Prywatne
Stan: Nowe
Opis
ROŻKOMANIA
ULTRA
TUPPERWARE
ZESTAW 4 SZTUKI + OBCINACZ
WYKONANE Z MATERIAŁU ULTRA PRO.
Stożkowa końcówka pozwala na uzyskanie perfekcyjnych rożków za każdym razem.
poręczny kołnierz ułatwia trzymanie podczas nakładania ciasta.
Wielozadaniowy obcinacz trzyma wszystkie stożki razem i może być również
używany jako narzędzie tnące.
Wymiary: 10cm x 6,8 średnica
ROŻKI Z TORTILLI
Przygotowanie: 5 minut
Pieczenie: 170°C, 10-12 minut
Czas odstawienia: 5 minut
SKŁADNIK NA 4 ROŻKI
2 placki tortilli kukurydzianej (± 18-19 cm średnicy)
1 łyżka oleju (± 15 ml)
Sól
4 drewniane wykałaczki
Dodatki do wyboru
PRZYGOTOWANIE
Wyjmij kratkę z piekarnika. Nastaw piekarnik na 170°C.
Przekrój placki tortilli na pół.
Za pomocą Silikonowego Pędzelka Plus lekko nasmaruj tortillę olejem po obu stronach, a następnie posyp solą.
Owiń jedną połówkę tortilli wokół jednego rożka Rożkomanii i użyj wykałaczki by połączyć brzegi razem. Powtórz czynność z pozostałymi rożkami.
Na zimnej kratce z piekarnika połóż Silikonową Matę Premium a na niej ustaw rożki z tortillami.
Piecz przez 10-12 minut. Następnie odstaw na 5 minut do przestygnięcia. Po tym czasie ściągnij tortillę z rożków.
Delikatnie wyjmij wykałaczkę i wypełnij tortillowy rożek według uznania.
Wskazówka: możesz posypać tortillę dowolnymi przyprawami (curry, papryka, czosnek), zaraz po natłuszczeniu.
PIZZA W ROŻKU
Przygotowanie: 30 minut
Czas wyrastania ciasta: 40-50 minut
Pieczenie: 190°C, około 12 minut
Czas odstawienia: 5 minut
SKŁADNIKI NA 8 ROŻKÓW
1 opakowanie suchych drożdży (5 g) lub 20 g świeżych
125 ml letniej wody (ok. 30°C)
2 łyżki oliwy z oliwek (± 30 ml)
1 szczypta cukru
200 g mąki pszennej
½ łyżeczki soli (± 3 ml)
Na posypkę: 2 łyżki oleju i 100 g startego sera parmezan
Składniki na nadzienie do wyboru (np. pokrojone pomidory, szynka, oliwki, rukola)
PRZYGOTOWANIE
W misce Świeża Czwórka 300ml wymieszaj drożdże, wodę, oliwę z oliwek i cukier. Odstaw na 10 minut.
W Misce do ciasta 3L wymieszaj mąkę i sól. Dodaj Zawartość Miski Świeża Czwórka 300ml i za pomocą Neo Łyżki do mieszania mieszaj ciasto tak długo, aż przestanie przyklejać się do miski (w razie potrzeby dodaj odrobinę mąki). Następnie zagniataj ciasto rękami przez chwilę.
Zamknij miskę i umieścić ją letniej kąpieli wodnej ( woda ok. 35°C w zlewie). Pozwól wyrastać ciastu przez ok. 30-40 minut lub do momentu odskoczenia pokrywy.
Wyjmij kratkę z piekarnika i nastaw go na temperaturę 190°C.
Zagnieć ponownie ciasto i rozwałkuj je Wałkiem do ciasta na prostokąt o wymiarach około 20x50 cm.
Wytnij podłużne paski za pomocą narzędzia do krojenia Rożkomanii, a następnie zwiń paski wokół rożków.
Za pomocą Silikonowego Pędzelka Plus lekko nasmaruj ciasto na rożkach olejem, a następnie obtocz w parmezanie.
Na zimnej kratce z piekarnika połóż Silikonową Matę Premium a na niej ustaw rożki z ciastem.
Piecz przez ok. 12 min. Następnie odstaw na 5 minut do przestygnięcia. Po tym czasie ściągnij ciasto z rożków.
