Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Parametry:
Wymiary: 933 x 863 x 1046
Moc [kW]: 18,6
Pojemność [GN]: 10x GN 1/1
Pojemność [KG]: 55
Waga [KG]:138
Piece konwekcyjno-parowe Retigo udostępniają kucharzom z całego świata doskonałą technologię, która pozwala na przygotowanie potraw wymagających najwyższego kunsztu. Piece linii VISION to odpowiedź przede wszystkim na potrzeby wymagających użytkowników kładących nacisk na jakość i prostą obsługę. Fundamentalną zaletą jest elegancka prostota. Stylowy i gustowny czarny panel sterowania i dopracowany design tworzą własny, niepowtarzalny styl. Przejrzysty i funkcjonalny panel LCD jest doskonałym przewodnikiem użytkownika w procesie programowania i wprowadzania ustawień urządzenia.
RETIGO Blue Vision to seria modeli profesjonalnych pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Vision z najwyższej półki. Piece te zostały zaprojektowane tak, aby zaspokoiły wszelkie potrzeby nawet najbardziej wymagających użytkowników. Obsługa pieca odbywa się za pomocą panelu dotykowego, który pozwala na szybki dostęp do wszystkich kluczowych i specjalnych funkcji. Wszystkie modele, nawet wersji podstawowej, zostały wyposażone w funkcję automatycznego mycia i Easy Cooking, klapkę odprowadzania pary i 6 punktową sondę termiczną.
VISION PERFECT COOKING
Doskonałe wyniki gotowania na parze
Idealny kolor i chrupkość potraw
Mniej stresu w kuchni
Wszystkie procesy technologiczne w jednym urządzeniu
VISION DESIGN
Komfortowe gotowanie
Wysoka niezawodność i trwałość
Gwarancja spełnienia standardów higienicznych
Bezpieczna praca
MY VISION CONTROLS
Pełna personalizacja menu
Natychmiastowa reakcja na dotyk
Wszystko co potrzebne, jest na głównym ekranie
SMART INVESTMENT
Oszczędność energii
Ekonomiczne mycie automatyczne
Bezkonkurencyjny zwrot inwestycji
TECHNIKI GOTOWANIA
Gorące powietrze 30 – 300 °C
Funkcja kombi - gorące powietrze/para 30 – 300 °C
Funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
Bio-gotowanie 30 – 98 °C
Pieczenie nocne - oszczędność czasu, energii i pieniędzy
Timer półek - możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce
Regeneracja, system bankietowy - obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw serwowania
Delta T pieczenie/gotowanie - idealne dostosowanie parametrów pieczenia dużych mięs
Pieczenie niskotemperaturowe - minimalnej utracie wagi, lepsza soczystość i smak
Cook & Hold - po zakończeniu obróbki termicznej, piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania
Golden Touch - funkcja zapiekania z efektem perfekcyjnej złotobrązowej i chrupkiej skórki
Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie - specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii
Automatyczny przedgrzew
Automatyczne chłodzenie
Manualne nawilżanie
Automatyczny start
Easy Cooking
WYPOSAŻENIE
Automatyczne mycie
Książka kucharska - 1000 programów po 20 kroków
Rekuperator
AHC (Active Humidity Control) - automatyczna regulacja wilgotności
ASGS (Advanced Steam Generation System) - szybkie generowanie nasyconej pary
ACM - system automatycznego zarządzania pojemnością
Potrójna szyba w drzwiach *** - minimalne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi
Dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia
Automatyczna klapka - opatentowany system usuwania wilgoci, dla uzyskania lepszej chrupkości i idealnego koloru
7 prędkości wentylatora*** - dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo
Taktowanie wentylatora*** - 3 kroki dla jeszcze większej równomierności
Solidna klamka - wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
Prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody
6 punktowa sonda gotowania - precyzyjne pieczenie, stała kontrola temperatury wewnątrz potrawy
Stal nierdzewna AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonananie z powłoką o podwyższonej trwałości
Chemicznie wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia
ELEMENTY STERUJĄCE
Vision Touch Controls - 8 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący, proste i intuicyjne sterowanie
MyVision - maksymalna personalizacja menu, wszystko co potrzebujesz na głównym ekranie
Dotykowy panel sterujący - niezawodne i szybkie sterowanie w każdych warunkach, brak elementów mechanicznych
Funkcja Learn - piec zapamiętuje bieżący program i umożliwia jego zapisanie
SERWIS
System HACCP - łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych
BCS (Boiler Control System)* - automatyczny system sterowania i kontroli bojlera
SDS System diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach
Port USB - łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych
Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową.
Cena za piec z podstawą bez okapu.
