Firmowe
Opis
Płatki Jęczmienne Naturalne Prozdrowotne 20 Kg
Przepyszne, Niskokaloryczne, zdrowe i bogate w minerały Płatki Jęczmienne zrobione z jęczmienia wyhodowanego na oborniku bez użycia glifosatu. Jęczmień wyrósł w rodzinnym warmińskim gospodarstwie w totalnej dziczy z daleka od spalin samochodowych i przemysłowych.
Płatki Jęczmienne są wyjątkowo bogate w wartości odżywcze uzupełniające zapotrzebowanie człowieka na składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ze względu na to płatki z jęczmienia uznawane są jako:
Żywność Funkcjonalna czyli Prozdrowotna
Płatki robimy na świeżo bardzo malutkimi partiami - dlatego tak pięknie pachną świeżym ziarnem. Koniecznie proszę powąchać po otwarciu worka : )
Płatki Jęczmienne - dla Zdrowia i Urody
Bogactwo Witamin i Minerałów
Zawarta w Płatkach Jęczmiennych Witamina E pomaga zapobiegać rozwojowi chorób nowotworowych oraz bezpłodności a jako antyoksydant - wspiera spowalnianie procesów starzenia. Witaminy z grupy B natomiast skutecznie wspierają pracę mózgu i układu nerwowego i pozytywnie wpływają na koncentrację i samopoczucie. Płatki z jęczmienia są również skarbnicą minerałów takich jak potas, cynk, magnez, wapń, żelazo i fosor. Odpowiadają one za prawidłową pracę serca i mięśni, wzmacniają skórę i paznokcie oraz regulują ciśnienie krwi i chronią przed osteoporozą. Beta-glukany zawarte w jęczmieniu pomagają obniżać poziom „złego” cholesterolu (LDL), co zmniejsza ryzyko chorób sercowo-naczyniowych oraz wspierają układ immunologiczny, pomagając organizmowi walczyć z infekcjami.
Sycące i Lekkostrawne
Płatki jęczmienne dzięki wysokiej zawartości błonnika i niskiemu indeksowi glikemicznemu są doskonałym wyborem dla osób odchudzających się gdyż zapewniają długie uczucie sytości. Regulują również trawienie, poprawiają perystaltykę jelit, zapobiegając zaparciom i wspomagając zdrową mikroflorę jelitową.
Jęczmień uprawiany metodą tradycyjną nie poddany zabiegowi desykacji.
Nasze pola od wielu lat rodzą i plonują bez użycia glifosatu.
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu.
Płatki z Jęczmienia - Skarb w naszej Kuchni
Płatki Jęczmienne mają wiele zastosowań i można je wykorzystać na mnóstwo sposobów:
Przepyszne śniadanie
Gotowane na mleku lub wodzie jako owsianka, dodatek do jogurtu, kefiru lub mleka z owocami i orzechami. Składnik musli i granoli
Wypieki i desery
Dodatek do chleba, bułek i ciastek dla zwiększenia wartości odżywczych. Wykorzystanie w ciastach i muffinach jako zamiennik części mąki
Dania obiadowe
Dodatek do zup (np. krupniku). Składnik kotletów wegetariańskich i burgerów roślinnych. Jako baza kaszotto (podobnie jak kasza pęczak)
Zdrowe przekąski
Batoniki energetyczne.Płatki pieczone na chrupko z przyprawami jako zamiennik chipsów
Przepis na przepyszne Kotlety z płatków jęczmiennych
Składniki (na ok. 6 kotletów):
1 szklanka płatków jęczmiennych
1 szklanka wrzątku
1 cebula
1 marchewka
1 jajko
2 łyżki bułki tartej lub mąki
1 łyżeczka musztardy (opcjonalnie)
Sól, pieprz, papryka, majeranek – do smaku
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Zalej płatki wrzątkiem, przykryj i odstaw na 10 minut, aż napęcznieją.
W tym czasie zetrzyj marchewkę na tarce i drobno posiekaj cebulę.
Podsmaż cebulę na odrobinie oleju, aż się zeszkli, następnie dodaj marchewkę i smaż jeszcze chwilę.
Do namoczonych płatków dodaj podsmażone warzywa, jajko, bułkę tartą, przyprawy i musztardę – dobrze wymieszaj.
Formuj kotlety i smaż na średnim ogniu, aż będą złociste (ok. 3-4 minuty z każdej strony).
Świetnie smakują z sosem jogurtowym, ziemniakami lub surówką. Możesz też użyć ich jako burgera w bułce.