Napełnij wybranymi składniki: pokrojone w kostkę pomidory z szynką, serem, oliwkami i kilkoma liśćmi rukoli.
ROŻKI NA SŁODKO
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 200°C, około12 minut
Czas odstawienia: 5 minut
SKŁADNIKI NA 8 ROŻKÓW
1 płat ciasta francuskiego
1 żółtko jaja
1 łyżka wody (± 15 ml)
50 g cukru
Nadzienie do wyboru np.:
Bita śmietana i maliny
Mus czekoladowy
Egzotyczna sałatka owocowa
PRZYGOTOWANIE
Wyjmij kratkę z piekarnika. Nastaw piekarnik na 200°C.
Wytnij podłużne paski ciasta francuskiego za pomocą narzędzia do krojenia Rożkomanii,
Następnie zwiń paski wokół rożków.
Za pomocą Silikonowego Pędzelka Plus lekko nasmaruj ciasto na rożkach żółtkiem zmieszanym z wodą, a następnie obtocz w cukrze.
Na zimnej kratce z piekarnika połóż Silikonową Matę Premium a na niej ustaw rożki z ciastem.
Piecz przez ok. 12 min. Następnie odstaw na 5 minut do przestygnięcia. Po tym czasie ściągnij ciasto z rożków.
Wypełnij słodkie rożki wybranymi przez siebie składnikami.
Wskazówka: możesz dodać trochę cynamonu, maku lub posiekanych orzechów .
Pikantna alternatywa
Pokryj ciasto francuskie powłoką z 50 g tartego parmezanu, maku, nasion sezamu lub przypraw zamiast cukru. Upiecz, zdejmij z rożków, a następnie udekoruj wybranym przez Ciebie wypełnieniem:
Gotowanymi zielonymi warzywami jako dodatek do dań głównych
Mieszanką sałat na zaskakującą przystawkę
Użyj guacamole, tzatziki lub serka śmietankowego na przekąskę.
Cena dotyczy kpl (4szt). Mam do sprzedanie więcej kpl. Proszę o kontakt to wystawię ogłoszenie zbiorcze
ULTRA
TUPPERWARE
ZESTAW 4 SZTUKI + OBCINACZ
WYKONANE Z MATERIAŁU ULTRA PRO.
Stożkowa końcówka pozwala na uzyskanie perfekcyjnych rożków za każdym razem.
poręczny kołnierz ułatwia trzymanie podczas nakładania ciasta.
Wielozadaniowy obcinacz trzyma wszystkie stożki razem i może być również
używany jako narzędzie tnące.
Wymiary: 10cm x 6,8 średnica
ROŻKI Z TORTILLI
Przygotowanie: 5 minut
Pieczenie: 170°C, 10-12 minut
Czas odstawienia: 5 minut
SKŁADNIK NA 4 ROŻKI
2 placki tortilli kukurydzianej (± 18-19 cm średnicy)
1 łyżka oleju (± 15 ml)
Sól
4 drewniane wykałaczki
Dodatki do wyboru
PRZYGOTOWANIE
Wyjmij kratkę z piekarnika. Nastaw piekarnik na 170°C.
Przekrój placki tortilli na pół.
Za pomocą Silikonowego Pędzelka Plus lekko nasmaruj tortillę olejem po obu stronach, a następnie posyp solą.
Owiń jedną połówkę tortilli wokół jednego rożka Rożkomanii i użyj wykałaczki by połączyć brzegi razem. Powtórz czynność z pozostałymi rożkami.
Na zimnej kratce z piekarnika połóż Silikonową Matę Premium a na niej ustaw rożki z tortillami.
Piecz przez 10-12 minut. Następnie odstaw na 5 minut do przestygnięcia. Po tym czasie ściągnij tortillę z rożków.
Delikatnie wyjmij wykałaczkę i wypełnij tortillowy rożek według uznania.
Wskazówka: możesz posypać tortillę dowolnymi przyprawami (curry, papryka, czosnek), zaraz po natłuszczeniu.
PIZZA W ROŻKU
Przygotowanie: 30 minut
Czas wyrastania ciasta: 40-50 minut
Pieczenie: 190°C, około 12 minut
Czas odstawienia: 5 minut
SKŁADNIKI NA 8 ROŻKÓW
1 opakowanie suchych drożdży (5 g) lub 20 g świeżych
125 ml letniej wody (ok. 30°C)
2 łyżki oliwy z oliwek (± 30 ml)
1 szczypta cukru
200 g mąki pszennej
½ łyżeczki soli (± 3 ml)
Na posypkę: 2 łyżki oleju i 100 g startego sera parmezan
Składniki na nadzienie do wyboru (np. pokrojone pomidory, szynka, oliwki, rukola)
PRZYGOTOWANIE
W misce Świeża Czwórka 300ml wymieszaj drożdże, wodę, oliwę z oliwek i cukier. Odstaw na 10 minut.
W Misce do ciasta 3L wymieszaj mąkę i sól. Dodaj Zawartość Miski Świeża Czwórka 300ml i za pomocą Neo Łyżki do mieszania mieszaj ciasto tak długo, aż przestanie przyklejać się do miski (w razie potrzeby dodaj odrobinę mąki). Następnie zagniataj ciasto rękami przez chwilę.
Zamknij miskę i umieścić ją letniej kąpieli wodnej ( woda ok. 35°C w zlewie). Pozwól wyrastać ciastu przez ok. 30-40 minut lub do momentu odskoczenia pokrywy.
Wyjmij kratkę z piekarnika i nastaw go na temperaturę 190°C.
Zagnieć ponownie ciasto i rozwałkuj je Wałkiem do ciasta na prostokąt o wymiarach około 20x50 cm.
Wytnij podłużne paski za pomocą narzędzia do krojenia Rożkomanii, a następnie zwiń paski wokół rożków.
Za pomocą Silikonowego Pędzelka Plus lekko nasmaruj ciasto na rożkach olejem, a następnie obtocz w parmezanie.
Na zimnej kratce z piekarnika połóż Silikonową Matę Premium a na niej ustaw rożki z ciastem.
Piecz przez ok. 12 min. Następnie odstaw na 5 minut do przestygnięcia. Po tym czasie ściągnij ciasto z rożków.
Napełnij wybranymi składniki: pokrojone w kostkę pomidory z szynką, serem, oliwkami i kilkoma liśćmi rukoli.
ROŻKI NA SŁODKO
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 200°C, około12 minut
Czas odstawienia: 5 minut
SKŁADNIKI NA 8 ROŻKÓW
1 płat ciasta francuskiego
1 żółtko jaja
1 łyżka wody (± 15 ml)
50 g cukru
Nadzienie do wyboru np.:
Bita śmietana i maliny
Mus czekoladowy
Egzotyczna sałatka owocowa
PRZYGOTOWANIE
Wyjmij kratkę z piekarnika. Nastaw piekarnik na 200°C.
Wytnij podłużne paski ciasta francuskiego za pomocą narzędzia do krojenia Rożkomanii,
Następnie zwiń paski wokół rożków.
Za pomocą Silikonowego Pędzelka Plus lekko nasmaruj ciasto na rożkach żółtkiem zmieszanym z wodą, a następnie obtocz w cukrze.
Na zimnej kratce z piekarnika połóż Silikonową Matę Premium a na niej ustaw rożki z ciastem.
Piecz przez ok. 12 min. Następnie odstaw na 5 minut do przestygnięcia. Po tym czasie ściągnij ciasto z rożków.
Wypełnij słodkie rożki wybranymi przez siebie składnikami.
Wskazówka: możesz dodać trochę cynamonu, maku lub posiekanych orzechów .
Pikantna alternatywa
Pokryj ciasto francuskie powłoką z 50 g tartego parmezanu, maku, nasion sezamu lub przypraw zamiast cukru. Upiecz, zdejmij z rożków, a następnie udekoruj wybranym przez Ciebie wypełnieniem:
Gotowanymi zielonymi warzywami jako dodatek do dań głównych
Mieszanką sałat na zaskakującą przystawkę
Użyj guacamole, tzatziki lub serka śmietankowego na przekąskę.
Cena dotyczy kpl (4szt). Mam do sprzedanie więcej kpl. Proszę o kontakt to wystawię ogłoszenie zbiorcze
ID: 982369584
xxx xxx xxx
Dodane 01 sierpnia 2025
Rożkomania TUPPERWARE ultra pro super Nowość
80 zł
Lokalizacja