Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Muzyka i Edukacja
  3. Książki
  4. Podręczniki szkolne
  5. Podręczniki szkolne - Wielkopolskie
  6. Podręczniki szkolne - Leszno
Produkcja Zwierzęca Część 1, REA Ewa Marciniak-Kulka Technik Weterynar
Produkcja Zwierzęca Część 1, REA Ewa Marciniak-Kulka Technik Weterynar
Produkcja Zwierzęca Część 1, REA Ewa Marciniak-Kulka Technik Weterynar
Produkcja Zwierzęca Część 1, REA Ewa Marciniak-Kulka Technik Weterynar
Produkcja Zwierzęca Część 1, REA Ewa Marciniak-Kulka Technik Weterynar
Produkcja Zwierzęca Część 1, REA Ewa Marciniak-Kulka Technik Weterynar
PromujOdśwież
  • Prywatne

  • Rok wydania: 2014

  • Okładka: Miękka

  • Stan: Używane

  • Rodzaj: Liceum i technikum

Opis

Technikum weterynaryjnym

Produkcja zwierzęca
Część 1
Wydawnictwo: REA
Ewa Marciniak- Kulka

Autor: Ewa Marciniak-Kulka
Wydawca, rok wydania: REA, 2014
Liczba stron : 224
Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
ISBN: 978*****47296
Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i postawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych.

Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i postawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych.

W pierwszej części podręcznika podano informacje dotyczące:
– budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich;
– zasad żywienia zwierząt;
– wartości pasz stosowanych w żywieniu zwierząt;
– warunków w środowisku bytowania zwierząt związanych z higieną produkcji zwierzęcej;
– pokroju zwierząt i podstawowych założeń technologii produkcji.

W II części podręcznika skoncentrowano się na określeniu:
– technologicznych podstaw chowu i hodowli bydła;
– technologicznych podstaw chowu owiec, kóz, trzody chlewnej i koni;
– technologicznych podstaw produkcji drobiarskiej;
– produkcji zwierzęcej w rolnictwie ekologicznym;
– elementów hodowli zwierząt z uwzględnieniem ich rejestrowania i znakowania;
formalno-prawnych podstaw chowu zwierząt, profilaktyki weterynaryjnej, obrotu zwierzętami i ich produktami.

Zdobycie tej wiedzy pozwoli na podejmowanie zadań związanych z uzyskiwaniem wysokiej jakości mleka, mięsa i jaj, które stanowią bardzo ważne produkty żywnościowe. Ich jakość bezpośrednio przekłada się bowiem na zdrowie i jakość życia konsumenta.

Tytuł

Produkcja zwierzęca część 1

Autor

Ewa Marciniak-Kulka

Wydawca

REA

Rok wydania

2014

Wymiary

165 x 235 mm

Okładka

miękka

ISBN

978*****47296

Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i podstawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych.W I części podręcznika podano informacje dotyczące:- budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich;- zasad żywienia zwierząt;- wartości pasz stosowanych w żywieniu zwierząt;- warunków w środowisku bytowania zwierząt związanych z higieną produkcji zwierzęcej;- pokroju zwierząt i podstawowych założeń technologii produkcji.W II części podręcznika skoncentrowano się na określeniu:- technologicznych podstaw chowu i hodowli bydła;- technologicznych podstaw chowu owiec, kóz, trzody chlewnej i koni;- technologicznych podstaw produkcji drobiarskiej;- produkcji zwierzęcej w rolnictwie ekologicznym;- elementów hodowli zwierząt z uwzględnieniem ich rejestrowania i znakowania;- formalno-prawnych podstaw chowu zwierząt, profilaktyki weterynaryjnej, obrotu zwierzętami i ich produktami.Zdobycie tej wiedzy pozwoli na podejmowanie zadań związanych z uzyskiwaniem wysokiej jakości mleka, mięsa i jaj, które stanowią bardzo ważne produkty żywnościowe. Ich jakość bezpośrednio przekłada się bowiem na zdrowie i jakość życia konsumenta.
ID: 889359196

Skontaktuj się

Ola

Na OLX od grudzień 2023

Ostatnio online w dniu 20 maja 2024

Dodane 07 maja 2024

Produkcja Zwierzęca Część 1, REA Ewa Marciniak-Kulka Technik Weterynar

Tylko przedmiot

300 zł

Cena z Przesyłką OLX

Safety Badge

Użytkownik

Lokalizacja

Darmowa aplikacja na Twój telefon