Wymiary: 933 x 863 x 1046
Moc [kW]: 18,6
Pojemność [GN]: 10x GN 1/1
Pojemność [KG]: 55
Waga [KG]:138
Piece konwekcyjno-parowe Retigo udostępniają kucharzom z całego świata doskonałą technologię, która pozwala na przygotowanie potraw wymagających najwyższego kunsztu. Piece linii VISION to odpowiedź przede wszystkim na potrzeby wymagających użytkowników kładących nacisk na jakość i prostą obsługę. Fundamentalną zaletą jest elegancka prostota. Stylowy i gustowny czarny panel sterowania i dopracowany design tworzą własny, niepowtarzalny styl. Przejrzysty i funkcjonalny panel LCD jest doskonałym przewodnikiem użytkownika w procesie programowania i wprowadzania ustawień urządzenia.
RETIGO Blue Vision to seria modeli profesjonalnych pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Vision z najwyższej półki. Piece te zostały zaprojektowane tak, aby zaspokoiły wszelkie potrzeby nawet najbardziej wymagających użytkowników. Obsługa pieca odbywa się za pomocą panelu dotykowego, który pozwala na szybki dostęp do wszystkich kluczowych i specjalnych funkcji. Wszystkie modele, nawet wersji podstawowej, zostały wyposażone w funkcję automatycznego mycia i Easy Cooking, klapkę odprowadzania pary i 6 punktową sondę termiczną.
VISION PERFECT COOKING
Doskonałe wyniki gotowania na parze
Idealny kolor i chrupkość potraw
Mniej stresu w kuchni
Wszystkie procesy technologiczne w jednym urządzeniu
VISION DESIGN
Komfortowe gotowanie
Wysoka niezawodność i trwałość
Gwarancja spełnienia standardów higienicznych
Bezpieczna praca
MY VISION CONTROLS
Pełna personalizacja menu
Natychmiastowa reakcja na dotyk
Wszystko co potrzebne, jest na głównym ekranie
SMART INVESTMENT
Oszczędność energii
Ekonomiczne mycie automatyczne
Bezkonkurencyjny zwrot inwestycji
TECHNIKI GOTOWANIA
Gorące powietrze 30 – 300 °C
Funkcja kombi - gorące powietrze/para 30 – 300 °C
Funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
Bio-gotowanie 30 – 98 °C
Pieczenie nocne - oszczędność czasu, energii i pieniędzy
Timer półek - możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce
Regeneracja, system bankietowy - obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw serwowania
Delta T pieczenie/gotowanie - idealne dostosowanie parametrów pieczenia dużych mięs
Pieczenie niskotemperaturowe - minimalnej utracie wagi, lepsza soczystość i smak
Cook & Hold - po zakończeniu obróbki termicznej, piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania
Golden Touch - funkcja zapiekania z efektem perfekcyjnej złotobrązowej i chrupkiej skórki
Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie - specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii
Automatyczny przedgrzew
Automatyczne chłodzenie
Manualne nawilżanie
Automatyczny start
Easy Cooking
WYPOSAŻENIE
Automatyczne mycie
Książka kucharska - 1000 programów po 20 kroków
Rekuperator
AHC (Active Humidity Control) - automatyczna regulacja wilgotności
ASGS (Advanced Steam Generation System) - szybkie generowanie nasyconej pary
ACM - system automatycznego zarządzania pojemnością
Potrójna szyba w drzwiach *** - minimalne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi
Dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia
Automatyczna klapka - opatentowany system usuwania wilgoci, dla uzyskania lepszej chrupkości i idealnego koloru
7 prędkości wentylatora*** - dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo
Taktowanie wentylatora*** - 3 kroki dla jeszcze większej równomierności
Solidna klamka - wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
Prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody
6 punktowa sonda gotowania - precyzyjne pieczenie, stała kontrola temperatury wewnątrz potrawy
Stal nierdzewna AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonananie z powłoką o podwyższonej trwałości
Chemicznie wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia
ELEMENTY STERUJĄCE
Vision Touch Controls - 8 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący, proste i intuicyjne sterowanie
MyVision - maksymalna personalizacja menu, wszystko co potrzebujesz na głównym ekranie
Dotykowy panel sterujący - niezawodne i szybkie sterowanie w każdych warunkach, brak elementów mechanicznych
Funkcja Learn - piec zapamiętuje bieżący program i umożliwia jego zapisanie
SERWIS
System HACCP - łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych
BCS (Boiler Control System)* - automatyczny system sterowania i kontroli bojlera
SDS System diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach
Port USB - łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych
Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową.
Cena za piec z podstawą bez okapu.
ID: 963204082
xxx xxx xxx
Dodane 28 lipca 2025
Piec konwekcyjno-parowy Retigo Blue B1011i
39 999 zł
Lokalizacja