poziomu cukru we krwi i masy ciała dzięki dużej zawartości błonnika, który spowalnia wchłanianie cukru do krwiobiegu i wydłuża uczucie sytości po posiłku.
Do mojej oferty chlebków dołączył chlebek Orkiszowy
CHLEB JEST WYPIEKANY W DOMU .
NIE JEST TO WYPIEK Z PIEKARNI .
Skład chlebka to :
- Mąka Orkiszowa 630 i 700
- Kwas żytni ( m.żytnia i woda )
- Sól
- Drożdże świeże (.1% w stosunku do mąki )
- Woda
== Minimalne zamówienie to 2 sztuki .
== Mile widziany kontakt telefoniczny w celu dopracowania zamówienia
Chlebki są pieczone w foremkach z powodu słabego glutenu w mące orkiszowe , a z możliwością robienia tostów . zapiekanek i innych pomysłów na śniadanie lub kolację
Coś od producenta mąki której używam do wypieku tego chlebka >
== cechy dodatkowe
bez laktozy, niesiarkowane, niski indeks glikemiczny,
niskotłuszczowe, superfood, wegańskie, wegetariańskie .
== produkt nie zawiera
antyzbrylaczy, barwników, cholesterolu, cukru, drożdży,
GMO, jajek, konserwantów, laktozy, nabiału, oleju palmowego, orzechów,
pestek, pszenicy, soi, tłuszczy trans (utwardzanych)
W chlebku mogą znaleść się ALERGENY ponieważ w domu używam innych typów mąk ,
ziaren oleistych jak i orzechów.
A tu COŚ O MĄCE ORKISZOWEJ
Orkisz jest rodzajem zboża pszenicznego. Uprawa jego była znana już w starożytności, a następnie na długi czas zapomniana, dlatego uchodzi za najzdrowszą odmianę pszenicy, gdyż nie podlegała modyfikacjom
Orkisz jest bardzo bogaty we właściwości odżywcze, w porównaniu z innymi zbożami najwartościowszy i najzdrowszy. Orkiszem zachwycają się szczególnie wielbiciele zdrowej i ekologicznej żywności, gdyż znają prawdziwe wartości zdrowotne tego zboża. Orkisz jest zbożem, którego nie poddano modyfikacjom genetycznym, nie ingerowano w jego strukturę. Stąd duże zainteresowanie tym ziarnem ze strony zwolenników zdrowego stylu życia i tzw. czystej żywności.
Warto wiedzieć, że orkisz podobnie jak pszenica zawiera w sobie gluten, to też jest niewskazany dla osób chorujących na celiakię oraz z nietolerancją glutenu. Co ciekawe jak dowodzą specjaliści zajmujący się medycyną holistyczną oraz naturopatią, gluten z orkiszu nie wywołuje skutków negatywnych, jak również nie wpływa na pogorszenie się samopoczucia osób chorych.
Uważa się, że wpływ orkiszu jest różny w zależności od danej osoby i ma to związek z poziomem nietolerancji glutenu przez daną osobę.Orkisz to zboże niezwykle bogate w składniki odżywcze. 100 g produktu zapewni nawet 21% dziennego zapotrzebowania człowieka na białko i aż 30% na błonnik
Orkisz posiada szeroki skład witamin i cennych minerałów takich jak: witamina A, witaminy z grupy B (witamina B1, B2, B3, B5, B6 i B9), witamina E i K oraz błonnik, cukry, skrobie, sterole, minerały-cynk, fosfor, magnez, mangan, miedź, potas, selen, sód, wapń i żelazo. W 194 g orkiszu zawiera się 246 kcal, cenne węglowodany.
To, co wyróżnia orkisz to zawarty w nim rodanid, czyli związek, który działa jak naturalny antybiotyk, a który znajduje się również w naszej krwi, mleku kobiet karmiących piersią oraz ślinie. Rodanid wykazuje działanie stymulujące na układ odpornościowy, zapewnia dziecku, które jest karmione piersią ochronę przed infekcjami. Dodatkowo wpływa na produkcję krwi, a także na odpowiedni wzrost i rozwój młodego organizmu.
pomaga obniżyć poziom cholesterol, dzięki wysokiej zawartości błonnika rozpuszczalnego oraz niacyny, które to ponadto są w stanie hamować działanie wolnych rodników z utlenionego cholesterolu;
łagodzi dolegliwości ze strony układu pokarmowego- zapobiega zaparciom i jest pomocny przy nadmiernych wzdęciach;
wspiera diety redukcyjne i jadłospis diabetyków;
zapobiega powstawaniu kamieni żółciowych;zmniejszanie ryzyka nowotworu jelita grubego, dzięki zredukowaniu czasu kontaktu mas kałowych z jelitem oraz czasu przenikania toksyn do jego komórek;
kontroluje poziomu cukru we krwi i masy ciała dzięki dużej zawartości błonnika, który spowalnia wchłanianie cukru do krwiobiegu i wydłuża uczucie sytości po posiłku.
ID: 980133577
xxx xxx xxx
Dodane 10 listopada 2025
Rzemieślnicze Chlebki Orkiszowe 2sztuki
Tylko przedmiot
35 zł
do negocjacji
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły