Firmowe
Stan: Nowe
Opis
1 kg PIROSIARCZYN POTASU (PP) to substancja chemiczna służąca dezynfekcji sprzętu winiarskiego czy piwowarskiego - jako doskonały preparat odkażający. Używany jest również w winiarstwie jako stabilizator moszczów i win.
Składniki: pirosiarczyn potasu - E224 [disiarczan (IV) potasu]
Zastosowanie i funkcje PP:
- Płukanie sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: umożliwia odkażenie i sterylizację wszelkiego rodzaju urządzeń winiarskich (balony, pojemniki fermentacyjne, prasy, beczki, butelki).
- Stabilizacja moszczów: uniemożliwia rozwój bakterii i dzikich drożdży w procesie fermentacji.
- Stabilizacja wina: hamuje proces fermentacji, zapobiega utlenianiu wina, stabilizuje jego barwę i klarowność.
Dawkowanie i sposób użycia:
- Płukanie sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: 10 g pirosiarczanu potasu na 0,5 l wody
Sposób przygotowania: Czyszczone naczynie (balon, pojemnik fermentacyjny, prasę, beczki, butelki) umyć wodą z użyciem detergentu, spłukać obficie wodą, a następnie przepłukać roztworem PP. Po użyciu nie stosować ponownie wody.
- Stabilizacja moszczów i win: 1 g pirosiarczanu potasu na 10 l moszczu/wina.
Sposób przygotowania: Odmierzoną ilość PP rozpuścić w 50 - 100 ml wody i dodać do moszczu/wina, dokładnie wymieszać.
Zapraszamy do naszego sklepu SuperButelki.
Składniki: pirosiarczyn potasu - E224 [disiarczan (IV) potasu]
Zastosowanie i funkcje PP:
- Płukanie sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: umożliwia odkażenie i sterylizację wszelkiego rodzaju urządzeń winiarskich (balony, pojemniki fermentacyjne, prasy, beczki, butelki).
- Stabilizacja moszczów: uniemożliwia rozwój bakterii i dzikich drożdży w procesie fermentacji.
- Stabilizacja wina: hamuje proces fermentacji, zapobiega utlenianiu wina, stabilizuje jego barwę i klarowność.
Dawkowanie i sposób użycia:
- Płukanie sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: 10 g pirosiarczanu potasu na 0,5 l wody
Sposób przygotowania: Czyszczone naczynie (balon, pojemnik fermentacyjny, prasę, beczki, butelki) umyć wodą z użyciem detergentu, spłukać obficie wodą, a następnie przepłukać roztworem PP. Po użyciu nie stosować ponownie wody.
- Stabilizacja moszczów i win: 1 g pirosiarczanu potasu na 10 l moszczu/wina.
Sposób przygotowania: Odmierzoną ilość PP rozpuścić w 50 - 100 ml wody i dodać do moszczu/wina, dokładnie wymieszać.
Zapraszamy do naszego sklepu SuperButelki.
ID: 914275859
xxx xxx xxx
Dodane 21 lipca 2025
Pirosiarczyn potasu 1 kg 1000 g - środek do do dezynfekcji
Tylko przedmiot
45 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym

Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły