Firmowe
Rok wydania: 2007
Okładka: Miękka
Stan: Nowe
Tematyka: Kuchnia
Opis
HIT!
Nakład dawno wyczerpany.
Zakładka do książki w prezencie.
Czytelnik znajdzie w książce podstawowe informacje na temat historii wykorzystania grzybów przez człowieka, ich wartości odżywczej oraz właściwości leczniczych. Choć doceniamy walory smakowe grzybów, możliwości ich stosowania w leczeniu wielu chorób cywilizacyjnych nie jest powszechnie znana. W medycynie Wschodu od wieków używano wielu gatunków grzybów, jednak w krajach zachodnich zainteresowanie nimi pojawiło się stosunkowo niedawno. chcąc przybliżyć te zagadnienia, autorzy zamieścili opis substancji, które decydują o właściwościach leczniczych, oraz scharakteryzowali gatunki mające korzystny wpływ na zdrowie. Krótko przedstawiono mechanizm oddziaływania poszczególnych substancji na organizm człowieka.
Omówione zostały również zasady przetwarzania grzybów w warunkach domowych. W książce zawarto ponadto podstawowe informacje o możliwości uprawy grzybów na działce lub w ogródku. Ponadto metody amatorskiej uprawy takich gatunków, jak boczniak, twardziak czy pierścieniak, co umożliwi Czytelnikom samodzielne wyhodowanie owocników, a następnie wykorzystanie ich w potrawach. Opisano również podstawowe zasady przygotowania i serwowania smacznych potraw grzybowych w sposób bezpiecznych dla zdrowia.
W książce znalazło się wiele przepisów na dania z grzybów uprawnych, przede wszystkim pieczarki, boczniaka i twardziaka, jak również grzybów leśnych. Przepisy pochodzą nie tylko z kuchni polskiej, lecz również innych części świata. Potrawy są bardzo zróżnicowane, dostosowane do indywidualnych upodobań smakowych i umiejętności kulinarnych, dlatego każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Nowa książka, przeleżała na półce. Posiada niewielkie ślady przekładania na okładce.
Wydawnictwo: Kurpisz
ISBN: 978*******38-96-7
Format: 14,5 x 20,5 cm
Ilość stron: 184
Okładka: miękka
Zachęcam do zakupu i zapraszam na inne moje aukcje!
Nakład dawno wyczerpany.
Zakładka do książki w prezencie.
Czytelnik znajdzie w książce podstawowe informacje na temat historii wykorzystania grzybów przez człowieka, ich wartości odżywczej oraz właściwości leczniczych. Choć doceniamy walory smakowe grzybów, możliwości ich stosowania w leczeniu wielu chorób cywilizacyjnych nie jest powszechnie znana. W medycynie Wschodu od wieków używano wielu gatunków grzybów, jednak w krajach zachodnich zainteresowanie nimi pojawiło się stosunkowo niedawno. chcąc przybliżyć te zagadnienia, autorzy zamieścili opis substancji, które decydują o właściwościach leczniczych, oraz scharakteryzowali gatunki mające korzystny wpływ na zdrowie. Krótko przedstawiono mechanizm oddziaływania poszczególnych substancji na organizm człowieka.
Omówione zostały również zasady przetwarzania grzybów w warunkach domowych. W książce zawarto ponadto podstawowe informacje o możliwości uprawy grzybów na działce lub w ogródku. Ponadto metody amatorskiej uprawy takich gatunków, jak boczniak, twardziak czy pierścieniak, co umożliwi Czytelnikom samodzielne wyhodowanie owocników, a następnie wykorzystanie ich w potrawach. Opisano również podstawowe zasady przygotowania i serwowania smacznych potraw grzybowych w sposób bezpiecznych dla zdrowia.
W książce znalazło się wiele przepisów na dania z grzybów uprawnych, przede wszystkim pieczarki, boczniaka i twardziaka, jak również grzybów leśnych. Przepisy pochodzą nie tylko z kuchni polskiej, lecz również innych części świata. Potrawy są bardzo zróżnicowane, dostosowane do indywidualnych upodobań smakowych i umiejętności kulinarnych, dlatego każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Nowa książka, przeleżała na półce. Posiada niewielkie ślady przekładania na okładce.
Wydawnictwo: Kurpisz
ISBN: 978*******38-96-7
Format: 14,5 x 20,5 cm
Ilość stron: 184
Okładka: miękka
Zachęcam do zakupu i zapraszam na inne moje aukcje!
ID: 1007124622
xxx xxx xxx
Dodane 07 sierpnia 2025
Pieczarka, boczniak, shitake i inne grzyby w naszej kuchni, NOWA!
Tylko przedmiot
89,90 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym

Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły