Prywatne
Rok wydania: 2021
Okładka: Miękka
Stan: Używane
Rodzaj: Liceum i technikum
Opis
Technikum Weterynaryjne
Dorota Banaszewska
Anna Charuta
Alina Janocha
Grażyna Niedziałek
Anna Wysokinska
Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Kwalifikacja ROL.04 Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 1
Prowadzenie produkcji zwierzęcej cz.1 ROL.04 WSIP
Barbara Biesiada-Drzazga, Alina Janocha
praca zbiorowa
Wydawnictwo: WSiP
Rok wydania: 2021
Oprawa: miękka
Liczba stron: 280
Format: 17.0 x 24.0 cm
Numer ISBN: 978*****67768
Kod paskowy (EAN): 978*****67768
Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!
Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.
Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich – w nauce pomagają schematy i zdjęcia!
Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.
Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.
Dorota Banaszewska
Anna Charuta
Alina Janocha
Grażyna Niedziałek
Anna Wysokinska
Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Kwalifikacja ROL.04 Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 1
Prowadzenie produkcji zwierzęcej cz.1 ROL.04 WSIP
Barbara Biesiada-Drzazga, Alina Janocha
praca zbiorowa
Wydawnictwo: WSiP
Rok wydania: 2021
Oprawa: miękka
Liczba stron: 280
Format: 17.0 x 24.0 cm
Numer ISBN: 978*****67768
Kod paskowy (EAN): 978*****67768
Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!
Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.
Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich – w nauce pomagają schematy i zdjęcia!
Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.
Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.
ID: 889363215
Dodane 07 maja 2024
Prowadzenie Produkcji Zwierzęcej Czesc 1, ROL.04 WSiP Technik Weteryna
Tylko przedmiot
100 zł
Cena z Przesyłką OLX
Użytkownik
Lokalizacja