Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Dom i Ogród
  3. Supermarket
  4. Przyprawy i zioła
  5. Przyprawy i zioła - Kujawsko-pomorskie
  6. Przyprawy i zioła - Grudziądz
Pekla Do Kiełbasy Szynkowej Peklosól Zioła120g (5371)
Pekla Do Kiełbasy Szynkowej Peklosól Zioła120g (5371)
Pekla Do Kiełbasy Szynkowej Peklosól Zioła120g (5371)
PromujOdśwież
  • Firmowe

Opis

Pekla do kiełbasy szynkowej to mieszanka peklująca z przyprawami idealnie sprawdzająca się podczas przygotowania parzonych i wędzonych kiełbas. Peklowanie pozwoli Ci na zachowanie apetycznych walorów smakowych i aromatycznych potraw, a także na utrzymanie ich w stabilności mikrobiologicznej. Zawarte w mieszance zioła sprawiają, że smak domowych wędlin jest doskonały i wyjątkowy - już nigdy nie sięgniesz po wędliny ze sklepowych półek! Opakowanie pekli o gramaturze 120 g wystarczy na przygotowanie wędlin z 5kg mięsa, a jej użycie jest naprawdę proste! Jasny skład bez glutaminianu i cukru gwarantuje Ci natomiast pewność, że wybierając ten produkt, zaserwujesz na swoim stole dania zdrowe i o wiadomym składzie!



Składniki: sól niejodowana, przyprawy (czosnek granulowany, gorczyca, pieprz czarny, pieprz biały, gałka muszkatołowa), substancja przeciwzbrylająca: E 536, azotyn sodu.

Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów.



Przepis na 5 kg kiełbasy szynkowej:
Składniki: 3 kg mięsa z szynki, 1,5 kg łopatki (można zastąpić mięsem z golonki bez skóry), 0,5 kg boczku, 1 opakowanie Pekli do kiełbasy szynkowej

Przygotowanie: Mięso z szynki pozbaw błon, tłuszczu i pokrój w kostkę ok. 2-4 cm. Łopatkę zmiel przez sito o oczkach 8-12 mm, a chudsze kawałki pokrój w kostkę lub zmiel przez szarpak. Boczek zmiel przez najdrobniejsze sito maszynki. Połącz wszystkie mięsa, dodaj 0,5 L zimnej wody i zawartość opakowania Pekli. Całość wyrabiaj dokładnie min. przez 15 minut. Farsz mięsny przykryj niezbyt szczelnie i pozostaw w lodówce na dobę. Osłonki białkowe namocz, następnie napełnij ciasno farszem i postaw na min. 8 h w temp. pokojowej, w calu wysuszenia i dobrego osadzenia się mięsa (możesz zastosować nadmuch zimnego wentylatora). Tak przygotowane kiełbasy wędź w temperaturze 50-60°C przez ok. 3 h, a następnie sparz, wkładając mięso do wody o temp. 75-80°C. Parz do uzyskania wewnątrz batonu 68°C. Proces wędzenia można pominąć, a batony sparzyć bezpośrednio po obsuszeniu i ułożeniu się mięsa wewnątrz osłonek.

Dodatkowe informacje:
Marka: Browin
Rodzaj: Mieszanka
Wysokość (cm): 16
Szerokość (cm): 12
Głębokość (cm): 0.5
Waga (kg): 0.12
Wydajność (kg): 5
ID: 804513666

Skontaktuj się

User avatar
Facebook connected icon

Piotr

Na OLX od grudzień 2019

Jest teraz online!

xxx xxx xxx

Dodane 02 maja 2024

Pekla Do Kiełbasy Szynkowej Peklosól Zioła120g (5371)

Tylko przedmiot

6,50 zł

Cena z Przesyłką OLX

Safety Badge
Marka Grillpal

Użytkownik

Lokalizacja

O firmie

Darmowa aplikacja na Twój telefon