Prywatne
Stan: Nowe
Opis
PIEC MILANO gotowo wymurowany - różne wielkości
Piec MILANO fi 70
Wymiary:
wewnętrznie 100x100 zewnętrznie
Piec szamotowy do wypieku pizzy i chleba. Opalany drewnem.
Milano to jeden z najbardziej lubianych produktów I DOCENIANY PRZEZ NASZYCH KLIENTÓW. Piec wykonany całkowicie z szamotu. Służy on doskonale do wypieku pizzy i chleba. Opalany drewnem. Budujemy i sprzedajemy piece najlepszej jakości, które wspaniale pracują a ich piękny wygląd powoduje iż każdy z nich jest niepowtarzalny. Każdy piec ma swój charakter i jest on na rynku polskim jedynym w swoim rodzaju. Wszystkie piece sprawdzają się świetnie! Chętnie wykorzystywany jest na festynach, w plenerze, w restauracjach, pizzeriach oraz do użytku domowego.
Wszystkie potrawy są chrupiące i smaczne. Zainteresowanie klientów jest ogromne w kraju i zagranicą.
Piec MILANO zbudowany jest na bazie wieloletnich doświadczeń. Nasze piece wykonywane są z najlepszych obecnie na rynku materiałów ogniotrwałych i izolacyjnych dających pewność nienagannej i długoletniej pracy.
Wspaniały smak i zapach pizzy wypieczonej w piecu MILANO jest nieporównywalny do wypieku w tradycyjnych piecach elektrycznych . Piec bardzo dobrze sprawdza się również do wypieku bułek, ciasta, ryb a także mięsa i innych potraw.
Piec posiada komin z szybrem żeliwnym o 100% szczelności.
OPIS PRODUKTU:
Podstawa betonowa solidna nadająca się do bezpiecznego transportu.. Piec murowany z szamotu którego masa akumulacyjna to około 10 cm grubości ściana.
Izolowany specjalną matą ceramiczną o gr 2.5 cm, wykończony piaskowcem . Palenisko szamotowe .Od spodu izolowany płytami izolacyjnymi. Komin murowany z szamotu usytuowany bezpośrednio nad drzwiami wyposażony w szyber żeliwny. Istnieje możliwość zainstalowania wkładki Fi 15 (przejście mufy) w celu postawienia komina Fi 15 cm.
Drzwiczki szerokość 41 cm wysokość 29 cm wyposażone w dolot powietrza i termometr do 500 stopni .
Ważne informacje:
Szamot jest materiałem który bardzo dobrze kumuluje i oddaje ciepło. Należy jednak do materiałów delikatnych i kruchych. Piec po zbudowaniu, izolowaniu i ociepleniu powinien stać co najmniej 5 tygodni w celu naturalnego odparowania wilgoci. Po tym terminie należy piec dopalać .W niesprzyjających warunkach atmosferycznych ( późna jesień-zima) piec powinien być zadaszony i osłonięty od wilgoci aby zapobiec możliwości powstania uszkodzeń spowodowanych np. mrozem.
Każdy piec powinien posiadać wyciąg kominowy składający się z szybra oraz co najmniej metra rury.
MILANO:
- fi 70 cm wymiary wewnętrzne podstawy 100 x 100 cm
- fi 80 cm wymiary wewnętrzne podstawy 110 x 110 cm
- fi 90 cm wymiary wewnętrzne podstawy 120 x 120 cm
- fi 100 cm wymiary wewnętrzne podstawy 130 x 130 cm
- fi 110 cm wymiary wewnętrzne podstawy 140 x 140 cm
- fi 120 cm wymiary wewnętrzne podstawy 150 x 150 cm
Zapraszamy na naszą stronę internetową kominkideluxe.pl
Piec MILANO fi 70
Wymiary:
wewnętrznie 100x100 zewnętrznie
Piec szamotowy do wypieku pizzy i chleba. Opalany drewnem.
Milano to jeden z najbardziej lubianych produktów I DOCENIANY PRZEZ NASZYCH KLIENTÓW. Piec wykonany całkowicie z szamotu. Służy on doskonale do wypieku pizzy i chleba. Opalany drewnem. Budujemy i sprzedajemy piece najlepszej jakości, które wspaniale pracują a ich piękny wygląd powoduje iż każdy z nich jest niepowtarzalny. Każdy piec ma swój charakter i jest on na rynku polskim jedynym w swoim rodzaju. Wszystkie piece sprawdzają się świetnie! Chętnie wykorzystywany jest na festynach, w plenerze, w restauracjach, pizzeriach oraz do użytku domowego.
Wszystkie potrawy są chrupiące i smaczne. Zainteresowanie klientów jest ogromne w kraju i zagranicą.
Piec MILANO zbudowany jest na bazie wieloletnich doświadczeń. Nasze piece wykonywane są z najlepszych obecnie na rynku materiałów ogniotrwałych i izolacyjnych dających pewność nienagannej i długoletniej pracy.
Wspaniały smak i zapach pizzy wypieczonej w piecu MILANO jest nieporównywalny do wypieku w tradycyjnych piecach elektrycznych . Piec bardzo dobrze sprawdza się również do wypieku bułek, ciasta, ryb a także mięsa i innych potraw.
Piec posiada komin z szybrem żeliwnym o 100% szczelności.
OPIS PRODUKTU:
Podstawa betonowa solidna nadająca się do bezpiecznego transportu.. Piec murowany z szamotu którego masa akumulacyjna to około 10 cm grubości ściana.
Izolowany specjalną matą ceramiczną o gr 2.5 cm, wykończony piaskowcem . Palenisko szamotowe .Od spodu izolowany płytami izolacyjnymi. Komin murowany z szamotu usytuowany bezpośrednio nad drzwiami wyposażony w szyber żeliwny. Istnieje możliwość zainstalowania wkładki Fi 15 (przejście mufy) w celu postawienia komina Fi 15 cm.
Drzwiczki szerokość 41 cm wysokość 29 cm wyposażone w dolot powietrza i termometr do 500 stopni .
Ważne informacje:
Szamot jest materiałem który bardzo dobrze kumuluje i oddaje ciepło. Należy jednak do materiałów delikatnych i kruchych. Piec po zbudowaniu, izolowaniu i ociepleniu powinien stać co najmniej 5 tygodni w celu naturalnego odparowania wilgoci. Po tym terminie należy piec dopalać .W niesprzyjających warunkach atmosferycznych ( późna jesień-zima) piec powinien być zadaszony i osłonięty od wilgoci aby zapobiec możliwości powstania uszkodzeń spowodowanych np. mrozem.
Każdy piec powinien posiadać wyciąg kominowy składający się z szybra oraz co najmniej metra rury.
MILANO:
- fi 70 cm wymiary wewnętrzne podstawy 100 x 100 cm
- fi 80 cm wymiary wewnętrzne podstawy 110 x 110 cm
- fi 90 cm wymiary wewnętrzne podstawy 120 x 120 cm
- fi 100 cm wymiary wewnętrzne podstawy 130 x 130 cm
- fi 110 cm wymiary wewnętrzne podstawy 140 x 140 cm
- fi 120 cm wymiary wewnętrzne podstawy 150 x 150 cm
Zapraszamy na naszą stronę internetową kominkideluxe.pl
ID: 823756934
Skontaktuj się
xxx xxx xxx
Dodane 27 września 2025
Piec MILANO - gotowy wymurowany do pizzy chleba chlebowy nowy szamot
4 450 zł
Lokalizacja