Smacznego : )
Przepyszne, Niskokaloryczne, zdrowe i bogate w minerały Płatki Jęczmienne zrobione z jęczmienia wyhodowanego na oborniku bez użycia glifosatu. Jęczmień wyrósł w rodzinnym warmińskim gospodarstwie w totalnej dziczy z daleka od spalin samochodowych i przemysłowych.
Płatki Jęczmienne są wyjątkowo bogate w wartości odżywcze uzupełniające zapotrzebowanie człowieka na składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ze względu na to płatki z jęczmienia uznawane są jako:
Żywność Funkcjonalna czyli Prozdrowotna
Płatki robimy na świeżo bardzo malutkimi partiami - dlatego tak pięknie pachną świeżym ziarnem. Koniecznie proszę powąchać po otwarciu worka : )
Płatki Jęczmienne - dla Zdrowia i Urody
Bogactwo Witamin i Minerałów
Zawarta w Płatkach Jęczmiennych Witamina E pomaga zapobiegać rozwojowi chorób nowotworowych oraz bezpłodności a jako antyoksydant - wspiera spowalnianie procesów starzenia. Witaminy z grupy B natomiast skutecznie wspierają pracę mózgu i układu nerwowego i pozytywnie wpływają na koncentrację i samopoczucie. Płatki z jęczmienia są również skarbnicą minerałów takich jak potas, cynk, magnez, wapń, żelazo i fosor. Odpowiadają one za prawidłową pracę serca i mięśni, wzmacniają skórę i paznokcie oraz regulują ciśnienie krwi i chronią przed osteoporozą. Beta-glukany zawarte w jęczmieniu pomagają obniżać poziom „złego” cholesterolu (LDL), co zmniejsza ryzyko chorób sercowo-naczyniowych oraz wspierają układ immunologiczny, pomagając organizmowi walczyć z infekcjami.
Sycące i Lekkostrawne
Płatki jęczmienne dzięki wysokiej zawartości błonnika i niskiemu indeksowi glikemicznemu są doskonałym wyborem dla osób odchudzających się gdyż zapewniają długie uczucie sytości. Regulują również trawienie, poprawiają perystaltykę jelit, zapobiegając zaparciom i wspomagając zdrową mikroflorę jelitową.
Jęczmień uprawiany metodą tradycyjną nie poddany zabiegowi desykacji.
Nasze pola od wielu lat rodzą i plonują bez użycia glifosatu.
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu.
Płatki z Jęczmienia - Skarb w naszej Kuchni
Płatki Jęczmienne mają wiele zastosowań i można je wykorzystać na mnóstwo sposobów:
Przepyszne śniadanie
Gotowane na mleku lub wodzie jako owsianka, dodatek do jogurtu, kefiru lub mleka z owocami i orzechami. Składnik musli i granoli
Wypieki i desery
Dodatek do chleba, bułek i ciastek dla zwiększenia wartości odżywczych. Wykorzystanie w ciastach i muffinach jako zamiennik części mąki
Dania obiadowe
Dodatek do zup (np. krupniku). Składnik kotletów wegetariańskich i burgerów roślinnych. Jako baza kaszotto (podobnie jak kasza pęczak)
Zdrowe przekąski
Batoniki energetyczne.Płatki pieczone na chrupko z przyprawami jako zamiennik chipsów
Przepis na przepyszne Kotlety z płatków jęczmiennych
Składniki (na ok. 6 kotletów):
1 szklanka płatków jęczmiennych
1 szklanka wrzątku
1 cebula
1 marchewka
1 jajko
2 łyżki bułki tartej lub mąki
1 łyżeczka musztardy (opcjonalnie)
Sól, pieprz, papryka, majeranek – do smaku
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Zalej płatki wrzątkiem, przykryj i odstaw na 10 minut, aż napęcznieją.
W tym czasie zetrzyj marchewkę na tarce i drobno posiekaj cebulę.
Podsmaż cebulę na odrobinie oleju, aż się zeszkli, następnie dodaj marchewkę i smaż jeszcze chwilę.
Do namoczonych płatków dodaj podsmażone warzywa, jajko, bułkę tartą, przyprawy i musztardę – dobrze wymieszaj.
Formuj kotlety i smaż na średnim ogniu, aż będą złociste (ok. 3-4 minuty z każdej strony).
Świetnie smakują z sosem jogurtowym, ziemniakami lub surówką. Możesz też użyć ich jako burgera w bułce.
Smacznego : )
ID: 990415840
xxx xxx xxx
Dodane 19 lipca 2025
Płatki Jęczmienne 20 KG Prozdrowotne Błonnik B+E bez Glifosatu
Tylko przedmiot
189 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym

Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły