Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Dom i Ogród
  3. Wyposażenie wnętrz
  4. Przybory kuchenne
  5. Garnki i patelnie
  6. Garnki i patelnie - Podkarpackie
  7. Garnki i patelnie - Jodłowa
Patelnia stalowa tradycyjna 17 cm cygańska spinwar
Patelnia stalowa tradycyjna 17 cm cygańska spinwar
Patelnia stalowa tradycyjna 17 cm cygańska spinwar
PromujOdśwież
  • Firmowe

  • Stan: Nowe

Opis

Patelnia stalowa Spinwar 17 cm
- niezniszczalna stalowa patelnia -
Cechy i zalety
- żadne zarysowania nie wpływają na jej jakość i bezpieczeństwo w kontakcie z żywnością
- po zahartowaniu produkty nie przywierają do powierzchni patelni
- trwała i zahartowana stal jest niemal niezniszczalna
- idealne do smażenia mięs, ryb i innych potraw
- nadają potrawom wspaniały tradycyjny smak
- można używać metalowych przyborów
- nie musimy martwić się o porysowanie oraz odpryski (jak w patelniach z powłoką non-stick)
- wykonane z najwyższej jakości stali węglowej
- produkt polskiego producenta Spinwar będącego na rynku od ponad 50 lat
- nadaje się do kuchni indukcyjnej
- nadaje się do kuchni ceramicznej
- nadaje się do kuchni gazowej
- nadaje się do kuchni elektrycznej
Po każdym użyciu patelnię należy umyć, wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym i nasmarować warstwą oleju

Patelnia stalowa Spinwar wykonana jest z niezwykle trwałej stali. Została ona wewnątrz i na zewnątrz pokryta olejem, który przygotowuje ją do procesu hartowania przed pierwszym użyciem.
Zanim z niej skorzystasz, dwukrotnie zalej jej powierzchnię wrzątkiem i pozostaw za każdym razem na pół godziny. Po każdym takim cyklu wyszoruj dokładnie naczynie gąbką bez dodatku detergentów.
Kolejnym krokiem będzie zasypanie suchej patelni stalowej Spinwar gruboziarnistą sola i uprażenie jej na brązowy kolor. Po skończonym etapie pozbywamy się soli, a produkt wycieramy do sucha.
Aby zakończyć hartowanie, musisz jeszcze tylko usmażyć na niej ziemniaki z solą. Składnik ten doskonale wchłonie resztki niepożądanych substancji czy zapachów powstałych w wyniku wstępnego utleniania stali. Wystarczy wrzucić je na głęboki tłuszcz i wyjąc w momencie zarumienienia (powtórzyć ok. 5 razy). Ziemniaki po takim smażeniu nie należy jednak pod żadnym pozorem jeść!
Ostatnim etapem hartowania jest pozostawienie na dobę osuszonej patelni. Dzięki temu będzie wyjątkowo odporna na uszkodzenia (może zrobić się ciemniejsza, ale nie jest to wada produktu). Ewentualne zarysowania w żaden sposób nie wpłyną na jej jakość i bezpieczeństwo w kontakcie z żywnością. Możesz więc używać na niej ostrych sztućców i akcesoriów.
Tak przygotowana do użytku patelnia nie wpływa na smak, zapach i właściwości potraw. Dania na niej smażone smakują lepiej, a produkty nie przywierają do powierzchni. Dlatego smażenie jest tak wygodne i bezproblemowe. Podobnie jak łatwe jest utrzymanie jej w czystości – wystarczy po każdym użyciu dokładnie umyć, osuszyć i nałożyć nową cienką warstwę tłuszczu!
Patelnia stalowa z metalowym uchwytem sprawdzi się na kuchence gazowej, elektrycznej i ceramicznej. Surowce, z których powstała są niezwykle trwałe i odporne na uszkodzenia i rdzewienie.
Została sprawdzona przez wiele pokoleń nawet w najtrudniejszych warunkach. Nie bez powodu jest też nazywana cygańską lub kowbojską. Będzie służyć w Twoim domu przez długie lata.
Wymiary:
- średnica - 17 cm
- średnica pola grzewczego: 13 cm
- długość łącznie z rączką: 32 cm
- waga netto: 415 g
ID: 888273684

Skontaktuj się

User avatar

Leszek

Na OLX od listopad 2019

Ostatnio online dziś o 01:48

xxx xxx xxx

Dodane 24 kwietnia 2024

Patelnia stalowa tradycyjna 17 cm cygańska spinwar

Tylko przedmiot

32,50 zł

Cena z Przesyłką OLX

Safety Badge

Użytkownik

Lokalizacja

Darmowa aplikacja na Twój telefon