Firmowe
Opis
Pektyna nieamidowana do żelowania przetworów
w ofercie posiadamy różne wielkości opakowań
cena podana jest ceną netto za 100 g
należy doliczyć vat 23 %
Pektynę nieamidowaną należy rozpuścić w wodzie o temperaturze 50-70 C lub wymieszać z 1/2 szklanki cukru i dodać
do dżemu przed końcem gotowania. Zaleca się
stosować 8-18 g pektyny na 1 kg owoców oraz
1 kg cukru. Moc żelowania zależy od rodzaju owoców.
Dla wzmocnienia żelowania można dodać od 1 do 4 g tradycyjnego kwasku cytrynowego lub naturalnego kwasku z owoców pigwy.
należy pamiętać że każdy owoc ma inną zawartość cukru oraz pektyn dlatego przed zastosowaniem w większej ilości przetworów należy przeprowadzić próbę na małej ilości aby właściwie żelować dżem lub galaretkę.
Produkty zamówione wysyłamy kurierem
Cena za przesyłkę
Wpłata na konto 15 zł brutto (max 30 kg)
Pobranie kurier 20 zł brutto (max 30 kg)
Produkty można też odbierać osobiście w Łodzi :
Od poniedziałku do piątku 8.00-18.00
sobota 9.00-14.00
UL. NASIENNA 8 W ŁODZI
tel 60*******60, tel 60*******00
w ofercie posiadamy różne wielkości opakowań
cena podana jest ceną netto za 100 g
należy doliczyć vat 23 %
Pektynę nieamidowaną należy rozpuścić w wodzie o temperaturze 50-70 C lub wymieszać z 1/2 szklanki cukru i dodać
do dżemu przed końcem gotowania. Zaleca się
stosować 8-18 g pektyny na 1 kg owoców oraz
1 kg cukru. Moc żelowania zależy od rodzaju owoców.
Dla wzmocnienia żelowania można dodać od 1 do 4 g tradycyjnego kwasku cytrynowego lub naturalnego kwasku z owoców pigwy.
należy pamiętać że każdy owoc ma inną zawartość cukru oraz pektyn dlatego przed zastosowaniem w większej ilości przetworów należy przeprowadzić próbę na małej ilości aby właściwie żelować dżem lub galaretkę.
Produkty zamówione wysyłamy kurierem
Cena za przesyłkę
Wpłata na konto 15 zł brutto (max 30 kg)
Pobranie kurier 20 zł brutto (max 30 kg)
Produkty można też odbierać osobiście w Łodzi :
Od poniedziałku do piątku 8.00-18.00
sobota 9.00-14.00
UL. NASIENNA 8 W ŁODZI
tel 60*******60, tel 60*******00
ID: 459018995
xxx xxx xxx