Prywatne
Opis
OSŁONKA BIAŁKOWA
Średnica - 100 mm.
Kolor - karmelowy.
Długość -25 METRÓW.
Osłonki białkowe stosuje się przy produkcji małych, średnich i dużych kiełbas oraz innych wyrobów wędliniarskich wędzonych i parzonych, między innymi:
- krakowska,
- żywiecka,
- szynkowa,
- golonkowa,
- tatrzańska,
- jałowcowa,
- kanapkowa,
- kabanos.
Nadają wyrobom naturalny i apetyczny wygląd, umożliwiając uzyskanie wspaniałego koloru podczas wędzenia. Są one przepuszczalne dla dymu i pary wodnej, co wspomaga proces wędzenia. Dodatkowo, są bardzo wydajne w procesie produkcji oraz wytrzymałe podczas napełniania i klipsowania.
Osłonki białkowe charakteryzują się wysoką wytrzymałością oraz elastycznością, co sprawia, że są niezwykle łatwe i efektywne w użyciu. Stanowią one tradycyjne opakowania dla kiełbas, pozwalając na eksponowanie atrakcyjnego wyglądu wędlin i przyciągając uwagę potencjalnych klientów do dokonania zakupu.
Do produkcji osłonek białkowych wykorzystuje się wysokogatunkowe włókna kolagenowe pozyskiwane z dwoin bydlęcych. Dwoiny poddawane są procesowi technologicznemu, obejmującemu obróbkę chemiczną (w celu rozluźnienia struktury) oraz mechaniczną. Następnie, po rozdrobnieniu i rozwłóknieniu, mieszane są z uzyskaną masą kolagenową i tłoczone w różnych kalibrach i kolorach, tworząc osłonki. Aby uzyskać odpowiednie właściwości do automatycznego i ręcznego nadziewania, osłonki są uszlachetniane różnymi dodatkami. Swoje docelowe cechy osiągają po procesie suszenia i klimatyzacji, przeprowadzanym w odpowiedniej temperaturze i wilgotności.
Produkcja masarska przy pomocy osłonek białkowych powinna zawierać 5 etapów:
- namaczanie,
- napełnianie,
- klipsowanie/wiązanie,
- obróbka termiczna,
- schładzanie
Średnica - 100 mm.
Kolor - karmelowy.
Długość -25 METRÓW.
Osłonki białkowe stosuje się przy produkcji małych, średnich i dużych kiełbas oraz innych wyrobów wędliniarskich wędzonych i parzonych, między innymi:
- krakowska,
- żywiecka,
- szynkowa,
- golonkowa,
- tatrzańska,
- jałowcowa,
- kanapkowa,
- kabanos.
Nadają wyrobom naturalny i apetyczny wygląd, umożliwiając uzyskanie wspaniałego koloru podczas wędzenia. Są one przepuszczalne dla dymu i pary wodnej, co wspomaga proces wędzenia. Dodatkowo, są bardzo wydajne w procesie produkcji oraz wytrzymałe podczas napełniania i klipsowania.
Osłonki białkowe charakteryzują się wysoką wytrzymałością oraz elastycznością, co sprawia, że są niezwykle łatwe i efektywne w użyciu. Stanowią one tradycyjne opakowania dla kiełbas, pozwalając na eksponowanie atrakcyjnego wyglądu wędlin i przyciągając uwagę potencjalnych klientów do dokonania zakupu.
Do produkcji osłonek białkowych wykorzystuje się wysokogatunkowe włókna kolagenowe pozyskiwane z dwoin bydlęcych. Dwoiny poddawane są procesowi technologicznemu, obejmującemu obróbkę chemiczną (w celu rozluźnienia struktury) oraz mechaniczną. Następnie, po rozdrobnieniu i rozwłóknieniu, mieszane są z uzyskaną masą kolagenową i tłoczone w różnych kalibrach i kolorach, tworząc osłonki. Aby uzyskać odpowiednie właściwości do automatycznego i ręcznego nadziewania, osłonki są uszlachetniane różnymi dodatkami. Swoje docelowe cechy osiągają po procesie suszenia i klimatyzacji, przeprowadzanym w odpowiedniej temperaturze i wilgotności.
Produkcja masarska przy pomocy osłonek białkowych powinna zawierać 5 etapów:
- namaczanie,
- napełnianie,
- klipsowanie/wiązanie,
- obróbka termiczna,
- schładzanie
ID: 912002618
Skontaktuj się
xxx xxx xxx
Dodane 15 maja 2024
Osłonka białkowa fi 100 mm kolor karmelowy 25 METRÓW
Tylko przedmiot
81,50 zł
Cena z Przesyłką OLX
Lokalizacja