Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Dla Firm
  3. Maszyny i urządzenia
  4. Gastronomia
  5. Gastronomia - Dolnośląskie
  6. Gastronomia - Jelenia Góra
  7. Gastronomia - Centrum
Piec konwekcyjno-parowy, 4x GN KROMET / serwis
Piec konwekcyjno-parowy, 4x GN KROMET / serwis
Piec konwekcyjno-parowy, 4x GN KROMET / serwis
PromujOdśwież
  • Firmowe

  • Stan: Używane

Opis

Piec konwekcyjno-parowy z elektronicznym panelem sterowania, wzdłużny układ prowadnic,
4x GN KROMET

piec wczoraj odłączony , piec cały czas był na chodzie , wszystko działa jak należy,
pieczenie , parowanie /

sprzedaż spowodowana wymianą na większy

możliwa wysyłka za pobraniem za 200 zł

piec przed sprzedażą będzie wyczyszczony i sprawdzony

cena nowego ok 16 000 zł

Piec konwekcyjno-parowy z elektronicznym panelem sterowania, wzdłużny układ prowadnic, 4x GN 1/1, 5,2 kW, 750x742x580 mm | KROMET, 000.PK-4
DANE TECHNICZNE:
DŁUGOŚĆ: 750 mm
SZEROKOŚĆ: 742 mm
WYSOKOŚĆ: 580 mm
MOC CAŁKOWITA: 5.2 kW
NAPIĘCIE: 400 V
ROZMIAR GN: GN 1/1 (530x325 mm)
MATERIAŁ: stal nierdzewna
ZASILANIE: elektryczne
KOLOR: inox
CENA ZA: sztukę

OPIS:
Piece konwekcyjno-parowe oferowane przez Kromet to wszechstronne urządzenia umożliwiające prowadzenie procesu obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach.
Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań technicznych gwarantują doskonałe rezultaty we wszystkich rodzajach obróbki termicznej, począwszy od pieczenia, poprzez smażenie, grillowanie, duszenie do gotowania na parze i regeneracji potraw.
Ponad 50-letnie doświadczenie firmy Kromet w projektowaniu profesjonalnych urządzeń do termicznej obróbki żywności to najlepsza gwarancja ich wysokiej jakości. Piece konwekcyjno-parowe są podstawowym wyposażeniem małych i średnich obiektów gastronomicznych oraz jako urządzenia uzupełniające w dużych kuchniach. Solidna, trwała i przemyślana konstrukcja zapewniająca długi okres użytkowania, higieniczne wnętrze oraz czytelny i przyjazny w obsłudze elektroniczny panel pozwalający na intuicyjne i sprawne sterowanie parametrami pracy sprawiają, że przygotowanie dużej ilości potraw w krótkim czasie nie stanowi najmniejszego problemu nawet dla początkującego kucharza.
Optymalny przepływ powietrza dzięki odpowiednio wyprofilowanym łopatkom wentylatora z autorewersem gwarantujący równomierny rozkład temperatur w komorze, funkcja naparowania oraz sonda pomiarowa precyzyjnie kontrolująca temperaturę wewnątrz potraw pozwalają na perfekcyjną obróbkę mięs, drobiu, ryb czy warzyw. Przy zachowaniu wszelkich walorów smakowych potraw można w nich prowadzić jednocześnie obróbkę różnych potraw, bez obawy o przenikanie zapachów na poszczególnych poziomach.
Piece konwekcyjno-parowe marki Kromet to oszczędność czasu, produktów i energii oraz możliwość spełnienia najbardziej wyszukanych kulinarnych oczekiwań Państwa klientów.
• Równomierny rozkład temperatur uzyskany dzięki odpowiedniej cyrkulacji powietrza zapewnia ten sam efekt pieczenia na wszystkich poziomach
• Zawór bezpieczeństwa zabezpiecza przed wzrostem ciśnienia wewnątrz komory, zapewniając optymalne warunki pracy
• Odpowiednio wyprofilowane łopatki wentylatora w połączeniu ze specjalnie ukształtowaną obudową zapewniają uzyskanie takiej samej temperatury w całej komorze pieca
• Podwójna szyba w drzwiach zapewnia uzyskanie bezpiecznej temperatury na obudowie drzwi
• Prowadnice łatwe do demontażu w celu wyczyszczenia i ukształtowane w sposób gwarantujący prawidłowe osadzenie pojemnika
• Wzdłużny układ prowadnic umożliwia zastosowanie GN 1/1 lub GN 1/3, GN 1/2, GN 2/3
• Zaokrąglone krawędzie i narożniki oraz odpływ w dnie komory ułatwia utrzymanie higieny wnętrza pieca
• Łatwość serwisowania zapewniona dzięki zastosowaniu uchylnej obudowy wentylatora i grzałki
• Czytelny panel z możliwością programowania umożliwia intuicyjną obsługę pieca i kontrolę zadanych parametrów. Możliwość wyboru pracy według parametru czasu pracy lub sondą termiczną
• Sygnalizacja stanu otwartych drzwi pomaga sterować pracą pieca oraz zabezpiecza przed przypadkowym działaniem
• Dwustopniowy system otwierania i zamykania drzwi z funkcją zatrzaskiwania drzwi umożliwia rozszczelnienie drzwi i bezpieczne wydostanie się pary, a następnie ich otwarcie oraz bezproblemowe zamykanie
• Sonda termiczna zapewnia precyzyjny pomiar rzeczywistej temperatury wewnątrz potrawy, gwarantując jej właściwe przygotowanie, a także umożliwia sterowanie piecem na podstawie zadanej temperatury
• W wypadku twardej wody do pieca powinien być zamontowany zmiękczacz
• Regulacja temperatury w zakresie: 50-250°C
• Pojemność: 4x GN 1/1
• Stopień ochrony: IP 23
• Przed montażem powinno być przygotowane przyłącze wody 3/4 cala, odpływ kanalizacyjny
ID: 872875581

Skontaktuj się

Ryszard

Na OLX od październik 2013

Ostatnio online w dniu 19 kwietnia 2024

xxx xxx xxx

Dodane 19 kwietnia 2024

Piec konwekcyjno-parowy, 4x GN KROMET / serwis

4 900 zł

Użytkownik

Lokalizacja

Darmowa aplikacja na Twój telefon