Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Dom i Ogród
  3. Ogród
  4. Grill
  5. Grill - Opolskie
  6. Grill - Dobrodzień
Piec modułowy do pizzy i chleba - niebezpośrednio opalany drewnem
Piec modułowy do pizzy i chleba - niebezpośrednio opalany drewnem
Piec modułowy do pizzy i chleba - niebezpośrednio opalany drewnem
Piec modułowy do pizzy i chleba - niebezpośrednio opalany drewnem
Piec modułowy do pizzy i chleba - niebezpośrednio opalany drewnem
Piec modułowy do pizzy i chleba - niebezpośrednio opalany drewnem
Piec modułowy do pizzy i chleba - niebezpośrednio opalany drewnem
Piec modułowy do pizzy i chleba - niebezpośrednio opalany drewnem
PromujOdśwież
  • Prywatne

  • Stan: Nowe

Opis

PIEC SZAMOTOWY NIEBEZPOŚREDNIO DOPALANY OPALANY DREWNEM DO WYPIEKU PIZZY I CHLEBA

DOSTEPNY JEST MODEL 3 BĄDŹ 4 KOPUŁOWY !

Jeśli marzą Państwo o własnym piecu w którym upieką Państwo swój świeżutki chlebek? To pragniemy przedstawić wam Piec modułowy do pizzy i chleba z gotowym sklepieniem szamotowym pośrednio opalany drewnem. Jest to piec wysokiej jakości do samodzielnego montażu i aranżacji.

Wymiary wewnętrzne komory paleniskowej 60x85

W skład zestawu wchodzi :

4 kopuły bez otworu
90 cegły z szamotu 23x11.5x6.5 cm
3 x płyty szamotowe do pośredniej komory pieczenia 60 x 30 x 4 cm,
20 szt. płyt szamotowych do dolnej podstawy 23x11,5x3,2 cm,
1 tylna ściana bez otworu
30 kg zaprawa szamotowa do sklejenie pieca
1 drzwiczki stalowe do paleniska o wymiarach 35x20 cm
1 drzwiczki stalowe do paleniska o wymiarach 60x33 cm

Opis pieca

Piec posiada dwie komory z której jedna to palenisko, druga służy do pieczenia i wypieku pizzy i chleba. Do jego atutów należy możliwość wypieku większych produktów typu prosiaczek, udźce itp. Piec ma możliwość łatwego montażu rur kominowych .

Wykonujemy otwór kominowy na życzenie i potrzeby klienta w tylnej ścianie lub kopułach górnych na życzenie naszego klienta za dopłatą w osobnej ofercie.

Ważne informacje: Szamot jest materiałem który bardzo dobrze kumuluje i oddaje ciepło. Należy jednak do materiałów delikatnych i kruchych. Piec po zbudowaniu, izolowaniu i ociepleniu powinien stać co najmniej 10 dni w celu naturalnego odparowania wilgoci. Po tym terminie należy piec dopalać .W niesprzyjających warunkach atmosferycznych ( późna jesień-zima) piec powinien być zadaszony i osłonięty od wilgoci aby zapobiec możliwości powstania uszkodzeń spowodowanych np. mrozem. Każdy piec powinien posiadać wyciąg kominowy składający się z szybra oraz co najmniej metra rury kominowej.
ID: 836313144

Skontaktuj się

User avatar
Facebook connected icon

Brysch

Na OLX od lipiec 2011

Ostatnio online dziś o 07:11

xxx xxx xxx

Dodane 26 kwietnia 2024

Piec modułowy do pizzy i chleba - niebezpośrednio opalany drewnem

3 200 zł

Kominki Deluxe

Użytkownik

Lokalizacja

Darmowa aplikacja na Twój telefon