Prywatne
Stan: Używane
Opis
Witam Posiadam na sprzedaż piec marki Stefano Ferrara z Neapolu wraz z palnikiem w cenie 7500euro
Stefano Ferrara Classico 110g
Piec Znajduje się w Berlinie używany przez 1 rok, później przenieśliśmy się do innej restauracji w której już był inny piec . Piec był sprowadzany bez pośrednio z Neapolu . po niżej w opisie załączam opis sprzedawanego piec.
zapraszam do Kontaktu!
Jestem w stanie wystawić tez Fakturę .
Płyta kuchenna: Biscotto Sorrento
Korona i kopuła: Cegły ogniotrwałe o grubości 60 mm. odporność na temperaturę powyżej 900°C
Okap zewnętrzny: ręcznie kształtowane klocki Santa Maria.
Pokrycie zewnętrzne: Mozaika – Palladian
Podstawa: wzmocnione i malowane żelazo
Palnik elektroniczny z dwoma modulowanymi płomieniami Maksymalna moc cieplna kW 34 – kcal/h 29 200
Temperatura pracy palnika: od 0°C do 500°C
Elektroniczna jednostka kontroli i zarządzania temperaturą
Zasilanie: Gaz
Zużycie gazu w temperaturze maksymalnej:
- Metan: 3,50 Nmc/h
- LPG: 1,22 Nmc/h
Przewód kominowy: Ø 250 mm.
Maksymalna moc cieplna: 29 200 kcal – 34 kW
Temperatura spalin na wyjściu: 190°C
Przepływ dymu: 650 m3/h (przy włączonym)
500 m3/h (przy pełnej wydajności)
Wydalanie dymu: Naturalny przeciąg
Zasilanie elektryczne: 230 V – 50/60 Hz, jednofazowe
Pobór mocy: 100 W
Przyłącze gazu: 1/2”
Ciśnienie gazu:
- Metan: od 17mbar- do 25mbar
- LPG: od 20mbar do 50mbar
Wymagane jest bezpośrednie podłączenie do gazomierza, żadne inne urządzenie nie może być instalowane na tej samej linii pomiędzy licznikiem a piekarnikiem.
W przypadku przewodu gazowego należy zastosować następujące przewody:
- W przypadku instalacji w odległości do 10 metrów od licznika należy zastosować Do rur LPG 1⁄2”.
Do rur metanowych 3⁄4”.
- W przypadku instalacji oddalonych od licznika o więcej niż 10 metrów należy stosować rury 1" (niezależnie od średnicy rodzaj użytego gazu)
Stefano Ferrara Classico 110g
Piec Znajduje się w Berlinie używany przez 1 rok, później przenieśliśmy się do innej restauracji w której już był inny piec . Piec był sprowadzany bez pośrednio z Neapolu . po niżej w opisie załączam opis sprzedawanego piec.
zapraszam do Kontaktu!
Jestem w stanie wystawić tez Fakturę .
Płyta kuchenna: Biscotto Sorrento
Korona i kopuła: Cegły ogniotrwałe o grubości 60 mm. odporność na temperaturę powyżej 900°C
Okap zewnętrzny: ręcznie kształtowane klocki Santa Maria.
Pokrycie zewnętrzne: Mozaika – Palladian
Podstawa: wzmocnione i malowane żelazo
Palnik elektroniczny z dwoma modulowanymi płomieniami Maksymalna moc cieplna kW 34 – kcal/h 29 200
Temperatura pracy palnika: od 0°C do 500°C
Elektroniczna jednostka kontroli i zarządzania temperaturą
Zasilanie: Gaz
Zużycie gazu w temperaturze maksymalnej:
- Metan: 3,50 Nmc/h
- LPG: 1,22 Nmc/h
Przewód kominowy: Ø 250 mm.
Maksymalna moc cieplna: 29 200 kcal – 34 kW
Temperatura spalin na wyjściu: 190°C
Przepływ dymu: 650 m3/h (przy włączonym)
500 m3/h (przy pełnej wydajności)
Wydalanie dymu: Naturalny przeciąg
Zasilanie elektryczne: 230 V – 50/60 Hz, jednofazowe
Pobór mocy: 100 W
Przyłącze gazu: 1/2”
Ciśnienie gazu:
- Metan: od 17mbar- do 25mbar
- LPG: od 20mbar do 50mbar
Wymagane jest bezpośrednie podłączenie do gazomierza, żadne inne urządzenie nie może być instalowane na tej samej linii pomiędzy licznikiem a piekarnikiem.
W przypadku przewodu gazowego należy zastosować następujące przewody:
- W przypadku instalacji w odległości do 10 metrów od licznika należy zastosować Do rur LPG 1⁄2”.
Do rur metanowych 3⁄4”.
- W przypadku instalacji oddalonych od licznika o więcej niż 10 metrów należy stosować rury 1" (niezależnie od średnicy rodzaj użytego gazu)
ID: 905972611
xxx xxx xxx
Dodane 18 kwietnia 2024
Piec do pizzy neapolitańskiej na Gas Stefano Ferrara
32 500 zł
do negocjacji
Użytkownik
Lokalizacja