Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Patelnia Żeliwna
Możliwość wysyłki kurierem za pobraniem
Wykonana z jednego odlewu żeliwa.
Średnica 30 cm.
ZALETY:
Trwałość: Patelnie żeliwne są niezwykle trwałe i odporne na uszkodzenia. Mogą służyć przez wiele lat.
Równomierne rozprowadzenie ciepła: Dzięki patelni żeliwnej unikniesz przypaleń, a produkt będzie przygotowany równomiernie.
Zatrzymywanie ciepła: Utrzymują ciepło przez długi czas, dzięki temu potrawy mają dłużej odpowiednią temperaturę.
Wielofunkcyjność: Mogą być używane do różnych rodzajów gotowania, takich jak smażenie, duszenie, pieczenie czy grillowanie. Nadają się do używania zarówno na kuchence, jak i w piekarniku.
Brak substancji chemicznych: Wolne od szkodliwych substancji chemicznych, takich jak teflon, które mogą uwalniać się podczas gotowania.
Estetyka: Nabierają charakterystycznego, rustykalnego wyglądu w wyniku używania, który doda uroku każdej kuchni.
Patelnie żeliwne wymagają odpowiedniej pielęgnacji, w tym regularnego natłuszczania i prawidłowego czyszczenia, aby zachować swoje właściwości i trwałość.
Patelnie żeliwne mogą być wykorzystywane na wszystkich typach kuchenek:
elektrycznych
gazowych
indukcyjnych
ceramicznych
halogenowych
Patelnie żeliwne sprawdzą się również idealnie do pieczenia i zapiekania w piekarnikach oraz nad ogniskiem!
Patelnia nie nadaje się do używania w kuchenkach mikrofalowych oraz mycia w zmywarce.
Czyszczenie i pielęgnacja:
Po ugotowaniu wyczyść naczynie sztywną nylonową szczotką lub specjalnym czyścikiem do naczyń żeliwnych i gorącą wodą.
Nie zaleca się używania mydła i nigdy nie należy używać ostrych detergentów.
Natychmiast osusz ręcznikiem papierowym i natrzyj bardzo cienką warstwą oleju roślinnego, gdy naczynie jest jeszcze ciepłe
Nie dopuść do wyschnięcia warstwy ochronnej oleju roślinnego- może to spowodować rdzewienie patelni.
SEZONOWANIE / ZABEZPIECZENIE PATELNI:
Czynność należy wykonać przed pierwszym użyciem patelni oraz powtarzać co kilka miesięcy jeżeli nie jest regularnie używana.
1. Umyj naczynie gorącą wodą z płynem i sztywną szczotką. ( Tylko używaj płynu do mycia naczyn wtedy, gdy przygotowujesz się do ponownego zabezpieczania naczyń kuchennych). Opłucz i całkowicie wysusz.
2. Nałóż cienką, równą warstwę roztopionego tłuszczu roślinnego (lub wybranego oleju kuchennego) na naczynie (wewnątrz i na zewnątrz).
3. Umieść folię aluminiową na dolnej półce piekarnika, a następnie ustaw temperaturę piekarnika na 180-200 °C.
4. Umieść naczynie do góry nogami na górnej półce piekarnika i piecz je przez co najmniej godzinę.
5. Po upływie godziny wyłącz piekarnik i pozostaw naczynia do ostygnięcia.
6. Przechowuj naczynie kuchenne bez przykrycia, w suchym miejscu.
Możliwość wysyłki kurierem za pobraniem
Wykonana z jednego odlewu żeliwa.
Średnica 30 cm.
ZALETY:
Trwałość: Patelnie żeliwne są niezwykle trwałe i odporne na uszkodzenia. Mogą służyć przez wiele lat.
Równomierne rozprowadzenie ciepła: Dzięki patelni żeliwnej unikniesz przypaleń, a produkt będzie przygotowany równomiernie.
Zatrzymywanie ciepła: Utrzymują ciepło przez długi czas, dzięki temu potrawy mają dłużej odpowiednią temperaturę.
Wielofunkcyjność: Mogą być używane do różnych rodzajów gotowania, takich jak smażenie, duszenie, pieczenie czy grillowanie. Nadają się do używania zarówno na kuchence, jak i w piekarniku.
Brak substancji chemicznych: Wolne od szkodliwych substancji chemicznych, takich jak teflon, które mogą uwalniać się podczas gotowania.
Estetyka: Nabierają charakterystycznego, rustykalnego wyglądu w wyniku używania, który doda uroku każdej kuchni.
Patelnie żeliwne wymagają odpowiedniej pielęgnacji, w tym regularnego natłuszczania i prawidłowego czyszczenia, aby zachować swoje właściwości i trwałość.
Patelnie żeliwne mogą być wykorzystywane na wszystkich typach kuchenek:
elektrycznych
gazowych
indukcyjnych
ceramicznych
halogenowych
Patelnie żeliwne sprawdzą się również idealnie do pieczenia i zapiekania w piekarnikach oraz nad ogniskiem!
Patelnia nie nadaje się do używania w kuchenkach mikrofalowych oraz mycia w zmywarce.
Czyszczenie i pielęgnacja:
Po ugotowaniu wyczyść naczynie sztywną nylonową szczotką lub specjalnym czyścikiem do naczyń żeliwnych i gorącą wodą.
Nie zaleca się używania mydła i nigdy nie należy używać ostrych detergentów.
Natychmiast osusz ręcznikiem papierowym i natrzyj bardzo cienką warstwą oleju roślinnego, gdy naczynie jest jeszcze ciepłe
Nie dopuść do wyschnięcia warstwy ochronnej oleju roślinnego- może to spowodować rdzewienie patelni.
SEZONOWANIE / ZABEZPIECZENIE PATELNI:
Czynność należy wykonać przed pierwszym użyciem patelni oraz powtarzać co kilka miesięcy jeżeli nie jest regularnie używana.
1. Umyj naczynie gorącą wodą z płynem i sztywną szczotką. ( Tylko używaj płynu do mycia naczyn wtedy, gdy przygotowujesz się do ponownego zabezpieczania naczyń kuchennych). Opłucz i całkowicie wysusz.
2. Nałóż cienką, równą warstwę roztopionego tłuszczu roślinnego (lub wybranego oleju kuchennego) na naczynie (wewnątrz i na zewnątrz).
3. Umieść folię aluminiową na dolnej półce piekarnika, a następnie ustaw temperaturę piekarnika na 180-200 °C.
4. Umieść naczynie do góry nogami na górnej półce piekarnika i piecz je przez co najmniej godzinę.
5. Po upływie godziny wyłącz piekarnik i pozostaw naczynia do ostygnięcia.
6. Przechowuj naczynie kuchenne bez przykrycia, w suchym miejscu.
ID: 1002961739
Skontaktuj się
Dodane 17 lipca 2025
Patelnia żeliwna
Tylko przedmiot
107 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły